Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

10.09.2022

Лубенська громада отримала обладнання для збору ТПВ


Лубенська громада отримала обладнання: 8 євроконтейнерів та 55 контейнерів РРМ 150 для піску та піщано-сольової суміші (150 л)


За підтримки проєкту USAID «ГОВЕРЛА» отримано обладнання для збору ТПВЛубенська міська рада, як і кожен представник влади в Україні, ставить перед собою амбітну ціль створити максимально комфортні умови для проживання у громаді мешканців та осіб, що знайшли тимчасовий прихисток на її території.

Особливим напрямком діяльності у цій сфері є співпраця з міжнародними організаціями, адже дуже часто саме за підтримки таких інституцій можливо реалізувати нагальні масштабні проєкти громади.

Одним із найнадійніших партнерів Лубенської територіальної громади є Компанія DAI Global LLC, з якою ще у 2021 році укладено Угоду про наміри щодо реалізації проєкту USAID «Підвищення ефективності роботи і підзвітності органів місцевого самоврядування» («ГОВЕРЛА»).

Надзвичайно корисною є масштабна інформаційна підтримка, просвітницькі заходи, семінари, навчання з найактуальніших питань, яку проєкт організовував і продовжує організовувати у ході співпраці. Лубенська громаада безмежно вдячна партнерам за допомогу, надану громаді з початку вторгнення російської федерації у вигляді обладнання на суму понад 1,0 млн. грн.

Особливо приємним є те, що проєкт створює умови для участі громад у грантових програмах задля покращення ефективності та інституційної спроможності органів місцевого самоврядування. Так, Лубенська міська рада після проведення відповідної роботи отримала погодження поданої грантової заявки щодо реалізації проєкту  «Забезпечення надання якісних публічних послуг шляхом покращення благоустрою та вдосконалення системи збору ТПВ».

За підтримки проєкту USAID «ГОВЕРЛА» отримано обладнання для збору ТПВ
 

Цей проєкт є надзвичайно актуальним для Лубенської територіальної громади, оскільки зараз, на жаль, у громаді відсутня ефективна система збору та формування окремих видів відходів як вторинної сировини. Як результат, на звалища потрапляє значна кількість матеріалів, які мають високу ресурсну цінність та підлягають переробленню (скло, папір, метал).

Мешканці будинків приватного сектору здійснюють часткове захоронення та переробку побутових відходів самостійно на своїх садибах. Відтак, відсутність організації збирання твердих побутових відходів призводить до утворення стихійних звалищ на полях, вздовж доріг, що значно погіршує екологічний і санітарний стан довкілля.

Крім того, існує нагальна необхідність у встановленні ємностей для піску та піщано-сольової суміші на вулицях нашого міста, завдяки чому працівникам комунальних служб у холодну пору буде простіше забезпечувати належний стан тротуарів, а сипуча суміш, яка зберігатиметься у критих баках, не шкодитиме довкіллю, зокрема не псуватиме рослинність на міських газонах та не забруднюватиме місця загального користування (вулиці, парки, сквери, тощо).

За підтримки проєкту USAID «ГОВЕРЛА» отримано обладнання для збору ТПВ
 

Завдяки співпраці з проєктом USAID «Підвищення ефективності роботи і підзвітності органів місцевого самоврядування» («ГОВЕРЛА») покладено початок вирішенню вищевказаних проблем.

Так, 6 вересня Лубенська громада отримала від партнерів для реалізації проєкту «Забезпечення надання якісних публічних послуг шляхом покращення благоустрою та вдосконалення системи збору ТПВ» першу партію обладнання:
  • 8 євроконтейнерів сталевих оцинкованих (1100 л) для ТПВ,
  • 55 контейнерів РРМ 150 для піску та піщано-сольової суміші (150 л).
Надходження наступної партії обладнання (42 сталевих контейнери та 50 контейнерів-сіток) очікується після завершення закупівельних процедур.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Збройні Сили України звільнили понад 30 населених пунктів на Харківщині

Робота у напрямку поводження з відходами у Лубенській міській раді не обмежується реалізацією виключно цього проєкту.

Так, наприклад, спеціалістами виконавчого комітету Лубенської міської ради у співпраці з Німецьким товариством міжнародного співробітництва (GIZ) ведеться робота з підготовки Дорожньої (маршрутної) карти з підготовки (розроблення) місцевого плану управління відходами (ТПВ) на території Лубенської територіальної громади, завдяки чому очікується створення економічно ефективної системи поводження з відходами та надання послуг належної якості мешканцям громади та субʼєктам господарювання.


За підтримки проєкту USAID «ГОВЕРЛА» отримано обладнання для збору ТПВ
 

Сподіваємося, що завдячуючи підтримці проєкту USAID «Підвищення ефективності роботи і підзвітності органів місцевого самоврядування» («ГОВЕРЛА») та завдяки комплексному підходу до вирішення у громаді проблем з ТПВ, нам у найкоротші терміни вдасться розширити географію охоплення території населених пунктів громади послугами зі збору та вивезення ТПВ, зменшити утворення та кількість захоронення побутових відходів шляхом використання нових сучасних високоефективних методів поводження з ними, впровадити роздільне збирання ТПВ у населених пунктах громади, оновити контейнерне господарство для збору різних видів побутових відходів та вторинної сировини, а також підвищити рівень відповідальності та екологічної культури населення.

Схожі матеріали:
👁 787
Категорія: Полтавщина
Теги: Лубенська громада, обладнання для збору ТПВ




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
На Полтавщині затримали чоловіка за підозрою в умисному в... На Полтавщині затримали чоловіка за підозрою в умисному в...
В Пирятині затримано наркоторгівця В Пирятині затримано наркоторгівця
В Пирятині чоловіка засуджено за хабар працівнику поліції В Пирятині чоловіка засуджено за хабар працівнику поліції
На Полтавщині під час відпочинку біля річки помер 13-річн... На Полтавщині під час відпочинку біля річки помер 13-річн...
Для дітей Лубенської громади поліцейські провели урок без... Для дітей Лубенської громади поліцейські провели урок без...
Поліція Полтавщини отримала сучасні криміналістичні прила... Поліція Полтавщини отримала сучасні криміналістичні прила...

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ