Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

21.02.2018

Лубенські юні боксери показали гарні результати на відкритому обласному турнірі на Черкащині


Дев’ять спортсменів — дев’ять медалей


Лубенські юні боксери показали гарні результати на відкритому обласному турнірі на ЧеркащиніНещодавно у селищі Чорнобай, що на Черкащині, пройшов відкритий обласний турнір з боксу «Патріот». Аби помірятися силам, на змагання завітали близько 100 спортсменів із Черкаської, Кіровоградської та Полтавської областей. Серед них і вихованці «Бійцівського клубу «Січ», що діє на базі лубенських загальноосвітніх шкіл №4 та №7 (керівник Василь Галич).

Бійцівський клуб «Січ» працює з 2011 року. Щоправда, тоді він мав іншу назву —Лубенська міська громадська організація «Федерація боксу», вихованці якої займалися одним видом спорту – боксом. Та вже через два роки організацію перейменували.

— У бійцівському клубі «Січ» проходять заняття з кікбоксінгу, тайського боксу, а також змішаних єдиноборств (ММА). А нещодавно ми ще й козацький двобій почали освоювати. Бойові мистецтва – гарний спосіб навчитися жити у гармонії зі світом та з собою. Навчитися бути відважним, справедливим, сильним, добрим, але не агресивним, — розповів тренер та керівник бійцівського клубу «Січ» Василь Галич.

Для довідки: Козацький двобій — український національний вид змішаних бойових мистецтв. У ньому представлені три розділи: «Забава» — поєдинок з дозованим контактом; «Борня» — поєдинок з легким контактом; «Герць» — поєдинок з повним контактом.

В Україні цей вид спорту офіційно визнаний як неолімпійський. Його розвитком займається Українська спортивна федерація «Козацького двобою».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Гребінці відбувся ІІ етап Чемпіонату футзальної ліги Полтавської обасті

– Захоплення будь-яким видом бойового мистецтва позитивно впливає на розвиток дитини. Під час занять тренуються всі групи м'язів, формується гарна фігура тощо. Проте бойові мистецтва — це не лише фізичний розвиток, а й духовний. Діти стають впевненішими в собі, вміють постояти за себе та своїх близьких. Головне розуміти, де та коли слід проявляти свої уміння, — прокоментував Василь Галич.


Дев’ять спортсменів — дев’ять медалей
 

Вихованці «Бійцівського клубу «Січ» тренуються у спортивних залах двох лубенських шкіл: №4 та №7. Дівчата та хлопці відпрацьовують удари руками, ногами, кидки. Вчаться вони і «правильно» падати та ухилятися від ударів.

–Нині я треную більше сотні  юних лубенців. Найстаршим моїм вихованцям по 16 років, а наймолодші – ще в дитячі садочки ходять. І вчимося ми не нападати, а захищатися.  Адже саме в цьому головна цінність бойових мистецтв, — додав Василь Галич.

Дев’ять спортсменів — дев’ять медалей
 

Лубенські юні бійці постійно беруть участь у різноманітних змаганнях по всій країні, демонструють гарну фізичну підготовленість та постійно виборюють призові місця. Так із обласного турніру «Патріот» усі вихованці бійцівського клубу «Січ» привезли по медалі. Дев’ять учасників –дев’ять нагород: третє місце у турнірі на Черкащині вибороли Святослав Карпець, Ігор Рева та Олексій Сербін. Срібні медалі у Максима Устименка, Івана Галича та Дениса Павленка. А чемпіонами стали Таїсія Ровна, Руслан Вашечко та Данило Овчаренко.


Дев’ять спортсменів — дев’ять медалей
 

Полтавський обласний центр туризму і краєзнавства учнівської молоді,
Департаменту освіти і науки Полтавської ОДА


Схожі матеріали:
👁 970
Категорія: Спорт
Теги: Спорт, бокс, Лубни, кікбоксінг




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
На Гребінківщині продавчиню оштрафували за продаж алкогол... На Гребінківщині продавчиню оштрафували за продаж алкогол...
53-х річний мешканець Хорольської громади вдарив ножем зн... 53-х річний мешканець Хорольської громади вдарив ножем зн...
На Полтавщині чоловік кинув гранату у поле біля свого дом... На Полтавщині чоловік кинув гранату у поле біля свого дом...
На Полтавщині безвісти зник під час риболовлі 13-річного ... На Полтавщині безвісти зник під час риболовлі 13-річного ...
У Лубнах водій збив велосипедистку та втік У Лубнах водій збив велосипедистку та втік
На Полтавщині хлопчик травмував трирічного брата сокирою На Полтавщині хлопчик травмував трирічного брата сокирою

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ