Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

10.08.2016

Майже тисяча мешканців Полтавщини підписали контракт зі Збройними силами України


У військових частинах області залишаються вакантними ще 200 армійських посад


Майже тисяча мешканців Полтавщини підписали контракт зі Збройними силами УкраїниВід початку року у військових комісаріатах Полтавської області підготовили та направили для укладання контракту 989 чоловік. Про це, під час сьогоднішньої апаратної наради, повідомив військовий комісар Полтавського обласного військового комісаріату, полковник Дмитро Губський.

— З метою організації роботи з комплектування військ військовослужбовцями за контрактом та збільшення обсягів відбору з прийняття кандидатів для комплектування пріоритетних бойових частин Полтавська область отримала орієнтовне планове завдання на друге півріччя 2016 року, що становить 1200 чоловік, на ІІІ квартал – 610, ІV квартал – 590, — прокоменутвав Дмитро Губський. — Станом на сьогодні для укладання контрактів у військових частинах направлено 206 кандидатів, із них 64 напряму до військових частин бойового складу, а в період з 15 по 17 серпня планується до відправки 46 кандидатів, із них 18 безпосередньо до військових частин.

Найкраще спрацювали у Полтавському, Чутівському, Диканському районах, також виконали планове завдання місто Полтава, Козельщинський, Шишацький та Решетилівський райони.

Решта ж районів не виконали планове завдання в першому півріччі. Найгірший стан справ, за словами воєнкома, у Великобагачанському і Семенівському районах та місті Лубни. Їхній відсоток виконання планового завдання не перевищує 60%. Пр це повідомляє Полтавська обласна державна адміністрація.

Основним фактором виконання планового завдання у більшості районів є високий рівень проведення роз’яснювально – агітаційної роботи та рівень довіри місцевого населення до Збройних Сил України.

Що ж стосується негативних моментів, то головний з них — фінансовий бік. Адже кандидатам, які проходяться відбір на контрактну службу, доводиться платити за оформлення особової справи, проходження медичної комісії та за проїзд до навчального центру. 

— Незважаючи на наказ Департаменту охорони здоров’я Полтавської ОДА «Про медичне обстеження кандидатів на військову службу», стосовно сприяння в забезпеченні безкоштовного огляду кандидатів на військову службу за контрактом, проведення переліку обов’язкових обстежень та зменшення витрат на отримання сертифікатів у психоневрологічному та наркологічному диспансерах у переважній більшості районів Полтавської області видача сертифікатів громадянам, які призиваються на військову службу за контрактом здійснюється на платній основі, — пояснив Дмитро Губський. — Окрім сплати за бланк сертифікату кандидат повинен сплатити вартість психоневрологічного та наркологічного огляду лікарем.

 

 

Платні сертифікати видають у Глобинському, Гребінківському, Диканському, Карлівському, Машівському, Кобеляцькому, Козельщинському, Котелевському, Кременчуцькому, Миргородському, Новосанжарському, Пирятинському, Полтавському, Великобагачанському, Чутівському та Шишацькому районах. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Полтавщині визначили найкращий район області

У відповідь пролунала пропозиція керівника Центру допомоги учасникам АТО Валерія Довженка проводити медогляди контрактників на базі військового шпиталю. Це зекономить час і кошти. Голова ОДА Валерій Головко дав доручення розглянути таку можливість і внести зміни до відповідного розпорядження.

Звертаючись до голів РДА, керівник області наголосив, що виконання програми контрактної армії та строкової служби — це зона персональної відповідальності кожного.

— Виконання програми контрактної армії чи строкової служби — це пріоритетне питання для кожного з нас. Це відповідальність області за безпеку всієї України. Працюйте, проводьте роз’яснювальну роботу, зустрічі, підключайте до цієї роботи сільських голів, — додав Валерій Головко.

До речі, на сьогодні у військових частинах Полтавщини залишаються 200 вакантних посад для контрактників. Які саме професії потрібні, у яких частинах і які вимоги до потенційних контрактників, Дмитро Губський пообіцяв детально розповісти на одній з найближчих прес-конференцій.

Схожі матеріали:
👁 1158
Категорія: Полтавщина
Теги: контракт, Полтавщина, збройні сили, строкова служба




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
В Пирятині затримано наркоторгівця В Пирятині затримано наркоторгівця
В Пирятині чоловіка засуджено за хабар працівнику поліції В Пирятині чоловіка засуджено за хабар працівнику поліції
На Полтавщині під час відпочинку біля річки помер 13-річн... На Полтавщині під час відпочинку біля річки помер 13-річн...
Для дітей Лубенської громади поліцейські провели урок без... Для дітей Лубенської громади поліцейські провели урок без...
Поліція Полтавщини отримала сучасні криміналістичні прила... Поліція Полтавщини отримала сучасні криміналістичні прила...
Шість громад Полтавщини підписали меморандум про співпрац... Шість громад Полтавщини підписали меморандум про співпрац...

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ