Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

27.02.2013

Медичне страхування Гребінківських залізничників


Ось уже майже десятиліття залізничники Гребінки мають медичну страховку


Медичне страхування Гребінківських залізничників

Ось уже майже десятиліття залізничники Гребінки мають медичну страховку. Що ж воно таке - медичне страхування, чи вигідне для людей, що звертаються до лікувальних закладів?

Вітчизняна система охорони здоров'я зараз реформується. Одним з елементів реформи може стати запровадження в Україні обв'язкового медичного соціального страхування. Проте такий закон у Верховній Раді ще не розглядався. А от вдалий, на наш погляд, досвід такого страхування уже є.

Програму страхування працівників та пенсіонерів впроваджують на "Укрзалізниці". Сьогодні майже кожен залізничник Гребінки заключив договір із страховою компанією "Нафтогазстрах". Ця компанія працює з залізницями України, в тому числі і Південною залізницею, а також з відокремленими підприємствами та організаціями залізничного транспорту, профкомами з медичного страхування працівників та пенсіонерів.

Найважливіша пропозиція страхової компанії - паритетна участь працівника і роботодавця в оплаті страхового платежу, також компанія співпрацює з великим оптовим постачальником медикаментів, що дозволяє економити на медикаментах 20-30% їх роздрібної вартості.

Залізничники сплачують встановлену суму коштів (другу частину сплачує залізниця), і мають право розраховувати на медичні послуги у базовому медичному закладі, якщо настає страховий випадок. Базовим медзакладом у Гребінці є ДЗ "Вузлова лікарня станції Гребінка СТГО «Південна залізниця».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Профілактика наркоманії, законні інтереси дітей на Гребінківщині

Всього страхова компанія має договірні відносини на обслуговування застрахованих осіб із близько 170 медустановами, як відомчими лікарнями "Укрзалізниці", так і обласними, районними, міськими медустановами.

Що вважається страховим випадком? Це факти звернення застрахованого залізничника або пенсіонера до медичного закладу та отримання ним стаціонарної медичної допомоги. Страхова компанія відшкодовує лікарні вартість використаних для стаціонарного лікування застрахованого медикаментів, виробів медичного призначення та продуктів харчування, що перевищує видатки, передбачені бюджетним фінансуванням (в межах суми індивідуального річного страхового ліміту).

Медичне страхування, насамперед, дозволяє кожній людині порівняти необхідні витрати на охорону власного здоров'я (медичну страховку) та можливі витрати на лікування, нехай і мінімальне (без страховки). І людина швидко зрозуміє суть, соціальне значення медичного страхування - надання своєчасної та необхідної медичної допомоги кожному застрахованому за доступний страховий платіж.
Про це говорять і самі залізничники, і лікарі вузлової лікарні станції Гребінка.

Так, заступник головного лікаря по поліклініці вузлової лікарні Людмила Литвиненко підкреслила: "Медичне страхування - справа дуже потрібна. Це велика допомога медзакладу. А, крім того, серед залізничників, по суті, майже немає людей із задавненими хворобами, бо вони знають, що мають можливість повноцінно пролікуватися. Також нам відшкодовуються кошти на ліки, реанімаційні заходи, інше. Є й кошти на харчування. Хворим з дому їжу не приносять, вони харчуються у лікарняній їдальні, там їжа смачна і поживна".

Справді, пенсіонерка Ніна Євдокимова, буфетниця Вікторія Буць, з якими ми поспілкувалися під час обіду у лікарні, підтвердили, що харчування дійсно дуже смачне, багате калоріями і поживними речовинами. Пенсіонери також вдячні, що про них не забувають на залізниці, сплачують страхові платежі. Це говорить про увагу з боку керівництва до своїх працівників та пенсіонерів.

«Звичайно, страхова компанія постійно контролює, куди йдуть виділені нею кошти, - наголошує Людмила Литвиненко, - тож документація ведеться дуже ретельно і прозоро».

До речі, і на інших підприємствах побачили переваги медичного страхування. Зараз вузлова лікарня обслуговує і пацієнтів з Гребінківської філії ПАТ "Полтаваобленерго", які мають договір з страховою компанією "Альянс" на стаціонарне та амбулаторне лікування.

Отож, гребінківці вже добре знають, що таке соціальне медичне страхування, і висновки для себе зробили.

Гребінчин край


Схожі матеріали:
👁 1735
Категорія: Здоров'я
Теги: Південна залізниця, Нафтагазстрах, залізничники, Гребінка, медична страховка




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
На Гребінківщині продавчиню оштрафували за продаж алкогол... На Гребінківщині продавчиню оштрафували за продаж алкогол...
53-х річний мешканець Хорольської громади вдарив ножем зн... 53-х річний мешканець Хорольської громади вдарив ножем зн...
На Полтавщині чоловік кинув гранату у поле біля свого дом... На Полтавщині чоловік кинув гранату у поле біля свого дом...
На Полтавщині безвісти зник під час риболовлі 13-річного ... На Полтавщині безвісти зник під час риболовлі 13-річного ...
У Лубнах водій збив велосипедистку та втік У Лубнах водій збив велосипедистку та втік
На Полтавщині хлопчик травмував трирічного брата сокирою На Полтавщині хлопчик травмував трирічного брата сокирою

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ