Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

05.03.2018

Міський голова Гребінки відзвітував про свою роботу перед територіальною громадою міста


4 березня міський голова В. Колісніченко відзвітувався перед громадою про свою роботу та роботу виконавчих органів міської ради у 2017 році


Міський голова Гребінки відзвітував про свою роботу перед територіальною громадою міста4 березня 2018 року у Міському будинку культури на відкритій зустрічі міський голова Віталій Колісніченко прозвітував перед громадою про свою роботу та роботу виконавчих органів міської ради у 2017 році.

Як зазначив Віталій Іванович у своєму виступі 2017 рік був вирішальним в історії Гребінківського краю, бо 31 березня звітного року було утворено Гребінківську міську об’єднану територіальну громаду. До її складу увійшли м.Гребінка та 7 населених пунктів Слободо-Петрівської та Мар’янівської сільських рад. Про це Grebenka.com повідомили у Гребінківській міській раді.

Збільшилися не лише кількість населення, територія управління та обслуговування, а й повноваження та зона відповідальності: в галузі освіти, культури, соціального захисту, охорони здоров’я, надання адміністративних послуг та прямі міжбюджетні відносини з Держбюджетом.

У доповіді міський голова відобразив стан виконання міського бюджету, стан соціально-економічного розвитку Гребінки, та інші, не менш важливі питання життєдіяльності міста. Проведено капітальні ремонти приміщень в дитячому садочку «Веселка», замінено вікна та покрівлю в Слободо-Петрівській ЗОШ, замінено вікна у багатоквартирних житлових будинках у м.Гребінка, реконструйовано вуличне освітлення по вулицях Магістральна та Героїв України. І це тільки початок великої роботи по благоустрою громади. Розпочато і продовжуються роботи з капітального ремонту тротуарів, водопровідної мережі, основних теплових мереж м.Гребінки.

Згідно з планом роботи Гребінківської міської ради, починаючи з січня 2017 року по лютий 2018 року проведено 14 сесій міської ради сьомого скликання. Міською радою на засіданнях сесій розглянуто 442 питання, по кожному з них прийняте відповідне рішення.

Міський голова детально повідомив, які міські програми виконувалися протягом 2017 року, скільки коштів виділялося для реалізації захотів цих програм. Це і благоустрій міста, і розвиток спорту, і допомога громадським організаціям, воїнам АТО та їх сім’ям, малозабезпеченим громадянам, обдарованим дітям та інше, необхідне для життєдіяльності міста.

Виконано великий обсяг робіт. І тепер у нашому місті з’явився новий сміттєвоз, встановлено сміттєві урни, світлофори, дорожні знаки, енергозберігаючі лампи для вуличного освітлення. Придбано дитячі майданчики, які будуть встановлені у 2018 році.

Важливим етапом розвитку суспільства є популяризація здорового способу життя та фізичної культури. Тому головним завданням міської влади було і залишається створення умов для розвитку в місті спортивної галузі. Для цього в нашому місті працюють дитячо-юнацька спортивна школа та Спортивний комплекс міста.

Враховуючи чисельні звернення громадян щодо організації відпочинку дітей та молоді, з метою пропаганди здорового способу життя, улаштування місць для занять фізичною культурою та спортом мешканців територіальної громади, восени 2017 році розпочаті роботи з будівництва спортивного майданчика із штучним покриттям в м. Гребінка по вул.Героїв України, 2-б. Такі об’єкти зі штучним покриттям планується встановити на території с.Слободо-Петрівка, а також на прилеглих територіях загальноосвітніх навчальних закладів Гребінківської ОТГ.

Поділився міський голова і планами на майбутнє. В 2018 році робота міської ради буде спрямована на забезпечення належної роботи та розвитку освітніх закладів, охорони здоров’я, закладів соціальної інфраструктури міста і сільських населених пунктів, забезпечення соціально-економічного розвитку та благоустрою населених пунктів Гребінківської об’єднаної територіальної громади, проведення ремонту доріг, житлового фонду, покращення системи зовнішнього освітлення, водозабезпечення, сприяння розвитку та створення ОСББ, забезпечення належної роботи комунального підприємства «Гребінківський комбінат комунальних підприємств», надання якісних адміністративних послуг, соціального захисту населення громади.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Гребінці тротуарну плитку кладуть прямо у сніг (Фотофакт)

Планується поліпшити матеріально-технічне забезпечення навчальних закладів громади. Планується провести ремонт спортзалу в Слободо-Петрівській ЗОШ І-ІІІ ступенів. Облаштувати спортмайданчик не лише в с.Слободо-Петрівка, а й в с.Мар’янівка, провести заміну системи опалення в Мар’янівській школі.
Планується використати наявні кошти з державного бюджету на соціально-економічний розвиток громади в 2018 році. А саме: капітальні ремонти покрівлі житлових будинків, капітальні ремонти приміщень дитячого садочка «Веселка», реконструкція вуличного освітлення, капітальний ремонт доріг і тротуарів.

Голова громади подякував всім підприємствам, установам, приватним підприємцям, фермерам за співпрацю, за розуміння, за надану посильну допомогу у проведенні робіт в місті з благоустрою, наведенні порядку і чистоти, а також зараз за надану допомогу в розчистці снігу на вулицях міста та сіл громади.
Також подякував за співпрацю Народним депутатам України та Радикальній партії Олега Ляшка, які допомагають нашій новоствореній громаді.

Міський голова Гребінки відзвітував про свою роботу
 

Після півторагодинного звіту міського голови у гребінківців, що були присутні на заході, виникло кілька запитань. Віталій Іванович надав вичерпні відповіді і зазначив, що двері міської ради завжди відчинені для всіх мешканців і потрібно разом працювати над покращенням нашої громади.

Насамкінець міський голова Віталій Колісніченко привітав усіх присутніх жінок з наступаючим святом Міжнародним жіночим днем 8 Березня та побажав миру, щастя, здоров’я, успіхів, кохання та поваги чоловіків.

Чудові пісні та радісний весняний настрій подарували присутнім Заслужений артист естрадного мистецтва України Олексій Похвала та наша талановита землячка Настя Якименко.
 

ЗВІТ ГРЕБІНКІВСЬКОГО МІСЬКОГО ГОЛОВИ

Колісніченка Віталія Івановича про роботу Гребінківської міської ради та її виконавчих органів у 2017 році

Шановні гребінківці!

До Вашої уваги звіт про роботу Гребінківської міської ради та її виконавчих органів, у відповідності до Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» за 2017 рік.

2017 рік був вирішальним в історії Гребінківського краю. Бо 31 березня звітного року було утворено Гребінківську міську об’єднану територіальну громаду, до її складу увійшли м. Гребінка та 7 населених пунктів Слободо-Петрівської та Мар’янівської сільських рад – с. Слободо-Петрівка, с. Загребелля, с. Гулаківка, с. Оржиця, с. Польове та с. Мар’янівка, с. Новодар. В жовтні минулого року відбулися перші вибори до Гребінківської міської ради об’єднаної громади, і з листопада 2017 року ми вже живемо в об’єднаній громаді. Про перспективи розвитку громади я зупинюся пізніше, а зараз розпочну звіт з інформації про стан виконання бюджету міста.

До загального фонду міського бюджету (без врахування трансфертів з державного бюджету), надійшло доходів в сумі 17 млн. 313 тис. 300 грн., виконання становить 104,3%,. Фактичні надходження доходів за 2017 рік по загальному фонду проти 2016 року зросли на 2 млн. 801тис. 500 грн. По спеціальному фонду надійшло доходів (без врахування трансфертів з державного бюджету) в сумі 210 тис. 200 грн., виконання становить 141, 4 %. Фактичні надходження доходів по спецфонду за 2017 рік проти 2016 року збільшились на 118 тис. 400 грн. Перевиконання відбулося по таких податках, як:
 
Акцизний збір – надійшло 3 млн. 276 тис. грн., план виконано на 124,7%.; в порівнянні з 2016 роком надходження збільшились на 826 тис.300 грн.
Плата за землю – надійшло 10 млн. 721тис. 800 грн., план виконано на 117,9%.; в порівнянні з 2016 роком надходження збільшились на 1 млн. 563 тис. 400 грн.
Екологічний податок – надійшло 123 тис. 700 грн., план виконано на 128 %; в порівнянні з 2016 роком надходження збільшились на 72 тис. 300 грн.
Кошти від продажу землі - надійшло 69 тис. 900 грн., план виконано на 196%; в порівнянні з 2016 роком надходження збільшились на 52 тис.900 грн.
Надходження від пайової участі у розвитку інфраструктури міста - надійшло 16 тис. 600 грн., план виконано на 100 %.

Не виконання відбулося по таких податках, як:
Податок на прибуток – надійшло 64 тис.600 грн., план виконано на 95%.;
Єдиний податок– надійшло 2 млн. 513 тис.500 грн., план виконано на 62,8%., проте в порівнянні з 2016 роком надходження збільшились на 298 тис. 800 грн.
Адміністративні надходження – надійшло 377 тис. 500 грн., план виконано на 94,4%.; проте в порівнянні з 2016 роком надходження збільшились на 139 тис. грн.
Податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки– надійшло 305 тис. 300 грн., план виконано на 76,3%.; проте в порівнянні з 2016 роком надходження збільшились на 7 тис.900 грн.

До міського бюджету у звітному році надійшли міжбюджетні трансферти:
субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо
соціально-економічного розвитку окремих територій – 18 млн. 349 тис.300 грн.
субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам на проведення виборів депутатів місцевих рад та сільських, селищних, міських голів – 345 тис.100 грн.
інші субвенція з обласного, районного та сільських бюджетів – 1 млн. 366 тис.500
грн.

В цілому надійшло доходів (із врахуванням міжбюджетних трансфертів) в сумі 37 млн. 584 тис. 400 грн., в тому числі надійшло коштів по загальному фонду 30 млн. 700 тис. 900 грн. (2016 рік 14 млн. 726 тис.800 грн.) та по спеціальному 6 млн. 883 тис. 500 грн. (2016 рік 321 тис.900 грн.) В порівнянні з 2016 роком надходження збільшились на 22 млн. 535тис. 800 грн.

Видатки за 2017 рік проведено на суму 25 млн. 525 тис.700 грн. (в порівнянні з 2016 роком видатки збільшились на 13 млн. 584тис. 800 грн.), а саме: по загальному фонду - на суму 14 млн. 935 тис.500 грн., план виконано на 97,9%; по спеціального фонду - на суму 10 млн. 590тис. 200 грн., в порівнянні з 2016 роком - використано більше на 8 млн. 531тис.грн. (план виконано на 41, 3 %).

За рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій проведено робіт на загальну суму 6 млн. 7тис.400 грн. в тому числі:

Капітальний ремонт приміщень старшої та молодшої груп №2 ДНЗ «Веселка» на суму 962 тис.300 грн.
Заміна вікон та капітальний ремонт покрівлі Слободо-Петрівської ЗОШ I-III ступенів - 1млн.141 тис.500 грн.
Капітальний ремонт фасаду Мар’янівського сільського Будинку культури 193 тис. 300 грн.
Капітальний ремонт - заміна вікон в під’їздах у багатоквартирних житлових будинках в м. Гребінка по вулицях: Незалежності - 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 11а, 13, 14, 17, 18; Магістральна -124; Миру - 33, 35; Героїв України- 4, 8a, 8б, 12, 12a, 12б, 14; Польова - 28, 30, 34; провулках: Спортивний- 19, Піонерський -1, 3, 5; заміна вікон у приміщенні Будинку фізкультури спортивного комплексу міста Гребінка, заміна вікон і дверей у приміщенні легкоатлетичного манежу Спортивного комплексу міста Гребінка разом на суму 2 млн. 82тис. 600 грн.
Реконструкція вуличного освітлення по вулицях: Магістральна, Героїв України на суму 599 тис. грн.

Розпочато та продовжуються роботи:

Капітальний ремонт тротуару, по вул. Магістральна, тротуару та проїзної частини по вул. Героїв України, тротуару та площі перед пам’ятником Тарасу Григоровичу Шевченку профінансовано частково на суму 409 тис.700 грн.

Будівництво водопровідної мережі по вулицях: Патріотів, Коцюбинського, Квіткова, Горького в м. Гребінка профінансовано частково на суму 619 тис. грн.

Розпочато капітальний ремонт основних теплових мереж м.Гребінка Полтавської області, для виконання робіт кошти передано до обласного бюджету в сумі 4 млн. грн.

Згідно з планом роботи Гребінківської міської ради, починаючи з січня 2017 року по лютий 2018 року проведено 14 сесій (15 пленарних засідань) міської ради сьомого скликання.

Всього протягом звітного періоду міською радою на засіданнях сесій розглянуто 442 питання, по кожному з них прийняте відповідне рішення.

Відповідно до регламенту міської ради питання, що виносилися на сесію, попередньо розглядалися на засіданнях постійних депутатських комісій міської ради та засіданнях виконавчого комітету.

У міській раді створено та працюють 5 постійних комісій із числа депутатів:

- з питань прав людини, законності, депутатської діяльності, етики, регламенту та засобів масової інформації;
- з питань планування, фінансів, бюджету, соціально-економічного розвитку, інвестицій та підприємництва;
- з питань комунальної власності, житлово-комунального господарства, енергозбереження, транспорту, зв’язку та сфери послуг;
- з питань містобудування, планування територій, будівництва, архітектури, земельних відносин, природокористування;
- з питань освіти, культури, молоді, фізичної культури, охорони здоров’я та соціального захисту (з гуманітарних питань).

На 2017 рік міською радою було затверджено 28 міських програм, які діяли протягом звітного періоду. Серед них:
- Програма соціально-економічного розвитку м. Гребінка
- Програма покращення благоустрою м. Гребінка
- Програма підтримки житлово-комунального господарства;
- Програма забезпечення багатоквартирних житлових будинків засобами обліку теплової енергії
- Програма розвитку та діяльності ОСББ
- Програма соціального захисту окремих незахищених категорій населення
- Програма організації оплачувальних громадських робіт в м.Гребінка
- Програма підтримки та розвитку фізичної культури і спорту
- Програма розвитку футболу в місті
- міська Програма розвитку та популяризації настільного тенісу
- а також міські програми розвитку ветеранського футболу, гандболу, хокею
- міські Програми підтримки діяльності громадської організації «Інвалідів та ветеранів Союз Чорнобиль Гребінківщини» та Гребінківської районної організації ветеранів
- міська Програма підтримки військо службовців, які проходять службу в зоні АТО
- Міська Програма підтримки обдарованої молоді, а також програма оздоровлення та відпочинку дітей, спільна програма по покращенню медичного забезпечення населення, цивільного захисту населення, профілактики злочинності та ряд інших Програм.

Зупинюсь докладніше на результатах виконання міських програм

Програма покращення благоустрою:

На виконання заходів цієї Програми було виділено коштів 10 353 632 грн, використано 9 625 908 грн. Одним із пріоритетних напрямків діяльності міської ради є організація комплексу робіт спрямованих на належне утримання та охорону, створення умов щодо захисту і відновлення сприятливого для життєдіяльності людини довкілля та координація роботи комунального підприємства Гребінківський
комбінат комунальних підприємств.

За 2017 рік виділено кошти на придбання предметів, матеріалів, обладнання та запчастин в сумі 986 737 грн, а саме придбано:
- запчастини, паливно-мастильні матеріали на суму – 462 754 грн.,
- водяний насос на суму 1 040 грн.,
- відеокамери на суму 99 800 грн.,
- високоріз на суму 17 729 грн.,
- повітродувний заплічний пристрій на суму 15 809 грн.,
- подрібнювач гілок на суму 73 200 тис. грн.,
- мийку високого тиску на суму 15 520 грн.,
- триколісний мотоцикл на суму 130 625 грн.,
- триколісний моторолер на суму 41 800 грн.,
- котел твердопаливний на суму 30 000 грн.,
- виготовлення самоскидного кузова на суму 98 460 грн.

За рахунок співфінансування (50 % міський бюджет на 50 % обласний бюджет) придбано сучасний сміттєвоз на базі МАЗа. З міського бюджету з цією метою виділено 1 млн. 16 тис. 525 грн.

Для покращення умов проживання населення міста було проведено ремонт вуличного освітлення на суму 1 045 684 грн, а саме:
- придбано матеріали в т. ч. світильники, металеві кріплення та лампи на суму 555 424 грн.,
- виконані роботи по технічному обслуговуванню та утриманню системи вуличного освітлення на суму 223 483 грн.
- сплачено за вуличне освітлення - 266 777 грн. – і це при ціні 2,34 грн за 1 квт.г (в 2016 році 208 тис. 94 грн. при вартості 1 квт.г. -1,318 грн.. в 2015 році – 91 тис. 221 грн. при вартості 1 квт.г. -0,5742 грн.).
- Ремонтом охоплено 48 вулиць міста. Замінено світильників, металевих кріплень та ламп в кількості 502 шт., замінено та монтовано 1908 м кабелю.

Проведено реконструкцію лінії зовнішнього освітлення по вул. Магістральна і вул. Героїв України на суму 598 950 грн. Придбано та встановлено світлофори, на суму – 78 289 грн. Світлофори встановлені на пішохідних переходах поблизу перехресть вулиць Миру і Героїв України, Незалежності і провулку Спортивний, провулку Піонерський і вулиці Незалежності, вулиці Євгена Гребінки і провулку Спортивний, вулиць Миру і Кошового, вулиць Миру і Пушкіна, а також по вулиці Городищенській поблизу ЗОШ № 2 і по вул. Магістральна поблизу залізничного пішохідного мосту.

Надано послуги по очистці від снігу доріг та тротуарів, посипці доріг протиожеледним матеріалом – 60 523 грн. Придбано дитячі майданчики, на суму – 79 000 грн., які будуть встановлені у 2018 році. Придбано та встановлено дорожні знаки на суму – 144 526 грн.
Проведено роботи по видалення сухостійних і аварійних дерев на суму – 195 256 грн. та формувальному обрізанню дерев на суму 135 464 грн.

Проведено капітальні ремонти житлового фонду в тому числі, капітальні ремонти внутрішньо будинкових систем теплопостачання, водопостачання та водовідведення, покрівель, фасадів, димовентиляційних каналів, вимощень в будинках, на суму – 606 794 грн., проведено поточний ремонт дощоприймальних та каналізаційних колодязів на суму 126 336 грн.

Ми завжди реагуємо на всі звернення, зауваження і побажання мешканців Гребінківської міської громади. Було дуже багато нарікань від жителів щодо відсутності сміттєвих урн на вулицях міста. У відповідності до міських програм, а саме: Програми соціально-економічного розвитку м. Гребінки та Програми покращення благоустрою міста, Гребінківським комбінатом комунальних підприємств за рахунок коштів бюджету міста було придбано 50 урн для сміття на суму 50 тис. грн. та два трицикли (мотомобілі), одних з них -
електромобіль, використовується для вивезення сміття з цих урн.

Для забезпечення безперебійного і безаварійного функціонування доріг комунальної власності міста, коштами міського бюджету проведено поточний ремонт дорожнього покриття. Поточним ремонтом охоплено майже 12,5 тис. кв. м (12 506,03 ) твердого покриття доріг, тротуарів, під’їздів на загальну суму 3 млн.445 тис.028 грн.

З них:
- поточний ремонт асфальтобетонних покриттів в’їздів до житлових будинків на суму 462 844 грн. по вулицях Магістральна, 126, Героїв України, 6-а, Незалежності, 1/1 та 9-а, Полтавська, 1, 3, 7, 9 та 11, пров. Піонерський, 1-а;
- поточний ремонт тротуару на суму – 22 тис. 157 грн.;
- поточний ремонт твердого покриття доріг проведено на суму 2 млн. 960 тис. 027 грн.

Ремонтом охоплено:
вул. Шевченка 790 м² 107 973 грн
вул. Паркова 233,3 м² 89 400 грн
вул. Коцюбинського 664,9 м² 192 880 грн
вул. Коцюбинського та Миру 689,5 м² 199 978 грн
вул. Магістральна 689,5 м² 199 978 грн
вул. Магістральна та пров. Пирятинський 67,6 м² 19 610 грн
вул. Магістральна та вул. Миру 452 м² 61 427 грн
вул. Щорса 1612 м² 189 959 грн
вул. Українська 60,58 м² 17 578 грн
вул. Героїв України 333,87 м² 96 822 грн
вул. Миру 393,49 м² 114 115 грн
вул. Кагамлика 619,72 м² 179 720 грн
вул. Лермонтова 531 м² 72 049 грн
вул. Котляревського 1474 м² 198 838 грн
вул. Олексія Припутня 610,1 м² 177 013 грн
вул. Івана Франка 840 м² 113 402 грн
вул. Городищенська 689,6 м² 199 993 грн
пров. Піонерський 1,47 м² 427 грн
пров. Вокзальний 111 м² 149 897 грн
пров. Водопровідний 521,8 м² 148 800 грн
Прибудинкова територія Гребінківської районної ради 409,8 м² 118 848 грн
Проїзд до автостанції 124,6 м² 139 480 грн
Площа перед пам’ятником «Танк» 586,2 м² 169 998 грн

На виконання заходів Програми забезпечення багатоквартирних жилих будинків засобами обліку теплової енергії у м. Гребінка на 2017 рік з міського бюджету фактично виділено 89 тис. 928 гривень, з них:
- на придбання теплових лічильників – 68,328 тис. грн.;
- на придбання комунікаційних пристроїв - 21,600 тис. грн.;

Заходами програми було передбачено, що теплові лічильники та комунікаційні пристрої закупляються для багатоквартирних будинків, які за власні кошти виготовили технічні умови та проектно-кошторисну документацію.

Протягом 2017 року придбано засоби обліку теплової енергії для жилих будинків за адресами:
- м. Гребінка, вул. Незалежності, 4 (6-й під’їзд);
- м. Гребінка, вул. Незалежності, 4 (7-й під’їзд);
- м. Гребінка, вул. Незалежності, 6 (1 комплект);
- м. Гребінка, вул. Полтавська, 2 (1 комплект);

Всі засоби встановлені та передані на баланс Гребінківського комбінату комунальних підприємств.

Відповідно до Закону України «Про комерційний облік теплової енергії та водопостачання» усі багатоквартирні будинки мають бути обладнані засобами обліку (лічильниками). В Гребінківській об’єднаній громаді прийнята Програма забезпечення багатоквартирних будинків засобами обліку теплової енергії. Згідно цієї програми за кошти бюджету ОТГ можуть бути придбані теплові лічильники та комунікатори, але лише для мешканців тих будинків, які за власні кошти готові оплатити технічні умови, проектні та монтажні роботи.

На капітальний ремонт житлового фонду у 2017 році фактично виділено 617 тис. 824 грн., з них на виготовлення проектно-кошторисної документації – 1 тис. 837 грн., на проведення технічного та авторського нагляду – 9 тис. 194 грн.

Проведено капітальні ремонти наступних об’єктів:
- капітальний ремонт покрівлі житлового будинку по вул. Незалежності, 5, на суму 55 109 грн.;
- капітальний ремонт дощоприймальних колодязів житлового будинку по вул. Незалежності, 5, на суму 2 865 грн.;
- капітальний ремонт димовентиляційних каналів житлового будинку по вул. Полтавська, 8, на суму 6 387 грн.;
- капітальний ремонт водопровідної мережі житлового будинку по вул. Магістральна, 124, на суму 7 783 грн.;
- капітальний ремонт теплової камери житлового будинку по провулку Піонерський, 3, на суму 12 557 грн.;
- капітальний ремонт водопровідної мережі житлового будинку по вул. Івана Мотуза на суму 9 300 грн.;
- капітальний ремонт водопровідної та каналізаційної мережі житлового будинку по вул. Полтавська, 9, на суму 5 506 грн.;
- капітальний ремонт теплової мережі житлового будинку по вул. Локомотивна, 16, на суму 36 986 грн.;
- капітальний ремонт вимощення навколо житлового будинку по провулку Піонерський, 5, на суму 13 442 грн.;
- капітальний ремонт покрівлі житлового будинку по вул. Героїв України, 8Б, на суму 56 080 грн.;
- капітальний ремонт каналізаційної мережі житлового будинку по вул. Паркова, 13, на суму 7 192 грн.;
- капітальний ремонт фасаду житлового будинку по вул. Незалежності, 8, на суму 181 845грн.;
- капітальний ремонт вимощення житлового будинку по провулку Піонерський, 3-А, на суму 8 930грн.;
- капітальний ремонт житлового будинку по вул. Миру, 35, на суму 121 196 грн.;
- капітальний ремонт житлового будинку по вул. Незалежності, 5, на суму 8 140 грн.;
- капітальний ремонт житлового будинку по вул. Локомотивна, 28-Б, на суму 62 308 грн.;
- капітальний ремонт житлового будинку по провулку Сільськогосподарський, 1- А, на суму 11 167 грн.

На виконання Програми розвитку та діяльності ОСББ на 2017 рік у міському бюджеті було передбачено 90 043 грн. Фактично використано – 48 042 грн, а саме:

виготовлення проектно-кошторисної документації на капітальний ремонт жилого будинку по вул. Полтавська, 6, на суму 957 грн.;
виконані роботи по капітальному ремонту жилого будинку по вул. Полтавська, 6, на суму 47 085грн.

З метою покращення роботи Гребінківського комбінату комунальних підприємств, відповідно до Програми підтримки житлово-комунального господарства в 2017 році було виділені кошти в розмірі – 417 602 грн., які протягом року використані повністю, а саме:
- податок на прибуток - 47 785 грн;
- екологічний податок - 264 395 грн;
- заробітна плата з нарахуванням - 97 542 грн;
- послуги з обробки даних та розміщення на веб-вузлі - 7 880 грн.

В 2017 році стиль роботи Гребінківського комбінату комунальних підприємств змінився. Виконується великий обсяг робіт, в результаті чого в порівнянні з минулими роками зменшилась дотація з бюджету міста на виплату заробітної плати працівникам комбінату комунальних підприємств.

Важливим етапом розвитку суспільства є популяризація здорового пособу життя та фізичної культури. Тому головним завданням міської влади було і залишається створення умов для розвитку в місті спортивної галузі. Для цього в нашому місті працюють дитячо-юнацька спортивна школа та Спортивний комплекс міста. Ними проводяться навчально-тренувальні та оздоровчі заняття з різних видів спорту.

Враховуючи чисельні звернення громадян щодо організації відпочинку дітей та молоді, з метою пропаганди здорового способу життя, улаштування місць для занять фізичною культурою та спортом мешканців територіальної громади, восени 2017 році розпочаті роботи з будівництва спортивного майданчика із штучним покриттям в м. Гребінка по вул. Героїв України, 2-б. Роботи будуть завершені при настанні теплої весняної погоди, у зв’язку з тим що штучне покриття можливо укладати при температурі не менше + 8◦ С. Такі об’єкти зі штучним покриттям плануємо встановити на території с. Слободо-Петрівка, а також на прилеглих територіях загальноосвітніх навчальних закладів Гребінківської ОТГ.

Міською радою на 2017 рік було прийнято ряд міських програм, спрямованих на розвиток різних видів спорту. Протягом звітного періоду з бюджету міста на заходи передбачені міськими Програмами виділені кошти, а саме:

Програма підтримки та розвитку фізичної культури та спорту (фінансова підтримка спорткомплексу)
Заплановано - 536 328 грн. (в 2016 році 426 453 грн.)
Виконання – 536 328 грн.

Програма підтримки футболу:

План – 373 646 грн (в 2016 році -204 384 грн. ) Виконання 100%.
Команда «Локомотив» в 2017 році зайняла І місце в першості Полтавській області серед команд І ліги. Таке почесне місце в першості області наша команда зайняла вперше за період починаючи з 1979 року. Необхідно відмітити. що футбольна команда «Локомотив» неодноразово грала у вищій лізі першості області і тричі була чемпіонами та два рази призерами області.

Програма розвитку та популяризації настільного тенісу: з бюджету міста в 2017 році виділено -155 238 грн. з них, на придбання тенісних столів 76 500 грн. Вихованці Клубу настільного тенісу, який створено на базі нашого Спорткомплексу за ініціативою громадської організації «Клуб настільного тенісу – Успішна молодь», протягом минулих 2017 та 2016 років стали неодноразовими призерами та переможцями всеукраїнських та міжнародних турнірів з настільного тенісу.

За результатами І туру Дитячої ліги України 2006 року народження і молодші, вихованці Клубу займають почесне І місце серед юнаків. Олександр Барабаш по рейтингу в Україні в своїй віковій групі є другим, увійшов в трійку найкращих спортсменів, є членом збірної України. На 8-му міжнародному турнірі з настільного тенісу «ЛІРС – ОПЕН» серед своєї вікової категорії, де брало участь 80 учасників - Барабаш Олександр зайняв ІІ місце. На цьому ж турнірі Чумарна Софія в своїй віковій групі де приймало участь 38 учасників здобула І місце.

Програма розвитку хокею - 70 000 грн., за рахунок коштів міського бюджету придбано коньки (11 тис. грн.), хокейний інвентар (50 тис. грн.) та нагороджувальна продукція.

Програма розвитку ветеранського футболу - 20 тис. грн. , за рахунок цих коштів придбано футбольна форма та м’ячі. На території міста протягом звітного періоду діяло ряд Програм соціальної спрямованості. В реалізації міських соціальних програм головним завдання є підтримка та соціальний захист тих верств населення міста, які найбільше того потребують.

Програма соціального захисту окремих незахищених категорій населення:

В умовах сьогодення гостро стоїть питання підтримки мало захищених верств населення, які опинилися в складних життєвих обставинах, з метою посилення соціального захисту малозабезпечених верств населення міста – інвалідів, дітей- інвалідів, малозабезпечених та багатодітних сімей, учасників бойових дій та інваліді другої світової війни, учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС І-ІІ категорій, тяжкохворих, які потребують тривалого лікування або операційного втручання, онкологічних хворих, а також сімей, які перебувають у складних життєвих обставинах тощо, шляхом надання грошової допомоги. Так, на 2017 рік було заплановано видатки, з урахуванням внесених змін до Програми в сумі 230 724 грн., використано – 226 861 грн, а саме:
- матеріальна допомога на лікування (136 осіб) – 167 807 грн;
- матеріальна допомога на поховання жителів міста (6 осіб) – 6 665 грн.;
- матеріальна допомога інвалідам І групи (52 осіб) - 15 756 грн.;
- матеріальна допомога ліквідаторам наслідків аварії на ЧАЕС (56 осіб) – 16 968 грн.;
- матеріальна допомога учасникам бойових дій та інвалідам другої світової війни ( 32 особи) – 13 231 грн.
- матеріальна допомога для вирішення соціально-побутових питань ( у зв’язку з надзвичайними ситуаціями) – 5 020 грн.

На реалізацію міських програм підтримки громадських організацій «Інвалідів та ветеранів Союз Чорнобиль Гребінківщини» та ветеранської організації, з бюджету міста надано субвенції районному бюджету, в сумі 15 тис. грн. та 35 тис. грн. відповідно.

В минулому році також було прийнято міську Програму оздоровлення та відпочинку дітей. На реалізацію даної програми із бюджету міста виділено було 30 тис. грн. та направлено субвенцію відділу освіти, молоді і спорту Гребінківської РДА. на придбання путівок для дітей пільгових категорій міста.

Кілька років поспіль в місті діє міська Програма підтримки обдарованої молоді.

На реалізацію цієї програми з бюджету міста в 2017 році профінансовано 45 346 грн., за рахунок даної програми виплачені грошові винагороди обдарованим дітям, переможцям та призерам обласних шкільних олімпіад, переможцям та призерам міжнародних та всеукраїнських конкурсів, фестивалів, змагань, турнірів тощо. Таку грошову винагороду виплачена: 35 учням загальноосвітніх шкіл міста та вихованцям позашкільних навчальних закладів та музичної школи та їхнім наставникам (24 осіб).
У відповідності до даної Програми, також з 1 вересня 2017 року, Олександру Барабашу, учню Гребінківської ЗОШ № 4 виплачується щомісячна стипендія в розмірі 500 грн. за особливі досягнення в спорті.

У зв'язку із суспільно-політичними та військовими подіями в державі, міська рада здійснює цілий комплекс заходів щодо надання підтримки та соціального захисту учасникам антитерористичної операції, членів їх сімей Щодо надання всебічної підтримки учасникам антитерористичної операції та членам їх сімей, починаючи з 2014 року в місті діє міська Програма підтримки учасників антитерористичної операції та членів їх сімей-мешканців м. Гребінка. Заходи Програми протягом 2017 року профінансовано в розмірі 29 тис. 823 грн., а саме надано допомогу на вирішення соціально-побутових проблем для 26 учасників антитерористичної операції та членів їх сімей, крім того учасники АТО та члени їх сімей користувалися у 2017 році місцевою пільгою щодо звільнення від сплати за послуги з утримання будинків та прибудинкових територій, за ці сім’ї оплату проводила міська рада з бюджету міста.

За рахунок коштів бюджету міста забезпечені безкоштовним харчуванням вихованці дошкільних навчальних закладів, батьки яких беруть участь в АТО. Всім учасникам АТО, які звернулися до міської ради стосовно виділення земельних ділянок під будівництво, такі ділянки надано на території міста ( це 6 осіб). Всім дітям, батьки, яких є учасниками АТО, до Дня Святого Миколая були вручені новорічні подарунки, придбані за рахунок коштів міських програм. Такі ж подарунки вручені вихованцям дошкільних навчальних закладів міста «Веселка», «Теремок». А також вихованцям дошкільних навчальних закладів с. Мар’янівки та с. Слободо-Петрівки.

Одним з головних завдань Гребінківської міської ради було і є забезпечення соціально-економічного та культурного розвитку територіальної громади міста, а тепер вже і сільських територіальних громад, що увійшли до складу Гребінківської ОТГ.

Незважаючи на те, що дошкільна освіта перебувала протягом 2017 року в оперативному управлінні відділу освіти, молоді та спорту Гребінківської РДА, міська рада не забувала і про дитячі садочки і залучала всі можливі ресурси для покращення матеріально-технічної бази дошкільних навчальних закладів Гребінки. Надаючи субвенції районному бюджету, міська рада регулярно долучалася до співфінансування проектів, якими передбачено матеріально-технічну підтримку та розвиток освітніх закладів, закладів охорони здоров’я та об’єктів культурної та історичної спадщини району.

Зокрема, протягом 2017 року, відповідними рішеннями міської ради виділені субвенції районному бюджету в сумі 681 499 грн.


За рахунок коштів міського бюджету в 2017 році придбано та передано загальноосвітнім навчальним закладам електричні плити: Гребінківській ЗОШ № 2 на 13 700 грн та Гребінківській гімназії на суму 20 400 грн.; шафи жарові та пекарські: Гребінківській ЗОШ № 4 на суму 37 500 грн. та Гребінківській ЗОШ № 2 на суму 13 800 грн.; Гребінківській ЗОШ № 1 електром’ясорубка на суму 3 399 грн. та холодильник на суму 16 999 грн.

За відповідними рішеннями міської ради передано субвенції державному бюджету в сумі 124 тис. грн., з них:
 
- Програма сприяння організації цивільного захисту населення, пожежної безпеки та охорони громадського порядку в м. Гребінка – 40 тис. грн.
- Програма профілактики злочинності та правопорушень на території м. Гребінка – 60 тис. грн.
- Програма сприяння Гребінківському відділенню Лубенської ОДПІ ГУ ДФС у Полтавській області у покращенні умов обслуговування платників податку - 24 тис. грн.

Програма організації оплачуваних громадських робіт в м. Гребінка на 2017 рік прийнята рішенням 10-ї сесії міської ради 7-го скликання 23.12.2016 року з послідуючими змінами та доповненнями. Головна мета Програми – створення тимчасових робочих місць для безробітних жителів міста, залучення їх до робіт з благоустрою.

На виконання заходів Програми з міського бюджету фактично виділено 338 813грн. ( в 2016 році – 100 тис. 138 грн.), а саме:

- на організацію громадських оплачуваних робіт у Гребінківському комбінаті комунальних підприємств у сумі 175 479грн.;
- на організацію громадських оплачуваних робіт в КЗ «Спортивний комплекс м. Гребінки» у сумі 112 574грн.;
- для організації громадських оплачуваних робіт щодо інформування населення міста Гребінка стосовно порядку отримання житлових субсидій, компенсацій та технічної підготовки документації з кур’єрською доставкою документів та запитів у сумі 50 760грн..

Всього за 2017 рік створено для тимчасово непрацюючих осіб, які перебували на обліку у районному Центрі зайнятості населення, 235 робочих місць.

Спортивний комплекс – це наша гордість, наша слава. Але наряду багато проблемних питань. Основне із них – це відсутнє фінансування на утримання спортивних споруд. На спортивному комплексі орендувала приміщення ДЮСШ.

Видатки на утримання якої фінансувалися в 2017 році з районного бюджету, але вони покривали тільки з/плату і енергоносії. На сьогоднішній день Дитячо юнацька спортивна школа фінансується вже за рахунок бюджету об’єднаної громади. На підтримку фізичної культури та спорту направляються кошти з міського
бюджету ( через програму), в минулому році було профінансовано- 536 328 грн. (для порівняння в 2016 році 426 453 грн.)

Всі вони освоєні, але утримування спортивних споруд не фінансується взагалі. В минуло році міська рада спільно з керівництвом районної ради та райдержадміністрації знову порушували питання перед обласною владою, щодо передачі Спорткомплексу на фінансування або з обласного бюджету або з державного.

6 лютого 2018 року питання розглядалося на засіданні 4 сесії Гребінківської міської ради. Депутати об’єднаної громади вирішили ще раз звернутися до обласної державної адміністрації та обласної ради з метою вирішення подальшої долі Спортивного комплексу, та отримання фінансової допомоги з обласного бюджету на його утримання. То ж питання залишається на сьогоднішній день відкритим.

Але не дивлячись на всі ці перипетії Спортивний комплекс працює. В 2017 році Комунальний заклад отримав власних надходжень 540 840 грн. Що дало змогу з урахуванням допомоги з міського бюджету виплачувати заробітну плату, здійснювати виплату на господарські витрати, проводити косметичні ремонти, придбавати
матеріали та інвентар. Особливо хочу подякувати за все, директору Спортивного комплексу — Копилову Юрію Петровичу та всьому трудовому колективу комунального закладу.

Щорічно на базі спортивного комплексу міста Гребінки проводяться чемпіонати України та обласні чемпіонати з міні-футболу, фут-залу, а також чемпіонати України ФСТ “Колос”, обласні чемпіонати та спартакіади з багатоборства, обласні та районні турніри, спартакіади, чемпіонати, відкриті змагання з легкої атлетики і т. д. В них приймають участь команди з міст України: Києва, Львова, Сум, Вінниці, Хмельницького, Полтави, Дніпропетровська, Івано-Франківська, Шполи, Черкас, Умані, Прилук, Славутича, Костополя, Володимир-Волинського, Коцюбинського та інших.

У Всеукраїнських змаганнях та змаганнях обласного рівня завжди приймають участь команди міст, селищ та сіл Полтавської області, серед них – Кременчука, Карловки, Лохвиці, Гадяча, Зінькова, Пирятина, Лубен, Чорнух, Шишак, Оржиці та ін.

За 2017 рік на базі Спортивного комплексу було проведено 142 спортивно- масових заходів. З них:
- 27- міські та районні змагання;
- 81 - обласного рівня ;
- 6 – всеукраїнських змагань;
- 10 – змагань чемпіонатів України;
- 18- матчеві зустрічі.
22- навчально-тренувальних зборів; (З них: м.Хмельницький-2, Бориспіль-4, Київ- 4,Ромни-3, Прилуки- 3, Черкаси-2).

Проводиться традиційний турнір пам’яті тренера з гандболу Метельського Олександра Карповича, в якому беруть участь команди трьох областей України, турнір з міні-футболу імені Олега Антоновича Тарасюка, легкоатлетичний турнір імені Григорія Кагамлика – в ньому приймають участь команди 4 областей та інші змагання.

На спортивних майданчиках та в приміщеннях спорткомплексу щоденно проводять тренування близько 245 спортсменів дитячо-юнацької спортивної школи.

Робота із Засобами масової інформації та громадськістю, у 2017 році набула ще більшого значення. Як і раніше, вона була спрямована на забезпечення прозорості, відкритості в діяльності міської ради та її виконавчих органів, залучення представників політичних партій, громадських організацій, населення до участі у вирішенні нагальних проблем міста. Протягом 2017 року були проведені п’ять засідань Клубу громадського діалогу, на яких розглядались актуальні питання.

Це питання децентралізації влади, реформ, що відбуваються в державі, формування об’єднаної громади, стратегій розвитку об’єднаної територіальної громади, а також про встановлення розміру ставок Єдиного податку, про проведення глибокого кронування дерев, реконструкції паркової зони по вул. Парковій.

Протягом 2017 року реалізовувалася Міська програма інформаційного забезпечення діяльності міської ради, яка розроблена у відповідності до законів України «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про доступ до публічної інформації». На реалізацію вище згаданої програми з міського бюджету профінансовано витрати в розмірі 38 913 грн. на забезпечення функціонування офіційного сайту міської ради, а також на оплату послуг за висвітлення інформації в місцевих ЗМІ.

В місцевих ЗМІ оприлюднювалися матеріали сесій міської ради, діяльність міської ради її виконавчого комітету, роботи постійних комісій міської ради, адміністративної комісії, опікунської ради та інших дорадчих органів, комісій.

Висвітлювалися всі події, пов’язані з суспільно-політичними змінами, що відбувалися в місті.

Міською радою проводиться системна робота щодо здійснення державної регуляторної політики. Розробка проектів регуляторних актів виконується із дотриманням принципів державної регуляторної політики. З метою інформування громадськості та залучення її до прийняття важливих регуляторних актів, на офіційному сайті Гребінківської міської ради функціонує розділ «Регуляторна політика», на якому оприлюднюються безпосередньо проекти рішень з аналізами їх регуляторного впливу та прийняті рішення. Регуляторні акти в обов’язковому порядку висвітлюються на сторінках районної газети «Гребінчин край» В 2017 році було розроблено та схвалено 16 регуляторних актів, які згідно з Законом України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності» пройшли процедуру обговорення, були розміщені на офіційному сайті Гребінківської міської ради та в газеті «Гребінчин край».

При виконавчому комітеті створена адміністративна комісія, яка у відповідності до чинного законодавства, протягом 2017 року розглянула 10 адміністративних протоколів. Розглядалися протоколи про порушення правил благоустрою територій населених пунктів, порушення правил продажу алкогольних напоїв, пива, слабоалкогольних напоїв неповнолітнім, порушення правил торгівлі на ринках, розпивання пива, алкогольних, слабоалкогольних напоїв на виробництві.

Протягом року проводилися засідання опікунської ради, яка діє при міськвиконкомі. На засіданнях розглядалися наступні питання: щодо визнання особи недієздатною та призначення їй опікуна; про надання згоди на дарування частини квартири неповнолітній дитині, частини житлового будинку повнолітній особі, в якому зареєстровані неповнолітні діти, про призначення помічника повнолітній дієздатній особі.

Основним напрямком розвитку споживчого ринку є розширення мережі торговельних об'єктів. Сьогодні споживчий ринок міста Гребінка сформований завдяки розгалуженій мережі об’єктів торгівлі і станом на 01.01.2018 р. мережа підприємств торгівлі налічує 155 об’єкти, а саме: кіоски – 14, магазини – 103; торгові павільйони – 22; підприємства ресторанного господарства – 16. Діюча мережа підприємств здатна задовольнити платоспроможний попит населення у різноманітних товарах та послугах. Рівень пропозицій послуг на споживчому ринку підприємствами харчування можна охарактеризувати як цілком достатній. У той же час у місті не має спеціалізованих закладів, дитячих кафе, молодіжних клубів.

Головним законом, який регулює відносини між споживачами товарів, робіт і послуг різних форм власності, встановлює права споживачів, а також визначає механізм їх захисту та основи реалізації державної політики у сфері захисту прав споживачів – є Закон України «Про захист прав споживачів». В міській раді постійно проводиться прийом громадян у сфері захисту прав споживачів де надаються безкоштовні консультації та проводиться аналіз договорів, що укладаються продавцями (виконавцями, виробниками) із споживачами, з метою виявлення умов, які обмежують права споживачів. Так за 2017 рік звернулися 21 чоловік з цих питань.

Найбільш проблемними на сьогоднішній день залишаються питання придбання неякісної складної побутової техніки, мобільних телефонів, планшетів, придбання неякісного взуття.Проблемною виглядає і сфера надання послуг. Насамперед це надання послуг кабельного телебачення та інтернетпослуг, ремонт побутової техніки
та комп’ютерної техніки.

У відповідності до змін у чинному законодавстві, органи місцевого самоврядування отримують все більше повноважень. І це в першу чергу в сфері надання адміністративних послуг. У зв’язку з цим при міській раді ще в квітні 2016 року створено відділ ведення Реєстру територіальної громади та реєстрації місця проживання громадян.

Відділ надає послугу з реєстрації місця проживання не тільки жителям міста, а й жителям всіх сільських населених пунктів району. Це стало можливим на підставі Договору про співробітництву територіальних громад, який Гребінківська міська рада підписала з усіма 16 сільськими радами району. Щоденно ведеться прийом громадян з питань, які віднесені до компетенції відділу.

Так, в 2017 році за наданням платних адміністративних послуг звернулося 2124 громадян, з них:
 
- з питання реєстрації та реєстрації з одночасним зняттям звернулося - 1270 осіб;
- з питання зняття з реєстрації місця проживання – 854 осіб.
 
За наданням безкоштовних адміністративних послуг звернулося – 2405 осіб з них:
 
- видано довідок про реєстрацію та зняття з місця проживання -1722 шт.
- з питань зміни реєстрації у зв’язку із перейменуванням назв сіл та вулиць звернулося – 683 особи.

Міська рада та її виконавчі органи приділяють особливу вагу роботі зі зверненнями громадян.

У 2017 році до Гребінківської міської ради надійшло 870 звернень, що на 274 звернення більше проти 2016 року, з них колективних звернень – 98, що на 11 звернень більше проти 2016 року.

У своїх зверненнях громадяни порушили такі питання:
- земельні відносини – 160,
- соціального захисту , в тому числі опіки і піклування– 243,
- комунального господарства – 252 ,
- житлової політики – 11,
- транспорту і зв'язку – 2 ,
- будівництво- 45;
- інші питання –157

З 870 звернень вирішено .
- позитивно- 654;
- відмовлено- 18;
- роз'яснено ( надано аргументовані відповіді) -103.
 
За довідками до міської ради в 2017 році звернулася - 5 891 особа.

Всі звернення за звітний період розглянуто відповідно до вимог чинного законодавства та в установлені терміни розгляду звернень громадян.

Протягом звітного періоду проведено 23 засідання виконавчого комітету, на яких розглянуто та прийнято 422 рішення. Усвідомлюючи, що земля є одним з основних джерел поповнення міського бюджету, ми намагалися протягом року слідкувати за ефективним і цільовим її використанням.

За 2017 рік було прийнято 184 рішень з питань регулювання земельних відносин, а саме: передача у власність громадянам земельних ділянок, виготовлення проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок у власність чи користування, виготовлення технічних документацій на земельні ділянки, виділення земельних ділянок під індивідуальне житлове будівництво та під будівництво гаражів, надання земельних ділянок в оренду та поновлення договорів оренди, продаж земельних ділянок.

Для підприємницької діяльності та промислового виробництва за 2017 рік укладено 8 договорів оренди земельних ділянок. Всього укладено 143 договорів оренди земельних ділянок, з них: 97 з фізичними особами та 46 з юридичними особами

Шановні гребінківці!

В 2018 році робота міської ради буде спрямована на забезпечення належної роботи та розвитку освітніх закладів, охорони здоров’я, закладів соціальної інфраструктури міста і сільських населених, забезпечення соціально-економічного розвитку та благоустрою населених пунктів Гребінківської об’єднаної територіальної громади, проведення ремонту доріг, житлового фонду, покращення системи зовнішнього освітлення, водозабезпечення, сприяння розвитку та створення ОСББ, забезпечення належної роботи комунального підприємства «Гребінківський комбінат комунальних підприємств», надання якісних адміністративних послуг, соціального захисту населення.

Плануємо поліпшити матеріально-технічне забезпечення навчальних закладів громади, будемо працювати над підвищенням якості освіти.

Плануємо провести ремонт спортзалу в Слободо-Петрівській ЗОШ І-ІІІ ступенів.

Облаштувати спортмайданчик не лише в с. Слободо-Петрівка, а й в с. Мар’янівка, провести заміну системи опалення в Мар’янівській школі.

29 березня 2018 року будуть проведені торги по продажу права оренди земельної ділянки площею 10 га (частина території колишнього комбінату «Донецького»), з цільовим призначенням земельної ділянки: «для розміщення, будівництва, експлуатації та обслуговування будівель і споруд енергогенеруючих підприємств.
установ та організацій».

Плануємо використати наявні кошти з державного бюджету на соціально-
економічний розвиток громади в 2018 році. А саме:
 




Поки що, це лише плани, будемо працювати над їх виконанням.
Дякую за увагу.


Схожі матеріали:
👁 1954
Категорія: Новини Гребінки
Теги: міський голова, Гребінка, Звіт




Всього коментарів: 1

0
1 Дмитро   (06.03.2018)
Цікаво,а чому нема подібної доповіді від нашого районного керівництва?Чи вон забили на все?

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
На Гребінківщині продавчиню оштрафували за продаж алкогол... На Гребінківщині продавчиню оштрафували за продаж алкогол...
53-х річний мешканець Хорольської громади вдарив ножем зн... 53-х річний мешканець Хорольської громади вдарив ножем зн...
На Полтавщині чоловік кинув гранату у поле біля свого дом... На Полтавщині чоловік кинув гранату у поле біля свого дом...
На Полтавщині безвісти зник під час риболовлі 13-річного ... На Полтавщині безвісти зник під час риболовлі 13-річного ...
У Лубнах водій збив велосипедистку та втік У Лубнах водій збив велосипедистку та втік
На Полтавщині хлопчик травмував трирічного брата сокирою На Полтавщині хлопчик травмував трирічного брата сокирою

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ