Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

22.04.2015

На Гребінківщині застосовують сучасні технології посіву зернових культур


Головний інженер СФГ "Каміла" Сергій Миколайович Лисенко розповідає, як поступово оновлювалася техніка в господарстві


На Гребінківщині застосовують сучасні технології посіву зернових культурВибрати правильний термін посіву для кукурудзи - це практично один із найважливіших моментів у технології вирощування культури.

Часто дати посіву диктуються погодними і грунтовими умовами місця вирощування, а також розміром посівних площ кукурудзи в конкретному господарстві.

У СФГ "Каміла", що на Гребінківщині, зазвичай посів кукурудзи планують на більш ранні строки, щоб уникнути затримки з посівом.

Насіння та сходи рослин чутливі до ураження шкідниками та хворобами. Їх ріст і розвиток підпадає під вплив можливих несприятливих умов поля - кірка, перезволожений або затоплений ґрунт, також підвищується ризик впливу холодних температур і повернення холодів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Гребінківщині використовують новітні технології для проведення посівної

Найбільша небезпека при поверненні тривалого похолодання після короткочасного теплого періоду. Зерно кукурудзи може почати проростати, формуючи зародковий корінець, первинну кореневу систему. Та застосування сучасних технологій у селянсько-фермерському господарстві допомагає мінімізувати втрати і сподіватися на високий урожай кукурудзи при ранньому посіві, кукурудзу сіяли новою іноземною сівалкою.
24 рядна сівалка JohnDeere в комплекті має систему контролю висіву. При правильному налаштуванню суттєво економиться посівний матеріал.

Сівалка комплектується висівними дисками для насіння кукурудзи та насіння соняшника. Головними перевагами сівалок точного висіву для технічних культур є виконання сівби на високій швидкості з винятковою точністю.

Комбінована сівба з добривами зменшує кількість проходів агрегатів по полю та забезпечує розташування добрива поблизу насіння, що так важливо для вирощування просапних культур.

Головний інженер СФГ "Каміла" Сергій Миколайович Лисенко розповідає, як поступово оновлювалася техніка в господарстві. Десять років тому, ще будучи студентом 4 курсу Полтавської аграрної академії, Сергій перевівся на заочну форму навчання та прийшов працювати до Івана Івановича Буця.

Тоді у селянсько-фермерському господарстві на полях працювали "Дони", ще радянські зернозбиральні комбайни.Вони були незамінні помічники, використовувалися для збирання зернових колосових культур.
Ними скошували та підбирали хлібну масу, обмолочували, а при застосуванні спеціальних пристроїв використовували для збирання зернової частини кукурудзи, соняшнику, зернобо-бових, круп'яних культур.
Але з появою у господарстві сучасної сільськогосподарської техніки іноземного виробництва, хлібороби на власні очі переконалися в ефективності та якості роботи на таких машинах.
 
За матеріалами: "Гребінчин край"


Схожі матеріали:
👁 1526
Категорія: Новини Гребінки
Теги: СФГ, Гребінківщина, посівна, Каміла




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Сексуальне насильство та зґвалтування 13-річної дівчинки ... Сексуальне насильство та зґвалтування 13-річної дівчинки ...
На Гребінківщині продавчиню оштрафували за продаж алкогол... На Гребінківщині продавчиню оштрафували за продаж алкогол...
53-х річний мешканець Хорольської громади вдарив ножем зн... 53-х річний мешканець Хорольської громади вдарив ножем зн...
На Полтавщині чоловік кинув гранату у поле біля свого дом... На Полтавщині чоловік кинув гранату у поле біля свого дом...
На Полтавщині безвісти зник під час риболовлі 13-річного ... На Полтавщині безвісти зник під час риболовлі 13-річного ...
У Лубнах водій збив велосипедистку та втік У Лубнах водій збив велосипедистку та втік

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ