Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

03.08.2023

На Полтавщині аграрії зібрали 1,5 млн тонн урожаю


Жнива на Полтавщині наближаються до завершення


На Полтавщині аграрії зібрали 1,5 млн тонн урожаюУ Полтавській області  аграрії обмолотили вже 85% площ під ранніми зерновими й зернобобовими. Про це повідомив начальник Полтавської ОВА Дмитро Лунін.

«Жнива на Полтавщині наближаються до завершення. Аграрії обмолотили вже 85% площ під ранніми зерновими й зернобобовими. Зібрали 1,5 мільйона тонн урожаю, зокрема пшениці – 1,2 мільйона тонн. Дякую аграріям за сумлінну працю на полях. Вони – гаранти продовольчої безпеки нашої області та країни загалом», – зауважив Дмитро Лунін.

Крім того, директор Департаменту агропромислового розвитку ОВА Сергій Фролов під час брифінгу в офіційному медіацентрі зазначив, що в порівнянні з аналогічним періодом минулого року, цьогоріч намолочено на 600 тисяч тонн більше. Середня врожайність – 55 ц/га. Це на 1,3 тонни більше з кожного гектара, ніж торік.

«Якщо говорити про потреби Полтавської області, то одного мільйона тонн ранніх зернових цілком достатньо, проте наші аграрії мають отримати ще й прибуток. Буквально за останній тиждень ціна на пшеницю зменшилася на 4%. Вважаємо, що це пов’язано з порушенням зернового коридору», – розповів Сергій Фролов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мобілізація в Україні: з якими хворобами не призиватимуть на військову службу у серпні

За його словами, для проведення осіннього комплексу польових робіт, в тому числі й підготувки до посівної озимих, яка розпочнеться уже через місяць, аграріям потрібні кошти. Їх вони можуть отримати через кредитування.
 
«Цьогоріч аграрії взяли кредитів на суму 1,7 мільярда гривень, з них за державою програмою 5-7-9 % – 1,1 мільярда гривень. Отримати кредити змогли й фермерські господарства, які мають 100-200 га землі. Раніше малим господарствам кредитування не надавалося», – зауважив директор Департаменту агропромислового розвитку.

Також повідомив, що нині в області збільшили площу вирощування сої. Це пов’язано з ціновою політикою на культуру. Цьогоріч ціна на неї зросла на 70%.

Схожі матеріали:
👁 683
Категорія: Полтавщина
Теги: Аграрії, жнива, Полтавщина, зерно




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
У Полтаві водій Chevrolet Aveo наїхав на 6-річну дівчинку У Полтаві водій Chevrolet Aveo наїхав на 6-річну дівчинку
Під час реанімаційних заходів в одній із квартир Кременчу... Під час реанімаційних заходів в одній із квартир Кременчу...
Виїхав за межі дороги та перевернувся: на Полтавщині п'ян... Виїхав за межі дороги та перевернувся: на Полтавщині п'ян...
У мережі запустили фейк, орієнтований на мешканців Полтав... У мережі запустили фейк, орієнтований на мешканців Полтав...
В ДТП на Полтавщині травмувався 35-річний мотоцикліст В ДТП на Полтавщині травмувався 35-річний мотоцикліст
На Гребінківщині висадили алею молодих дерев На Гребінківщині висадили алею молодих дерев

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ

 
Сьогодні матеріалів немає.