Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

30.06.2018

На Полтавщині через нестачу інсуліну 19-річний хлопець впав у кому


Поліція відкрила справу щодо можливих махінацій з препаратом


На Полтавщині через нестачу інсуліну 19-річний хлопець впав у комуУ Миргороді громаду збурила історія 19-річного хлопця, який впав у кому, бо не отримав ліків. Люди повстали проти єдиного на місто і район ендокринолога. Лікаря звинувачують у махінаціях з інсуліном, йдеться у сюжеті ТСН.

Поліція й адміністрація лікарні розпочали власні розслідування.

Скільки разів  потрапляв в реанімацію, 19-річний Влад вже не годен підрахувати. Діабет йому діагностували у 14. Лікарі одразу навчили, як вимірювати глюкозу і розраховувати дозу інсуліну. Головне - все робити вчасно і тримати рівень цукру стабільним.

"Якщо буде стрибати, то піде реакція на внутрішні органи, погіршуватимуться внутрішні органи. На серце, на очі, підшлункова, на печінку, на все", - розповідає постраждалий Владислав Москаленко.

Про страшні і незворотні наслідки хлопчик знав і намагався виконувати настанови. Проблеми почалися, коли став повнолітнім.

"Або є інсулін, або нема, або чекай, або хто перший прийшов, той і отримав", - ділиться хлопець.

Його історія стала останньою краплею в чаші скарг на миргородського ендокринолога. Громада зібрала слухання. Напруженість зростала - люди викликали поліцію, аби написати заяву про зловживання лікаря.

За паперами у Кибинцях 13 людей, яким потрібен інсулін. Насправді - 11. Такі розбіжності, кажуть, у кожному селі.

"Майже по кожній раді у нас висвітлювалося 2-3, в кого 6 людей, тобто це було лишнє, це була надбавка, за яку перераховувалися кошти. Заказував він інсулін більше, ніж проживало в цій місцевості", - розповідає член громадської ради при райдержадміністрації Миргорода Олена Трапікас.

"Це патологія рухома, вони ще не знають про них, є люди, які переїхали з району, є люди, які, вибачте, по віку і померли", - відповідає на закиди лікар.

Опальний ендокринолог Павло Ошека каже, різність цифр - технічна помилка, її вже виправляють.

А те, що Влад недоотримав інсулін, проблема державного рівня. Бо фінансування програми для дорослих урізали. І видавати гормон буде вибірково, доки потребу в ньому повністю не профінансують. Доти - закуповуватимуть з перебоями.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Полтавщина отримала сім автомобільних пересувних комплексів

Сільські ж ради, які сумніваються у списках, поданих лікарем, збираються кожну цифру перевіряти. Це проблематично, бо лікарська таємниця захищає персональні дані хворих.

Поки все не з'ясують, платити не будуть.

І поки вони не порозуміються, Влад, який живе на пенсію у 1400 гривень і не може самостійно купувати ліки, продовжить економити на ньому і на власному здоров'ї.

 

Схожі матеріали:
👁 1203
Категорія: Здоров'я
Теги: цукровий діабет, інсулін, діабет, Миргород, ендокринолог




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Шість громад Полтавщини підписали меморандум про співпрац... Шість громад Полтавщини підписали меморандум про співпрац...
У Полтавській області 9 закладів надають медичну допомогу... У Полтавській області 9 закладів надають медичну допомогу...
На Полтавщині у водоймі знайшли тіло 50-річного чоловіка На Полтавщині у водоймі знайшли тіло 50-річного чоловіка
На Лубенщині жінці до воріт примотали ритуальний вінок і ... На Лубенщині жінці до воріт примотали ритуальний вінок і ...
Сексуальне насильство та зґвалтування 13-річної дівчинки ... Сексуальне насильство та зґвалтування 13-річної дівчинки ...
На Гребінківщині продавчиню оштрафували за продаж алкогол... На Гребінківщині продавчиню оштрафували за продаж алкогол...

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ