Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

06.04.2023

На Полтавщині чоловік нарубав дерев на 4 мільйони гривень


У рамках кримінального провадження тривають слідчі дії


На Полтавщині чоловік нарубав дерев на 4 мільйони гривеньСлідчі та оперативники поліції Хорольщини, за процесуального керівництва Хорольського відділу Лубенської окружної прокуратури, задокументували факт незаконної порубки деревини на території Лубенського та Миргородського районів.

Сума завданих збитків державі, за попередньою оцінкою фахівців, становить близько 4 мільйонів гривень. У рамках кримінального провадження тривають слідчі дії.

Працівники відділення №2 (м. Хорол) Лубенського райвідділу поліції задокументували факт незаконної порубки деревини у лісових насадженнях на території Лубенського та Миргородського районах та встановили причетного до злочину чоловіка.

Євгеній Карпець, начальник Лубенського райвідділу поліції, зазначив:
 
«Ще в серпні минулого року ми виявили та задокументували масову порубку деревини у лісових масивах Лубенського та Миргородського районів. Під час  проведення слідчо-оперативних заходів нам вдалося встановити особу правопорушника. Ним виявився мешканець смт. Велика Багачка, 1994 року народження.

У ході досудового розслідування слідчі встановили, що фігурант незаконно вирубував дерева породи «дуб», «ясен», «клен», «тополя», «в’яз», «обліпиха», «маслина» та інші у лісових насадженнях від села Кривці, Лубенського району (Хорольська тергромада) до села Радивонівка, Миргородського району (Великобагачанська тергромада). За попередніми підрахунками фахівців, правопорушник завдав збитків державі на суму близько 4 мільйонів гривень. Наразі йому повідомлено про підозру та вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Біля Сімферополя масштабна пожежа, лунають вибухи

За даним фактом слідчим підрозділом поліції, під процесуальним керівництвом Хорольського відділу Лубенської окружної прокуратури, здійснюється досудове розслідування в кримінальному провадженні, відкритому за кваліфікуючими ознаками частини 4 статті 246 (Незаконна порубка дерев у захисних лісових насадженнях, яка спричинила тяжкі наслідки) Кримінального кодексу України.

У разі визнання вини судом чоловікові загрожує до семи років позбавленні волі.

Схожі матеріали:
👁 633
Категорія: Події
Теги: порубки деревини




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
У Гребінці сталася пожежа у багатоквартирному будинку У Гребінці сталася пожежа у багатоквартирному будинку
На Пирятинщині завершується посівна кампанія На Пирятинщині завершується посівна кампанія
На Полтавщині водій перевозив понад 20 кілограмів риби бе... На Полтавщині водій перевозив понад 20 кілограмів риби бе...
65-річний працівник одного із підприємств Полтави впав із... 65-річний працівник одного із підприємств Полтави впав із...
У Гребінці жінку оштрафували за залишене на вулиці сміття У Гребінці жінку оштрафували за залишене на вулиці сміття
На Полтавщині спостерігається збільшення кількості ДТП, в... На Полтавщині спостерігається збільшення кількості ДТП, в...

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ