Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

07.02.2018

На Полтавщині підбили підсумки обласного туру Всеукраїнського конкурсу екскурсоводів


Обласний тур конкурсу «Край, в якому я живу» складався з двох етапів – заочного й очного


Підсумки обласного туру Всеукраїнського конкурсу екскурсоводівОбласний тур конкурсу  «Край, в якому я живу» складався з двох етапів – заочного й очного. Участь у ньому взяли юні екскурсоводи, які  представили музеї військово-історичного, літературного (літературно-меморіального) профілів, історії населеного пункту.

Обласний тур розпочався у листопаді 2017 року із заочного етапу. За умовами конкурсу учасники подали на розгляд журі розроблені оглядові екскурсії з презентаціями експозицій музеїв: переглянувши яскраві слайди, глядач може здійснити віртуальну оглядову екскурсію у шкільному музеї.

Очний етап пройшов наприкінці минулого місяця. На відкритті заходу директор Полтавського обласного центру туризму і краєзнавства учнівської молоді Станіслав Комісар привітав учасників та окреслив основну мету конкурсу екскурсоводів.

—На даний час на Полтавщині при закладах освіти діє 181 музей, серед яких 19 мають почесне звання «Зразковий музей». Наші музеї—це шкільні центри навчання та виховання, осередки збереження історичної і культурної спадщини народу. Активісти музеїв проводять значну пошуково-дослідницьку та просвітницьку роботу.

Вже другий рік поспіль проводиться Всеукраїнський конкурс екскурсоводів музеїв навчальних закладів «Край, в якому я живу». Його головна мета – виявлення кращих юних екскурсоводів, які можуть майстерно презентувати музейні колекції та експозиції.

На конкурсі працювали 3 секції відповідно до профілів музеїв: військово-історичні —7 учасників, літературні (літературно-меморіальні) музеї — 8 учасників, музеї історії населеного пункту —7 учасників. Всього 22 юні екскурсоводи зі всієї області.

Підсумки обласного туру Всеукраїнського конкурсу екскурсоводів
 

У своїх виступах юні екскурсоводи демонстрували майстерність, творчо поєднуючи показ і розповідь у презентаціях музейних експозицій.

Журі обласного туру конкурсу, підрахувавши бали, отримані учасниками у заочному та очному етапах, визначило переможців за кожним із трьох профілів музеїв.

Ними стали:
— Чуприна Анастасія, екскурсовод музею історії села при Пологівському НВК Новосанжарської районної ради(керівник Бровко І. О.);

— Кулинич Ірина, екскурсовод військово-історичного музею при Кременчуцькій ЗОШ № 12 (керівник Холодняк А. К.);

— Павленко Наталія, екскурсовод зразкового літературного музею Василя Симоненка при Тарандинцівській ЗОШ імені В.А. Симоненка Лубенської районної ради(керівник Яценко С. Б.).


  Підсумки обласного туру Всеукраїнського конкурсу екскурсоводів
 

— Оцінювати виступи юних екскурсоводів було непросто. Адже всі учасники з повною відповідальністю підготувалися до конкурсу. Вони представили цікаві презентації, продемонструвавши свої вміння вести екскурсії. Проте конкурс є конкурс. І нам довелося визначити трьох найкращих учасників, які й стали переможцями, – додав Станіслав Комісар.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Гребінківщині проведено профілактичні рейди «Діти вулиці»

Переможців, призерів обласного туру конкурсу, а також їхніх керівників нагородили грамотами Департаменту освіти і науки Полтавської ОДА, активні учасники отримали грамоти Полтавського обласного центру туризму і краєзнавства учнівської молоді.

Підсумки обласного туру Всеукраїнського конкурсу екскурсоводів
 

— Переможці обласного туру представлятимуть Полтавщину  на Всеукраїнському турі конкурсу екскурсоводів музеїв навчальних закладів «Край, в якому я живу». Пройде він у березні в місті Чернігові. Тож попереду у дітей серйозна підготовка, – наголосила директорка Департаменту освіти і науки Полтавської ОДА Олена Харченко.

Під час конкурсу юні екскурсоводи не лише плідно працювали, а й відпочивали. Для них організували екскурсійну програму, під час якої учасники ознайомилися з експозиціями літературно-меморіального музею Панаса Мирного.

Підсумки обласного туру Всеукраїнського конкурсу екскурсоводів


Підсумки обласного туру Всеукраїнського конкурсу екскурсоводів
 

Полтавський обласний центр туризму і краєзнавства учнівської молоді,
Департамент освіти і науки Полтавської ОДА


Схожі матеріали:
👁 1119
Категорія: Суспільство
Теги: Конкурс, екскурсовод




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
У мережі запустили фейк, орієнтований на мешканців Полтав... У мережі запустили фейк, орієнтований на мешканців Полтав...
В ДТП на Полтавщині травмувався 35-річний мотоцикліст В ДТП на Полтавщині травмувався 35-річний мотоцикліст
На Гребінківщині висадили алею молодих дерев На Гребінківщині висадили алею молодих дерев
В аварії на Полтавщині загинула велосипедистка В аварії на Полтавщині загинула велосипедистка
На Полтавщині громада разом з поліцейським посадили понад... На Полтавщині громада разом з поліцейським посадили понад...
На Полтавщині затримали чоловіка за підозрою в умисному в... На Полтавщині затримали чоловіка за підозрою в умисному в...

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ