Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

19.09.2012

На Полтавщині порушують права дітей-сиріт



На Полтавщині порушують права дітей-сиріт

Працівники органів прокуратури області перевірили додержання вимог законодавства, спрямованого на захист прав дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які виховуються у сім’ях усиновителів, прийомних сім’ях та дитячих будинках сімейного типу.

Як повідомила Начальник відділу захисту прав і свобод дітей прокуратури області Світлана Волкова перевірками виявлені суттєві порушення у діяльності відповідних служб та закладів.

Зокрема, посадовці служб у справах дітей перевіряють умови проживання та виховання дітей у сім’ях усиновителів менше одного разу на рік, або не перевіряють їх взагалі. Такі факти мали місце у м. Комсомольську, Крюківському районі Кременчука, Миргородському, Полтавському та Новосанжарському районах.

Посадові особи дитячих поліклінічних відділень обов’язкові медичні огляди дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, здійснюють не двічі на рік, як вимагає чинне законодавство, а лише раз, до того ж не в повному обсязі. Такі порушення виявлені у Диканському, Великобагачанському, Гадяцькому, Гребінківському, Оржицькому, Пирятинському, Кременчуцькому та Чорнухинському районах області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гарант качества питьевой воды - контроль

Деякі служби дільничних інспекторів міліції не здійснюють контроль за умовами утримання і виховання дітей у прийомних сім`ях та дитячих будинках сімейного типу, не забезпечують захист прав та законних інтересів дитини-вихованця. Наприклад, дільничні інспектори Полтавського РВ УМВС України в області, незважаючи на те, що на території району знаходяться 2 дитячих будинки сімейного типу та 11 прийомних сімей, в яких загалом виховується 30 дітей, упродовж останніх 7 років не відвідали жодного із цих закладів. Аналогічні порушення виявлені прокурорами Зіньківського, Карлівського, Глобинського, Оржицького та Пирятинського районів.

За результатами прокурорських перевірок працівники органів прокуратури області внесли 44 подання, принесли 7 протестів. На розгляді перебувають документи реагування про притягнення до відповідальності 41 посадовця.

Репортер


Схожі матеріали:
👁 1309
Категорія: Полтавщина
Теги: црл, Гребінківський. Полтавщина, лікарня, сироти, діти, прокуратура




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
У мережі запустили фейк, орієнтований на мешканців Полтав... У мережі запустили фейк, орієнтований на мешканців Полтав...
В ДТП на Полтавщині травмувався 35-річний мотоцикліст В ДТП на Полтавщині травмувався 35-річний мотоцикліст
На Гребінківщині висадили алею молодих дерев На Гребінківщині висадили алею молодих дерев
В аварії на Полтавщині загинула велосипедистка В аварії на Полтавщині загинула велосипедистка
На Полтавщині громада разом з поліцейським посадили понад... На Полтавщині громада разом з поліцейським посадили понад...
На Полтавщині затримали чоловіка за підозрою в умисному в... На Полтавщині затримали чоловіка за підозрою в умисному в...

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ