Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

30.09.2016

На Полтавщини посадовець архітектурно-будівельної інспекції "погорів" на хабарі


Правоохоронці встановили, що чиновник для отримання "замовлень" створив мережу посередників з колишніх держслужбовців


На Полтавщини посадовець архітектурно-будівельної інспекції "погорів" на хабаріСпівробітники Управління Служби безпеки України в Полтавській області під процесуальним керівництвом прокуратури викрили на хабарництві керівника департаменту Державної архітектурно-будівельної інспекції в Полтавській області, повідомляє прес-службу СБУ.

Правоохоронці встановили, що чиновник для отримання "замовлень" створив мережу посередників з колишніх держслужбовців, які працювали в сфері надання та оформлення документів у містобудівній діяльності.

Через них посадовець систематично отримував гроші з фізичних та юридичних осіб за реєстрацію декларації про початок будівництва та про готовність об’єктів до експлуатації.

Оперативники спецслужби затримали керівника департаменту разом з посередником, яким виявився колишнім заступником начальника одного з Управлінь Полтавської ОДА, у кав’ярні в обласному центрі. Зловмисники отримували 13 тисяч гривень від місцевого мешканця за реєстрацію декларації про готовність об’єкта до експлуатації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Полтавщині декомунізували дві сільські ради

Викриттю протиправного механізму правоохоронцям сприяли працівники сектору з питань запобігання та виявлення корупції Державної архітектурно-будівельної інспекції України. На сьогодні ініційована перевірка понад 900 декларацій, зареєстрованих протягом 2016 року.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України. Тривають невідкладні оперативно-слідчі дії.







Схожі матеріали:
👁 999
Категорія: Полтавщина
Теги: хабар, СБУ




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
На Полтавщині п'ятеро зловмисників незаконно вирубували д... На Полтавщині п'ятеро зловмисників незаконно вирубували д...
У Гребінці сталася пожежа у багатоквартирному будинку У Гребінці сталася пожежа у багатоквартирному будинку
На Пирятинщині завершується посівна кампанія На Пирятинщині завершується посівна кампанія
На Полтавщині водій перевозив понад 20 кілограмів риби бе... На Полтавщині водій перевозив понад 20 кілограмів риби бе...
65-річний працівник одного із підприємств Полтави впав із... 65-річний працівник одного із підприємств Полтави впав із...
У Гребінці жінку оштрафували за залишене на вулиці сміття У Гребінці жінку оштрафували за залишене на вулиці сміття

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ