Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

16.02.2018

На Полтавщині родина з трьома дітьми отруїлася чадним газом


На Полтавщині родина з трьома дітьми отруїлася чадним газом


З початку цього року на Полтавщині виникло 3 випадки отруєння чадним газомЗ початку цього року на Полтавщині виникло 3 випадки отруєння чадним газом, внаслідок яких загинула 1 людина та постраждало 11 осіб, у тому числі 5 дітей. У двох випадках постраждали родини з дітьми.

Так, 13 лютого у с. Нова Михайлівка Решетилівського району чадним газом отруїлася ціла родина з шести чоловік, в тому числі троє малолітніх дітей. 

Постраждалі знаходяться у Решетилівській центральній районній лікарні, стан їх лікарі оцінюють як середньої важкості.

Ще один випадок стався 29 січня у м. Лубни. Ймовірно чадним газом отруїлась родина з 5-ти осіб. Двох дорослих і двох дітей вдалося врятувати, 35-річна жінка –мати дітей загинула.

Отруєння чадним газом  може виникнути під час пожежі, неправильному користуванні піччю, газовою колонкою, вдиханні вихлопних газів автомобіля, коли людина знаходиться в закритому автомобілі, в якому включений двигун.

Найбільша небезпека отруїтися чадним газом існує у помешканнях, що опалюються автономно природним газом,  дровами чи вугіллям. Випадки отруєнь частішають з настанням холодів.

Щоб уникнути отруєння, управління з питань цивільного захисту облдержадміністрації радить громадянам дотримуватися наступних правил:
 
треба перевіряти наявність тяги в димоході;
не закривати  його заслінкою на ніч;
не використовувати газові плити для обігріву приміщень;
не користуватися газовими водонагрівачами й опалювальними приладами при зворотній тязі;
частіше провітрювати приміщення, де є газові прилади;
не  залишати двигуни автомобілів у роботі в закритих приміщеннях.

Чадний газ небезпечний тим, що його не можна відчути: він безбарвний і не має запаху. Потрапляючи дихальними шляхами до крові, він витісняє гемоглобін кисню. В результаті настає кисневе голодування тканин. Людина непритомніє.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Полтавщині визначили найспортивніших представників самоврядування

Втрата свідомості настає поступово та супроводжується таким знесиленням, що людина, навіть вже помітивши небезпеку, неспроможна врятуватись. Але спочатку виникають головний біль, запаморочення, шум у вухах, нудота, блювання, біль у грудях, синюшний або яскраво-червоний відтінок шкіри.  При великих концентраціях чадного газу смерть може настати миттєво.    

У разі отруєння чадним газом необхідно:
  • винести постраждалого на свіже повітря;
  • викликати швидку медичну допомогу;
  • якщо постраждалий у свідомості - дати багато пити (чай, вода);
  • якщо постраждалий без свідомості, провести штучне дихання та непрямий масаж серця, що робиться до приїзду лікарів або приходу людини до тями.
Підписуйтесь на наші оновлення у Facebook, та Twitter: всі найважливіші події Гребінківщини, і не тільки, в одному місці.

Схожі матеріали:
👁 1587
Категорія: Полтавщина
Теги: отруєння чадним газом, Решетилівка




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
В Пирятині затримано наркоторгівця В Пирятині затримано наркоторгівця
В Пирятині чоловіка засуджено за хабар працівнику поліції В Пирятині чоловіка засуджено за хабар працівнику поліції
На Полтавщині під час відпочинку біля річки помер 13-річн... На Полтавщині під час відпочинку біля річки помер 13-річн...
Для дітей Лубенської громади поліцейські провели урок без... Для дітей Лубенської громади поліцейські провели урок без...
Поліція Полтавщини отримала сучасні криміналістичні прила... Поліція Полтавщини отримала сучасні криміналістичні прила...
Шість громад Полтавщини підписали меморандум про співпрац... Шість громад Полтавщини підписали меморандум про співпрац...

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ