Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

06.02.2023

На Полтавщині у наркоугруповання вилучено наркотиків на 10 мільйонів гривень


Організував наркобізнес 32-річний уродженець Дніпропетровщини


На Полтавщині у наркоугруповання вилучено наркотиків Злочинна група у складі п’яти осіб діяла на території трьох областей. Зловмисники розповсюджували «Альфа-PVP», амфетамін, метамфетамін і канабіс, який збували по всій країні через «мастер-клади», закладки та поштові відправлення. Така незаконна діяльність приносила їм понад пів мільйона гривень заробітку щомісяця.

Викрили наркоугруповання оперативники управління боротьби з наркозлочинністю в Полтавській області спільно зі слідчими слідчого управління ГУНП в Полтавській області у співпраці з представниками територіального управління Державного бюро розслідувань та під процесуальним керівництвом Полтавської окружної прокуратури.

Організував наркобізнес 32-річний уродженець Дніпропетровщини. Він залучив до незаконної діяльності ще чотирьох мешканців різних регіонів країни віком від 20-ти до 27-ми років. Зловмисники налагодили чітку схему збуту наркотичних засобів і психотропних речовин в особливо великих розмірах на території всієї країни.

Вони створили та адміністрували Телеграм-канал, де пропонували до продажу заборонені речовини, які заздалегідь замовляли гуртовими партіями в Інтернеті. Дилери пропонували до продажу «Альфа-PVP», амфетамін, метамфетамін та канабіс.

На Полтавщині у наркоугруповання вилучено наркотиків
 

Збували «товар» за допомогою сервісу поштових відправлень та через закладки, а для постійних клієнтів готували спеціальні великі закладки – «мастер-клади» – з набором різних наркотиків та психотропів. Розрахунок відбувався переказом на банківські картки та електронні гаманці, а їхній щомісячний дохід перевищував 500 тисяч гривень.

Правоохоронці, за силової підтримки бійців спецпідрозділу БПОП ГУНП в Полтавській області провели низку санкціонованих одночасних обшуків на території Дніпропетровської, Полтавської та Сумської областей, за місцем мешкання фігурантів, де вилучили 8 кг «Альфа-PVP», 1,5 кг амфетаміну, по кілограму метамфетаміну та канабісу, а також фасувальні матеріали, електронні ваги, зброю та гроші.

На Полтавщині у наркоугруповання вилучено наркотиків
 

Все вилучене скеровано на проведення експертних досліджень.

Орієнтовна вартість вилучених заборонених речовин за цінами «чорного» ринку складає близько 10 мільйонів гривень.

На Полтавщині у наркоугруповання вилучено наркотиків
 

Членам наркоугруповання повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 307 (Незаконне виробництво, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів в особливо великих розмірах) та ч. 2 ст. 306 (Використання коштів, здобутих від незаконного обігу наркотичних засобів, психотропних речовин) Кримінального кодексу України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Замість "Довідки про реєстрацію місця проживання" можна замовити витяг у застосунку "Дія"

Київський районний суд міста Полтави обрав їм запобіжні заходи у вигляді безальтернативного тримання під вартою. Нині вирішується питання про накладення арешту на їхнє майно.

За вчинене їм загрожує до 15-ти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Поліцейські продовжують проводити заходи для встановлення решти осіб, які можуть бути причетні до незаконної діяльності наркоугруповання.

 


Схожі матеріали:
👁 422
Категорія: Події
Теги: наркотики, психотропи, наркобізнес




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
В Пирятині затримано наркоторгівця В Пирятині затримано наркоторгівця
В Пирятині чоловіка засуджено за хабар працівнику поліції В Пирятині чоловіка засуджено за хабар працівнику поліції
На Полтавщині під час відпочинку біля річки помер 13-річн... На Полтавщині під час відпочинку біля річки помер 13-річн...
Для дітей Лубенської громади поліцейські провели урок без... Для дітей Лубенської громади поліцейські провели урок без...
Поліція Полтавщини отримала сучасні криміналістичні прила... Поліція Полтавщини отримала сучасні криміналістичні прила...
Шість громад Полтавщини підписали меморандум про співпрац... Шість громад Полтавщини підписали меморандум про співпрац...

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ