Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

08.05.2024

На Полтавщині упродовж двох тижнів від ураження електрострумом загинуло двоє людей


Унаслідок ураження струмом біля водяної свердловини помер 47-річний чоловік


ураження електрострумомНа Полтавщині упродовж двох тижнів поліція зафіксувала два смертельних випадки з людьми, пов'язаних з ураженням електрострумом.

Поліція встановлює обставини подій та закликає громадян бути особливо обережними й неухильно дотримуватися правил електробезпеки.

Так, 28 квітня в місті Хорол Лубенського району 25-річний чоловік помер від ураження електричним струмом під час ремонтних робіт біля водяної свердловини.

Подібний випадок також стався 6-го травня в селі Бугаївка Глобинської громади. Унаслідок ураження струмом біля водяної свердловини помер  47-річний чоловік.

Обставини та причини обох трагедій з’ясовують слідчі поліції.
 

ураження електрострумом


Шановні громадяни!

Задля збереження власного життя та здоров’я радимо суворо дотримуватися заходів безпеки.

НАГАДУЄМО

Якщо ви на дворі:
 
1. Заборонено підійматися на опори ліній електропередачі, відчиняти двері і проникати в приміщення електроустановок, втручатись в їхню роботу.

2. Заборонено рибалити, запускати повітряних зміїв, розпалювати вогнища, вилазити на дерева поблизу повітряних ліній електропередачі та електрообладнання, діставати будь-які предмети, що застрягли між проводами.

3. Заборонено підходити самим і підпускати інших до обірваного дроту повітряної лінії, який лежить на землі чи звисає з опори ближче, ніж на 8 м (це орієнтовно десять-дванадцять дитячих кроків). Якщо дорослий чи дитина опинились ближче восьми метрів до обірваного проводу, спершу вона відчує пощіпування в пальцях. Якщо з якоїсь причини людина опинилась ближче ніж 8 метрів до обірваного проводу, необхідно відходити на безпечну відстань, переміщуючи ступні ніг по землі не відриваючи їх одну від одної.

ураження електрострумом

Якщо ви в помешканні:
 
1. Заборонено торкатися дротів, ізоляція яких ушкоджена, користуватись зіпсованими вимикачами, розетками та вилками; витягати за шнур вилку з розетки; вставляти в розетку сторонні предмети.

2. Не залишайте ввімкненими в мережу електроприлади, коли ними не користуєтесь або ідете з дому. Може статись коротке замикання та пожежа!

3. Заборонено витирати електроприлади, розетки та вимикачі мокрою чи вологою ганчіркою, доторкатись до електроприладів мокрими руками, коли вони ввімкнені в електромережу.

4. Не затискайте електропроводи дверима, віконними рамами; необхідно стежити, щоб дроти не потрапляли під ніжки столів та стільців; не можна прикріпляти електропровід до труб опалення, водопровідних, каналізаційних мереж та будь-що вішати на електропроводку. Адже ізоляція проводу може пошкодитись, що призведе до ураження електричним струмом. Стежте за порядком з електропроводами в домі й власним прикладом вчіть своїх дітей, аби не допустити біди.

5. Перша дія, яку потрібно зробити коли ви побачили, що з приладу йде дим, видно іскринки чи чути запах плавленої пластмаси — вимкнути прилад з електромережі. Якщо біля розетки горить, і неможливо вимкнути, то потрібно відключити рубильник (зазвичай він розташований біля лічильника).

Прислухайтесь до наших порад та бережіть себе й своїх рідних.

Схожі матеріали:
👁 585
Категорія: Події
Теги: ураження електрострумом




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
На Полтавщині п'ятеро зловмисників незаконно вирубували д... На Полтавщині п'ятеро зловмисників незаконно вирубували д...
У Гребінці сталася пожежа у багатоквартирному будинку У Гребінці сталася пожежа у багатоквартирному будинку
На Пирятинщині завершується посівна кампанія На Пирятинщині завершується посівна кампанія
На Полтавщині водій перевозив понад 20 кілограмів риби бе... На Полтавщині водій перевозив понад 20 кілограмів риби бе...
65-річний працівник одного із підприємств Полтави впав із... 65-річний працівник одного із підприємств Полтави впав із...
У Гребінці жінку оштрафували за залишене на вулиці сміття У Гребінці жінку оштрафували за залишене на вулиці сміття

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ