Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

13.01.2023

На Полтавщині злочинна група займалася наркоторгівлею та збутом переробленої зброї


Чотирьом фігурантам обрано запобіжні заходи – тримання під вартою без права внесення застави


На Полтавщині злочинна група займалася наркоторгівлею та збутом переробленої зброїПрацівники Слідчого управління обласної поліції спільно зі співробітниками регіонального Управління СБУ, за процесуального керівництва Полтавської обласної прокуратури, із залученням бійців батальйону поліції особливого призначення викрили групу чоловіків, які налагодили збут метамфетаміну та метадону, а також кустарну переробку зброї та її продаж на території міста Горішні Плавні та Кременчуцького району.

Як повідомив начальник обласного управління поліції Євген Рогачов, в організації незаконної діяльності обґрунтовано підозрюються семеро мешканців Горішніх Плавнів, віком від 39 до 43 років. П’ятеро з них раніше вже мали проблеми із законом за вчинення аналогічних злочинів.

Досудовим розслідуванням встановлено, що наркогрупа діяла за розробленим планом з чітким розподілом функцій між спільниками. Кримінальні кошти від незаконного обігу психотропів, спрямовували на збільшення обсягів закупок і збуту заборонених речовин, а також на оплату праці учасників групи.

Очільник поліції зазначив:
 
«Під час низки обшуків за адресами проживання фігурантів та у гаражних приміщеннях слідчі поліції вилучили зіп-пакети з наркотичними засобами, більше десятками мобільних телефонів та сім-карт різних операторів мобільного зв’язку, банківські карти, чорнові записи, лабораторне обладнання, приладдя та матеріали для фасування наркотиків, різні зразки зброї та близько сотні набоїв різного калібру.

Усім фігурантам вже вручили підозри у вчиненні злочинів. На сьогодні чотирьом з них обрано запобіжні заходи – тримання під вартою без права внесення застави. Водночас реалізуються оперативні та слідчі дії для встановлення інших осіб, причетних до протиправної діяльності».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На передову уже надійшли десятки тисяч мін українського виробництва


На Полтавщині затримали злочинну групу

Слідчі Слідчого управління обласної поліції, за процесуального керівництва Полтавської обласної прокуратури, здійснюють розслідування кримінального провадження за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених частиною 2 статті 307 (Незаконне придбання, перевезення, зберігання з метою збуту психотропної речовини та її незаконний збут, вчинені за попередньою змовою групою осіб);  частиною 2 статті 306 (Використання коштів, здобутих від незаконного обігу психотропних речовин, з метою продовження незаконного обігу психотропних речовин, вчинене за попередньою змовою групою осіб); частиною 1 статті 263 (Незаконне придбання, зберіганні та збут вогнепальної зброї і бойових припасів без передбаченого законом дозволу); частиною 2 статті 263-1 (Незаконна переробка вогнепальної зброї, вчинена за попередньою змовою групою осіб) Кримінального кодексу України.
 
На Полтавщині затримали злочинну групу


На Полтавщині затримали злочинну групу



Схожі матеріали:
👁 439
Категорія: Події
Теги: Полтавщина, зброя, злочинна група, наркоторгівля




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Виїхав за межі дороги та перевернувся: на Полтавщині п'ян... Виїхав за межі дороги та перевернувся: на Полтавщині п'ян...
У мережі запустили фейк, орієнтований на мешканців Полтав... У мережі запустили фейк, орієнтований на мешканців Полтав...
В ДТП на Полтавщині травмувався 35-річний мотоцикліст В ДТП на Полтавщині травмувався 35-річний мотоцикліст
На Гребінківщині висадили алею молодих дерев На Гребінківщині висадили алею молодих дерев
В аварії на Полтавщині загинула велосипедистка В аварії на Полтавщині загинула велосипедистка
На Полтавщині громада разом з поліцейським посадили понад... На Полтавщині громада разом з поліцейським посадили понад...

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ