Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

01.04.2022

На Полтавщині знайшли у лісосмузі ворожий безпілотник-розвідник (ФОТО)


Мешканець області знайшов у лісосмузі російський безпілотник «Орлан-10» і передав його СБУ


Безпілотник «Орлан-10», що знайшли у лісосмузі на Полтавщині У Полтавській області знайшли кинутий безпілотник, який російські війська використовували для розвідки місцевості. Його вилучили правоохоронці. Про це повідомила Служба безпеки України.

«Ще один ворожий безпілотник-розвідник виявлено на Полтавщині. Дані про нього місцевий мешканець повідомив СБУ та Нацпол», — йдеться у повідомленні.

Як виявилося, це був БпЛА «Орлан-10», який використовується для ведення розвідки та корегування вогню артилерії. Такий безпілотник перебуває на озброєнні Російської Федерації та коштує понад $80 тисяч.

«Орлан-10» оснащені відеокамерами з кутом огляду 360 градусів, можуть відлітати на 120 км від пункту управління, а в автономному режимі — на 600 км. Час можливого перебування у повітрі зазначеного БпЛА — 18 годин. Працює на двигуні внутрішнього згоряння, який використовує бензин. Спосіб посадки — парашут. Крім цього є спеціальні механізми, що забезпечують збереження апарату при жорсткій посадці.

Судячи із зовнішнього вигляду, ймовірно цей БпЛА приземлився сам — на парашуті. Або він виконав бойову задачу і приземлився сам, або в нього закінчилося пальне.


Безпілотник «Орлан-10», що знайшли у лісосмузі на Полтавщині
 

В СБУ зазначають, що вилучений безпілотник долучать, як черговий доказ до кримінальної справи про порушення законів і звичаїв війни.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Полтавщині відновлено продаж алкоголю

За даними ЗСУ, з початку війни українські захисники вже знищили 85 ворожих безпілотників. Щонайменше 9 з них — «Орлан-10», про що свідчать фотодокази, які зібрали учасники проекту Oryx.


Безпілотник «Орлан-10», що знайшли у лісосмузі на Полтавщині
 

Нагадаємо, що про виявлення безпілотників, небезпечні предмети та підозрілі факти, пересування ворожої техніки, військових, дії диверсантів чи інших підозрілих осіб, можна повідомляти у Telegram-боти поліції та СБУ, а також на гарячу лінію СБУ за номерами: 0532-51-18-38, 068-858-03-13.
 

Безпілотник «Орлан-10», що знайшли у лісосмузі на Полтавщині


Схожі матеріали:
👁 893
Категорія: Полтавщина
Теги: Орлан-10, Фото, безпілотник-розвідник, безпілотник




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
В Пирятині затримано наркоторгівця В Пирятині затримано наркоторгівця
В Пирятині чоловіка засуджено за хабар працівнику поліції В Пирятині чоловіка засуджено за хабар працівнику поліції
На Полтавщині під час відпочинку біля річки помер 13-річн... На Полтавщині під час відпочинку біля річки помер 13-річн...
Для дітей Лубенської громади поліцейські провели урок без... Для дітей Лубенської громади поліцейські провели урок без...
Поліція Полтавщини отримала сучасні криміналістичні прила... Поліція Полтавщини отримала сучасні криміналістичні прила...
Шість громад Полтавщини підписали меморандум про співпрац... Шість громад Полтавщини підписали меморандум про співпрац...

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ