Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

23.05.2012

Нічні поїзди не скасовуватимуть, але в майбутньому вони стануть сучасними



Нічні поїзди не скасовуватимуть, але в майбутньому вони стануть сучасними

Теперішні поїзди із спальними вагонами  курсуватимуть ще у найближчі 4-5 років, опісля їх замінять сучасні із місцями для сидіння. Про це сьогодні під час брифінгу у Кабінеті Міністрів повідомив Віце-прем’єр-міністр України – Міністр інфраструктури Борис Колесніков.

«Нічні поїзди курсуватимуть ще 4-5 років. Потім вони теж будуть нічними, але сучасними. Якщо говорити про спальний вагон, то, як правило, у Європі не багато спальних поїздів», - сказав Борис Колесніков.

За словами Віце-прем’єр-міністра, 95% пасажирських вагонів придбані ще за часів Радянського Союзу, тож із 7 тисяч вагонів 6,8 тисяч через 4-5 років потрібно буде списати.

«При купівлі нових спальних вагонів буде дуже висока вартість квитків. Один новий вагон такого класу коштує 2 мільони євро. Коли людина сидить у кріслі, то у поїзда немає ніяких додаткових затрат: немає провідників, постільної білизни, депо, де по 8 годин поїзд миють», -  наголосив Борис Колесніков.

За його словами, сьогодні держава відшкодовує пасажирові 50-70% реальної вартості квитка на поїзд. Саме тому піднімати ціни на квитки недоцільно. «Піднімати вартість квитків невиправдано, тому що тоді треба буде значно піднімати», - підкреслив Борис Колесніков.

Тож нині відбувається оптимізація рухомого складу вітчизняної залізниці. Віце-прем’єр-міністр України зазначив, що наразі відмінятимуться лише ті нічні поїзди, які не користуються популярністю у населення та не можуть перевозити 15-20 пасажирів на відстані у тисячу кілометрів, а відтак їх скасування ніяк не пов’язане із впровадженням  поїздів Hyundai. Існування таких нерентабельних поїздів у реальності призводить до дорожчання   квитків, оскільки вимагають утримання персоналу.

«Нічні поїзди почали скасовувати ще у жовтні, жодного відношення до Hyundai вони не мають, тому що за перші 4 години продажів на них було продано 2,4 тисячі квитків», - зазначив Борис Колесніков, додавши, що ціна на нові поїзди відповідає обіцяній.

Віце-прем’єр-міністр запевнив, що поїзди Hyundai курсуватимуть не лише вдень, але і вночі. «Коли ми отримаємо весь комплект цих поїздів – всього 10 поїздів – то вони ходитимуть і вночі», - сказав Борис Колесніков.

При цьому він повідомив, що зараз ведуться переговори з регіональним керівництвом про необхідність забезпечити роботу інфраструктури - громадського транспорту, який, в першу чергу, повинен бути підлаштований під розклад вечірніх і ранкових поїздів.

Нагадаємо, з 27 травня поїзди Hyundai почнуть курсувати між Києвом, Харковом та Льовом, а на початку червня – з’єднають столицю з Донецьком.

Магістраль


Схожі матеріали:
👁 1082
Категорія: Суспільство
Теги: Львів, нічні поїзди, Київ, Потяг, харків




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
На Полтавщині під час відпочинку біля річки помер 13-річн... На Полтавщині під час відпочинку біля річки помер 13-річн...
Для дітей Лубенської громади поліцейські провели урок без... Для дітей Лубенської громади поліцейські провели урок без...
Поліція Полтавщини отримала сучасні криміналістичні прила... Поліція Полтавщини отримала сучасні криміналістичні прила...
Шість громад Полтавщини підписали меморандум про співпрац... Шість громад Полтавщини підписали меморандум про співпрац...
У Полтавській області 9 закладів надають медичну допомогу... У Полтавській області 9 закладів надають медичну допомогу...
На Полтавщині у водоймі знайшли тіло 50-річного чоловіка На Полтавщині у водоймі знайшли тіло 50-річного чоловіка

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ