Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

03.04.2012

Пасажирські платформи укрзалізниця облаштує нішами безпеки та автоматичними гучномовцями



Пасажирські платформи укрзалізниця облаштує нішами безпеки та автоматичними гучномовцями

Укрзалізниця продовжує готувати інфраструктуру до впровадження в Україні прискореного руху електропоїздів, зокрема, залізничники ремонтують і модернізують пасажирські платформи.  

Уперше їх облаштовують нішами безпеки, оскільки швидкість руху на ділянках буде сягати 160 км/год.

Пасажири, які очікують на платформах, зможуть захиститися від потоку повітря, створюваного експресом, у спеціальних нішах, які облаштовуються у центрі платформ.

Як пояснюють фахівці, облаштування цих ніш - це одна із вимог до безпеки на ділянках, де швидкість пасажирських поїздів перевищує 140 км/год.

Зокрема, на напрямку прискореного руху Львів-Коростень-Київ-Красноград-Лозова-Донецьк цього року заплановано реконструювати і капітально відремонтувати 105 пасажирських платформ, 21 із яких острівна - це платформа, що розташована між двома залізничними коліями.

Нішами безпеки будуть обладнані переважно платформи, що знаходяться на перегонах, таких на напрямку прискореного руху 50, оскільки по станціях передбачене зниження швидкості руху.

Сьогодні, відповідно до відомчих будівельних норм, уздовж платформи на відстані 0,75 м від краю наноситься суцільна контрастна до кольору платформи лінія. Ця лінія-межа безпеки, перетинати яку при наближенні поїзда пасажирам не можна.

Також на пасажирських  платформах буде здійснюватися звукове попередження про наближення швидкісних потягів на станціях і в пунктах зупинки на маршрутах швидкісних поїздів.

«За 5 хвилин до проходження швидкісного поїзда на кожній з пасажирських платформ в автоматичному режимі гучномовці будуть  сповіщати людей про його наближення. Коли поїзд наблизитися на визначену  відстань, датчик буде зчитувати  сигнал з локомотива і здійснюватися  оповіщення пасажирів», - розповів перший заступник начальника головного управління безпеки руху та екології Укрзалізниці Володимир Крот.

Магістраль


Схожі матеріали:
👁 1281
Категорія: Суспільство
Теги: ніші безпеки, гучномовці, Укрзалізниця, пасажирські платформи




Всього коментарів: 1

0
1 Hunday   (06.04.2012)
Скоростных поездов в Украине так и не увидим?

Корейский поезд «Хюндай» уже разбили об украинский перрон

Новый корейский поезд «Хюндай», который проходит испытания на железнодорожном участке Харьков-Полтава, уже испытал внешние механические повреждения. Из-за столкновения с перроном одной из станций на Золочевском направлении у поезда распорот кузов и двери.

У поезда также уже отсутствует один «рог», который, по информации свидетеля происшествия, также улетел от столкновения с перроном. Одна из причин - негабаритный вынос корпуса «Хюндая» во время проезда кривой по разъезду. Кроме того, «Хюндай «так и не достиг обещанной максимальной скорости в 160 километров. Он сумел разогнаться всего до 140.

- А на участке между станцией «Шпаковка» и станцией «Обычная» корейский «чудо-поезд» сорвал около 400 метров контактной подвески и» с мясом «вырвал один пантограф, сокрушив при этом все его крепления, - сообщил посетитель форума.

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Сексуальне насильство та зґвалтування 13-річної дівчинки ... Сексуальне насильство та зґвалтування 13-річної дівчинки ...
На Гребінківщині продавчиню оштрафували за продаж алкогол... На Гребінківщині продавчиню оштрафували за продаж алкогол...
53-х річний мешканець Хорольської громади вдарив ножем зн... 53-х річний мешканець Хорольської громади вдарив ножем зн...
На Полтавщині чоловік кинув гранату у поле біля свого дом... На Полтавщині чоловік кинув гранату у поле біля свого дом...
На Полтавщині безвісти зник під час риболовлі 13-річного ... На Полтавщині безвісти зник під час риболовлі 13-річного ...
У Лубнах водій збив велосипедистку та втік У Лубнах водій збив велосипедистку та втік

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ