Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

25.10.2016

Пирятинська міська рада розробляє план дій щодо порятунку річки Удай


Одна з головних ідей – порятунок річки Удай, відновлення її водності, створення комфортної зони відпочинку на прибережній території


Пирятинська міська рада розробляє план дій щодо порятунку річки Удай24 жовтня відбулося засідання постійної комісії Пирятинської міської ради з питань містобудування, будівництва, земельних відносин та охорони природи за участю голів інших постійних комісій та представників Національного природного парку „Пирятинський“.

Депутати обговорили питання щодо поліпшення екологічної ситуації на території Пирятинської міської об’єднаної територіальної громади, напрацювання пропозицій щодо створення програми дій з охорони навколишнього середовища та забезпечення сприятливих умов для відпочинку громадян. Про це повідомляє Пирятинська міська рада.

 Одна з головних ідей – порятунок річки Удай, відновлення її водності, створення комфортної зони відпочинку на прибережній території. Щоб втілити цю ідею в життя, необхідно провести корегування проекту відновлення водності річки Удай, який був розроблений у  2004 році, але не до кінця реалізований, розробити відповідну довгострокову програму та подати заявку до обласного фонду охорони навколишнього природного середовища з метою залучення коштів на її реалізацію.

 За інформацією заступника міського голови з питань діяльності виконкому Максима Варави, у липні цього року Пирятинська міська рада подала попередню заявку і отримала згоду на фінансування такої програми впродовж 3-4 років.

Щороку у грудні фонд проводить прийом заявок та кошторисних розрахунків, здійснює конкурсний відбір та визначає обсяги фінансування проектів та програм на наступний рік. Тож до цього часу необхідно підготувати всі документи для участі в конкурсі.

Комісія прийняла рішення на початку наступного тижня провести засідання робочої групи, напрацювати пропозиції до програми, визначити етапи її реалізації. До участі в робочій групі запрошуються члени профільної комісії, фахівці виконавчого комітету міської ради,  депутат Полтавської обласної ради Іван Близнк, співробітники Національного природного парку „Пирятинський“. Засідання робочої групи попередньо заплановано на вівторок, 01 листопада.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Оржиці затримали чоловіка, який викрадав велосипеди

Крім того, комісія повернулася до обговорення питань, порушених на одному із попередніх засідань, зокрема питання щодо створення міжрайонної екологічної ради, до якої б входили сім районів, територією яких протікає Удай, та щодо направлення запитів підприємствам, виробнича діяльність яких може створювати екологічну небезпеку.

 


р. Удай

По першому питанню виконавчому комітету міської ради  рекомендовано у листопаді цього року організувати і провести зустріч представників сімох районів із залученням фахівців Пирятинського та Ічнянського національних природних парків, запропонувавши їм утворити міжрайонну екологічну раду з метою об’єднання зусиль в питанні покращення екологічного стану річки Удай.

По другому – рекомендовано направити запит до обласної екологічної інспекції з метою одержання інформації щодо стану дотримання вимог екологічної безпеки на території Пирятинської міської об’єднаної територіальної громади.

 


р. Удай

Також було порушено питання щодо розробки схеми санітарної очистки міста, дотримання комунальним підприємством „Каштан“ графіків вивезення твердих побутових відходів з території міської об’єднаної територіальної громади,  укладання договорів на вивезення ТПВ з населенням.

Комісія рекомендувала депутатам міської ради долучитися до роботи з жителями вибочів округів в питанні заключення договорів з КП „Каштан“; виконавчому комітету міської ради – забезпечити широку інформаційну кампанію щодо дотримання правил благоустрою та вимог  санітарної безпеки, проводити рейди із залученням  фахівців  управління Держпродспоживслужби у Пирятинському районі, розміщувати інформацію про порушників в газетах, на телебаченні з метою виховання нетерпимості до проявів забруднення навколишнього середовища, формування екологічної культури населення.

Схожі матеріали:
👁 1560
Категорія: Полтавщина
Теги: пирятин, річка, Удай




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
На Полтавщині під час відпочинку біля річки помер 13-річн... На Полтавщині під час відпочинку біля річки помер 13-річн...
Для дітей Лубенської громади поліцейські провели урок без... Для дітей Лубенської громади поліцейські провели урок без...
Поліція Полтавщини отримала сучасні криміналістичні прила... Поліція Полтавщини отримала сучасні криміналістичні прила...
Шість громад Полтавщини підписали меморандум про співпрац... Шість громад Полтавщини підписали меморандум про співпрац...
У Полтавській області 9 закладів надають медичну допомогу... У Полтавській області 9 закладів надають медичну допомогу...
На Полтавщині у водоймі знайшли тіло 50-річного чоловіка На Полтавщині у водоймі знайшли тіло 50-річного чоловіка

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ