Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

10.04.2016

Пирятинські школярі оплачуватимуть обіди платіжними картками


Оскільки школа не є прибутковою організацією, то обіг готівки у ній є незаконним


Пирятинські школярі оплачуватимуть обіди платіжними карткамиІнформація про нове у харчуванні учнів Пирятинських шкіл - на слуху в більшості пирятинців, у крайньому випадку в тих, чиї діти навчаються у міських школах.

Батьки активно обговорюють нововведення, зокрема те, що їхнім чадам відтепер доведеться розраховуватися за обід у шкільній їдальні за допомогою пластикової платіжної картки.

Думки з цього приводу кардинально різняться: дехто не вбачає в цьому нічого складного, інші ж активно виступають проти…

Аби донести батькам інформацію про це нововведення з «перших вуст», ми звернулися до безпосередніх організаторів цього процесу за коментарями.

Начальник міського відділу освіти Наталія Шерзой:
 
- Почну з того, що, відповідно до чинного законодавства України, безкоштовним харчуванням за рахунок коштів державного бюджету охоплені лише кілька пільгових категорій: діти-сироти; діти, позбавлені батьківського піклування; діти, які навчаються в інклюзивних класах, та учні 1-4-х класів, котрі проживають у малозабезпечених родинах. Окрім цього, за рахунок коштів міської ради, відповідно до рішення сесії, безкоштовно харчуються діти-інваліди, діти учасників АТО та учні 5-11-х класів з сімей, які отримують допомогу відповідно до Закону України «Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям». Решта учнів 1-11-х класів харчуються за рахунок батьківської плати.

Оскільки школа не є прибутковою організацією, то обіг готівки у ній є незаконним. Тому, аби, грубо кажучи, не підставляти керівників освітніх закладів, міську владу, не спонукати їх на протиправні дії, і було прийнято рішення про введення розрахунку платіжними картками через термінали. Розглядаючи різні варіанти, спеціалісти зійшлися на думці, що цей - є найбільш оптимальним.

Промоніторивши можливість банків, які працюють у Пирятині, на предмет можливості надавати такі послуги, ми виявили, що «ПриватБанк» - єдиний банк, який робить таку програму.

Картки вже почали виготовляти. Перехідний період, протягом якого діти матимуть змогу розраховуватися готівкою, - квітень. За цей час, думаю, ми встигнемо забезпечити технічну сторону процесу. Зокрема, банк зможе встановити платіжні термінали у школах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Полтавщині відбувся конкурс екологічних агітбригад

Окрім цього, протягом квітня, сподіваюся, нам вдасться вирішити проблему з організацією виготовлення випічки у школах. Ми плануємо, що у навчальних закладах реалізовуватиметься випічка власного виробництва, купувати яку діти також зможуть за безготівковим розрахунком.

Оксана КРАВЧЕНКООксана Кравченко, керуюча відділенням «ПриватБанку», пояснила нам механізм оформлення карток для школярів:
 
- Для того, щоб оформити картку, один з батьків разом з дитиною має звернутися до відділення нашого банку. При собі обов’язково потрібно мати посвідчення особи дорослого (паспорт) та свідоцтво про народження дитини. Процес оформлення картки – не довготривалий.

Обслуговування картки є безкоштовним, у тому числі подвійне SMS-інформування про обіг коштів на картці: на телефон дитини та батьків, випуск картки, перевипуск по закінченню її терміна дії чи в результаті втрати.

По бажанню батьків можна встановити обмеження використання коштів протягом доби. Поповнення картки є безкоштовним і може здійснюватися або через касу банку, або через один з терміналів, які працюють не лише у приміщенні закладу, а й у ряді торгових об’єктів міста. Наостанок відзначу, що протягом тижня ми виготовили вже близько 200 карток.
 

Схожі матеріали:
👁 1189
Категорія: Освіта
Теги: Харчування, Приватбанк, пирятин, школа




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
В Пирятині затримано наркоторгівця В Пирятині затримано наркоторгівця
В Пирятині чоловіка засуджено за хабар працівнику поліції В Пирятині чоловіка засуджено за хабар працівнику поліції
На Полтавщині під час відпочинку біля річки помер 13-річн... На Полтавщині під час відпочинку біля річки помер 13-річн...
Для дітей Лубенської громади поліцейські провели урок без... Для дітей Лубенської громади поліцейські провели урок без...
Поліція Полтавщини отримала сучасні криміналістичні прила... Поліція Полтавщини отримала сучасні криміналістичні прила...
Шість громад Полтавщини підписали меморандум про співпрац... Шість громад Полтавщини підписали меморандум про співпрац...

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ