Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

08.12.2011

Покращуємо самопочуття у власній ванні. Народні рецепти



Покращуємо самопочуття у власній ванні. Народні рецепти

Звичайне купання у ванні легко перетворити на чудодійну церемонію, що покращує самопочуття. Сеанс стрессотерапии можна запросто провести у себе удома - треба лише знати декілька секретів.

Водні процедури - відмінний спосіб відволіктися від повсякденних проблем і позбавитися від стресу. Погодьтеся, приємно полежати в теплій ароматній ванні після стомливого дня. Расслабляя тіло, ми одночасно знімаємо і розумове стомлення.

На розігріванні

Тепло - ось запорука успіху усього заходу. Тепла вода покращує циркуляцію крові, м'язи розслабляються, і нервова система дістає довгождану можливість відпочити. Температура води має бути між 36,6 і 40 градусами. Не треба ризикувати і перегріватися.

Чим глибше ви занурені у воду, тим краще. Оптимальним вважається рівень, коли вода доходить до шиї. Але якщо у вас проблеми з щитовидною залозою або з дихальною системою - в цьому випадку треба зупинитися трохи нижче ділянки серця. Для посилення ефекту занурите у воду руки і ступні.

У чистоті

Одні стверджують, що треба лежати в чистій воді з невеликим змістом мінералів. Інші упевнені, що ванна з трав'яними настоями - вірний спосіб зняти напругу. Ялівець, апельсин, квітки липи, корінь валеріани відомі своєю цілющою дією.

Аромати цитрусових сприймаються як освіжаючі і чисті. Наприклад, рожевий грейпфрут будить відчуття радості і щастя, а також звільняє свідомість від зайвих думок. Морська сіль зменшує втому і регулює кров'яний тиск, а повітряна піна створює відчуття легкості.

Приємне з корисним

Поки ваше тіло перебуває в невагомості, займіться особою.

Суху шкіру побалуйте сумішшю меленого солодкого мигдаля і маслинової олії в пропорції один до одного. Відкиньте голову, прикроюйте очі, розслабте лицьові м'язи і насолоджуйтеся моментом впродовж 15 хвилин.

Для догляду за чутливою шкірою підійде такий рецепт: змішайте столову ложку подрібненого геркулеса, декілька крапель абрикосової олії, столову ложку молока і чайну ложку меду, розігрітого до 40-50°. Таку маску краще не робити, якщо у вас на обличчі є дрібні кровоносні судини.

Усупереч розхожій думці жирна шкіра потребує живлення не менше, ніж усі інші типи. Зробіть мікс з трьох виноградин без шкірки, половини жовтка і щіпки крохмалю. Через двадцять хвилин вмивайтеся спочатку теплою, а потім холодною водою. Маска не лише живить шкіру, але і нормалізує роботу сальних залоз.

Приблизно за п'ять хвилин до закінчення водних процедур, нанесіть на чисте волосся маску для волосся. Рівномірно розподілите її по усій довжині і потримаєте 5 хвилин.

Як довго

Зазвичай п'ятнадцяти-двадцяти хвилин в теплій воді цілком вистачає, щоб прогрітися і зняти напругу. Хоча тут краще орієнтуватися на свій стан. Якщо вам стало занадто жарко, закрутилася голова або початок подташнивать - це сигнал, що з води пора виходити.

Тихий хід

Коли ви вже вибралися з ванни, не квапитеся - акуратно промокніть шкіру рушником і не забудьте про зволожуючий крем або олію для тіла.

Розчешіть волосся дерев'яним гребінцем, і вони не електризуватимуться. Крім того, такий двохвилинний масаж посилює кровообіг шкіри голови і зміцнює корені волосся.

Окрему увагу приділите ногам. Додайте у будь-яку рослинну олію вітамін Е і акуратно помасажуйте ступні цією сумішшю: від кінчиків пальців до голеностопу.

Потім надіньте що-небудь зручне і вирушайте прямо в ліжко. Полежте хвилин десять, а краще всього - стільки ж часу, скільки ви провели у воді.

Багато хто нехтує відпочинком, і роблять це абсолютно марно - адже саме на цьому завершальному етапі відбувається остаточне зняття стресу і повна релаксація. Тому він так само важливий, як і перша частина ритуалу.

olio.in.ua


Схожі матеріали:
👁 1243
Категорія: Здоров'я




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
На Полтавщині чоловік кинув гранату у поле біля свого дом... На Полтавщині чоловік кинув гранату у поле біля свого дом...
На Полтавщині безвісти зник під час риболовлі 13-річного ... На Полтавщині безвісти зник під час риболовлі 13-річного ...
У Лубнах водій збив велосипедистку та втік У Лубнах водій збив велосипедистку та втік
На Полтавщині хлопчик травмував трирічного брата сокирою На Полтавщині хлопчик травмував трирічного брата сокирою
На Полтавщині з вікна багатоповерхівки випала жінка На Полтавщині з вікна багатоповерхівки випала жінка
На Полтавщині затримали трьох чоловіків зі зброєю та зали... На Полтавщині затримали трьох чоловіків зі зброєю та зали...

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ