Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

25.03.2016

Полтавці у Гребінчиній світлиці читали вірші до Всесвітнього дня поезії


Зустріч із поетом Олександром Печорою


Полтавці у Гребінчиній світлиці читали вірші до Всесвітнього дня поезії21 березня відзначається Всесвітній день поезії. Шанувальники поетичного слова, члени літоб’єднання ім. Петра Линовицького зібралися у Гребінчиній світлиці на зустріч з поетом Олександром Печорою.

Організувала зустріч завідуюча краєзнавчим музеєм Людмила Безвиненко. Вона і представила гостя. Олександр Печора народився в селищі Ромодан на Полтавщині.

Він сучасний український літератор. гуморист, пісняр. За фахом - художник. Автор поетичних книг "Сивий сонях", "Лікуймо душу", "Жарти-жартами...", "Межа", "Вишиванки мамині", "Повстали приспані тривоги", "Яблуко на вітрах’’, "Пелюстки неодцвітанні", "Бути собою", "Світанкове соло". Має численні публікації в журналах, альманахах, антологіях та колективних збірниках.

Олександр Андрійович Печора - лауреат літературно-мистецьких премій імені Василя Симоненка, Володимира Малика, Леоніда Бразова, Загальнонаціонального конкурсу “Українська мова - мова єднання” та Всеукраїнського еко-фестивалю "Лель". Член Національної спілки журналістів України. Редактор-засновник історико-краєзнавчої та літературно-мистецької газети "Ріднокрай". Заступник голови Полтавської спілки літераторів, голова Лубенської міськрайонної організації Всеукраїнського товариства “Просвіта” імені Тараса Шевченка.

Шанованому гостю гребінківці подарували свої поетичні та пісенні дарунки. Власні вірші прочитали Андрій Денисенко, Микола Линовицький, Наталія Лакуша, Ніна Третяк, Валентина Рябоконь, бард Віктор Пшеничний виконав власну пісню та романс нашого земляка Євгена Гребінки “Очи черные”, пісні на слова Дмитра Луценка подарували учасники хорового колективу “Берегиня” - лауреати премії ім. Дмитра Луценка. Пісню на слова Тараса Шевченка виконав дует “Срібні дзвони”.
 

 

У своєму виступі Олександр Печора подякував гребінківцям за теплий прийом та презентував 4 своїх нових книги: збірку в співавторстві “Обереги-береги...” та авторські збірки “Бути собою”, “Світанкове соло”, “Пелюстки неодцвітанні”.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дітлахи з Гребінки виграли у Києві конкурс «Весняний зорепад»

Він представ перед шанувальниками поетичного слова і як майстерний виконавець власних віршів, що перевтілюється у своїх героїв. А перед слухачами поставали сумні і веселі долі героїв поетичних творів, струменіла натхненна думка автора, розкривалися його настрої та почуття.

 

 

Лірика громадянська, філософська, пейзажна, інтимна - це грані і поетового життя, і життя всього українського народу. Адже доля поета Олександре Печори невід’ємна від долі нашої України:
Поезія - душі криниця в прадавній рідній стороні.
Судилось трішечки й мені
людської мудрості напитись.
Пірнувши в слова глибину, не обману...
Бажаючі могли придбати книги Олександра Печори. Гребінківці щиро вдячні поету за життєстверджуючі та надихаючі вірші, подаровані нам у Всесвітній день поезії.

Акровірш для Надії Савченко.

Символом незламності Вкраїни,
Лицаркою славною зросла!
Агнецем не стала ти покірним -
Вільною була в темниці зла!
Авелевим квітом здивувала -
Укром - диво-птахою знялась!
Каторжно пеклась-голодувала,
Рашенським сатрапам не здалась!
Авелеві внуки разом діють,
їх не переможе Каїн-кат!
Надя - україночка Надія -
Істинно народний депутат!

Олександр ПЕЧОРА, із збірки "...Обереги-береги..."
 

 
Андрій Денисенко


 

 Микола Линовицький




Ніна Третяк




Валентина Рябоконь




Наталія Лакуша




бард Віктор Пшеничний







Олександр Печора
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Гребінчин край


Схожі матеріали:
👁 1427
Категорія: Культура
Теги: Гребінчина світлиця, Всесвітній день поезії, Гребінка, Олександр Печора. вірші




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
У Лубнах водій збив велосипедистку та втік У Лубнах водій збив велосипедистку та втік
На Полтавщині хлопчик травмував трирічного брата сокирою На Полтавщині хлопчик травмував трирічного брата сокирою
На Полтавщині з вікна багатоповерхівки випала жінка На Полтавщині з вікна багатоповерхівки випала жінка
На Полтавщині затримали трьох чоловіків зі зброєю та зали... На Полтавщині затримали трьох чоловіків зі зброєю та зали...
ДТП на Полтавщині: водій збив пішохода (ФОТО) ДТП на Полтавщині: водій збив пішохода (ФОТО)
На Полтавщині у Сулі втопився 9-річний хлопчик На Полтавщині у Сулі втопився 9-річний хлопчик

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ