Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

19.04.2022

Полтавщина попрощалася зі своїми героями-оборонцями


Панахиду за загиблими провів архієпископ Полтавський і Кременчуцький Федір та архієпископ Харківський і Ізюмський Афанасій


Полтавщина попрощалася зі своїми героями-оборонцями19 квітня, у Полтаві на площі перед Свято-Успенським собором зібралося кілька сотень містян, щоб віддати останню шану чотирьом захисникам України Дмитру Карасьовому, Андрію Кривенку, Владиславу Пугачу і Валентину Москівцю.

Молодший сержант Москівець Валентин Олександрович – військовослужбовець військової служби за контрактом, бойовий медик розвідувального взводу, героїчно загинув 16 квітня. Йому було 23 роки.

Прощання з Валентином відбудеться о 15.00 в його рідному селі Хрещате на Решетилівщині.

Прапорщик Карасьов Дмитро Володимирович, військовослужбовець оперативного резерву першої черги, командир відділення розвідувального взводу, героїчно загинув 16 квітня. Йому було 48 років. Поховають захисника у селі Бричківка Полтавської громади.

Сержант Кривенко Андрій Олександрович, військовослужбовець оперативного резерву першої черги, розвідувальник-кулеметник розвідувального взводу, героїчно загинув 16 квітня. Йому був 41 рік. Захисника поховають у селі Сем’янівка Полтавської громади.

Сержант Пугач Владислав Валерійович, військовослужбовець оперативного резерву першої черги, героїчно загинув 17 квітня. Йому було 40 років. Захисника поховають на Затуринському кладовищі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Полтавщині поліцейські-вибухотехніки перевірили майже 160 потенційно небезпечних об’єктів

Всі вони загинули, відбиваючи збройну агресію російської федерації.

Панахиду за загиблими провів архієпископ Полтавський і Кременчуцький Федір та архієпископ Харківський і Ізюмський Афанасій.
 
– Ворог зі своєю сатанинською заздрістю прийшов на нашу землю, щоб не просто забрати нашу територію, нашу свободу, не просто зробити нас рабами, не просто принести в нашу країну тоталітаризм і жахіття Росії, а прийшов, щоб нас вбити. Геноцид, який проявився в Бучі, який сьогодні чиниться в Маріуполі, і те все беззаконня і зло, які принесла в собі ця терористична держава, путінський режим – зграя воєнних злочинців, принесли на нашу землю горе, – звернувся до всіх присутніх архієпископ Федір.

Висловлюємо щирі співчуття рідним та близьким загиблих захисників. Дякуємо їм за подвиг!

Джерело: Kolo.News


Схожі матеріали:
👁 949
Категорія: Полтавщина
Теги: полтава, захисники, остання шана




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
У Лубнах водій збив велосипедистку та втік У Лубнах водій збив велосипедистку та втік
На Полтавщині хлопчик травмував трирічного брата сокирою На Полтавщині хлопчик травмував трирічного брата сокирою
На Полтавщині з вікна багатоповерхівки випала жінка На Полтавщині з вікна багатоповерхівки випала жінка
На Полтавщині затримали трьох чоловіків зі зброєю та зали... На Полтавщині затримали трьох чоловіків зі зброєю та зали...
ДТП на Полтавщині: водій збив пішохода (ФОТО) ДТП на Полтавщині: водій збив пішохода (ФОТО)
На Полтавщині у Сулі втопився 9-річний хлопчик На Полтавщині у Сулі втопився 9-річний хлопчик

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ