Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

03.04.2018

Полтавщина приймає гостей з Донеччини і Луганщини


Полтавщина приймає гостей з Донеччини і Луганщини: ділиться кращими практиками співробітництва громад


Полтавщина приймає гостей з Донеччини і ЛуганщиниУ Полтаві відбулася зустрічдиректора Департаменту економічного розвитку, торгівлі та залучення інвестицій ОДА Інни Іщенко з представниками органів місцевого самоврядування зі сходу України.

Інна Іщенко подякувала гостям за те, що вони обирають для навчальних поїздок саме Полтавську область. А також вона зазначила, що тільки сильні духом люди в умовах війни думають про розвиток та реформи. Керівник розповіла гостям про конкретні досягнення наших ОТГ у різних напрямках.

За її словами, у першу чергу успіхи Полтавщини – результат співпраці людей, організацій та влади на різних рівнях. Так, наша область займає І місце в Україні за кількістю договорів із міжмуніципального співробітництва. Йдеться про реалізацію спільних проектів та втілення у життя місцевих ініціатив.

Це стосується і поводження з твердими побутовими відходами, і облаштування пожежних частин, і покращення освітніх та медичних послуг, і ремонту доріг. Є навіть такі цікаві ідеї, як утворення спільної архівної установи, пункту пожежної охорони чи місця для відпочинку для кількох сільських рад. Загалом громади області уклали 56 проектів міжмуніципального співробітництва із 166 по Україні, розповіла Інна Іщенко.
 
— Саме міжмуніципальне співробітництво стало поштовхом для створення нових ОТГ на Полтавщині. В цьому плані дуже показовим був 2017 рік: відбулися вибори у 20 об’єднаних територіальних громадах і нині маємо їх 43, — підкреслила керівник.

Також вона розповіла про масу цікавих розвиткових проектів, які органам місцевого самоврядування допомагають реалізувати інші країни. У 2017 році область мала 27 проектів міжнародної технічної допомоги (у 2016 році — 17, в 2015 — 14, а в 2014-му — лише 9) та шість проектів міжнародної фінансової допомоги.


Полтавщина приймає гостей з Донеччини і Луганщини
 

У партнерстві з міжнародними організаціями та фондами в області успішно реалізовуються такі програми, як українсько-канадський проект «Партнерство для розвитку міст «ПРОМІС», проект ПРООН/ЄС «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду», швейцарсько-український проект DESPRO «Підтримка децентралізації в Україні», проект GIZ «Реформа управління на сході України II» та масштабна програма Європейського Союзу «U-LEAD з Європою».

Полтавщина приймає гостей з Донеччини і Луганщини
 

Що стосується проектів міжнародної технічної допомоги, то Полтавщина у 2017 році мала кілька напрямків їх реалізації. Йдеться про урядування та громадянське суспільство, енергоефективність, децентралізацію, місцевий розвиток, захист навколишнього середовища, ядерну безпеку, аграрний розвиток, освіту і науку, підтримку ВПО та інфраструктурні речі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Полтавщині поліцейські затримали гастролерів з сусідньої області

Гостей Полтавщини цікавили питання залучення молодих лікарів до сіл, ремонти доріг тадоцільність переводу систем опалення комунальних закладів на альтернативні джерела енергії. Донеччани та луганчани домовилися, що будуть постійно тримати зв’язок із Департаментом економічного розвитку, аби оперативно отримувати важливу інформацію про успішні приклади децентралізації.


Полтавщина приймає гостей з Донеччини і Луганщини
 

Довідково. Візит гостей з Донецької та Луганської областейна Полтавщину відбувається завдяки ЄС в рамках проекту «Відновлення врядування та примирення в охоплених конфліктом громадах України». Він реалізується ПРООН в Україні за підтримки Швейцарської Конфедерації, уряду Швеції та організаційній складовій Полтавського ресурсного центру розвитку громад Полтавської облдержадміністрації.

 
Полтавщина приймає гостей з Донеччини і Луганщини


Полтавщина приймає гостей з Донеччини і Луганщини

 
Прес-служба Департаменту економічного розвитку торгівлі та залучення інвестицій Полтавської ОДА


Схожі матеріали:
👁 926
Категорія: Полтавщина
Теги: гості, Луганщина, донеччина, Полтавщина




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
На Полтавщині під час відпочинку біля річки помер 13-річн... На Полтавщині під час відпочинку біля річки помер 13-річн...
Для дітей Лубенської громади поліцейські провели урок без... Для дітей Лубенської громади поліцейські провели урок без...
Поліція Полтавщини отримала сучасні криміналістичні прила... Поліція Полтавщини отримала сучасні криміналістичні прила...
Шість громад Полтавщини підписали меморандум про співпрац... Шість громад Полтавщини підписали меморандум про співпрац...
У Полтавській області 9 закладів надають медичну допомогу... У Полтавській області 9 закладів надають медичну допомогу...
На Полтавщині у водоймі знайшли тіло 50-річного чоловіка На Полтавщині у водоймі знайшли тіло 50-річного чоловіка

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ