Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

09.04.2019

Полтавщина серед лідерів щодо закупівлі обладнання для першого класу нової української школи


Нині в області 587 закладів в яких є початкова школа


Полтавщина серед лідерів щодо закупівлі обладнання для першого класу нової української школиВ Україні 12 областей-лідерів, що вчасно розподілили всі кошти для закупівлі обладнання для перших класів НУШ. Вони вже найближчим часом зможуть почати закупівлі. Зокрема, йдеться про: Вінницьку, Дніпропетровську, Донецьку, Кіровоградську, Луганську, Одеську, Рівненську, Хмельницьку, Чернівецьку, Полтавську, Сумську та Львівську області. Більш-менш за планом прямують ті регіони, що планують розподіл на квітень. Серед них: Житомирська, Закарпатська, Миколаївська, Харківська, Черкаська, Чернігівська, Херсонська області та м. Київ.

Про це повідомила Міністр освіти і науки Лілія Гриневич 9 квітня 2019 року, під час Координаційної ради з питань впровадження реформ у сфері освіти, що відбувся під головуванням Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана у місті Дніпрі.

Також вона зазначила, що Волинська, Івано-Франківська, Київська, Тернопільська та Запорізька області під загрозою зриву вчасних закупівель обладнання для першого класу НУШ.

 «Ми маємо гіркий досвід минулого року, коли до 1 вересня місцевими органами самоврядування було освоєно лише 40% коштів на обладнання перших класів. Тож маємо зробити все від нас залежне, щоб не допустити такої ситуації цьогоріч. Ми свою роботу над помилками зробили – віддали гроші з центрального бюджету на 2 місяці раніше – ще у лютому. Тепер і ви маєте зробити свою», – підкреслила Міністр.
 

Обладнання для першого класу нової української школи
 

Заступник голови облдержадміністрації Олег Пругло поінформував, що загальний обсяг субвенції з державного бюджету для НУШ цього року для області складає 44501100грн, з яких 34042900 грн – на закупівлю дидактичних матеріалів, музичних інструментів, меблів, мультимедійного контенту для початкових класів такомп’ютерного обладнання, а 10472200 грн – на підготовку тренерів-педагогів, підвищення кваліфікації вчителів початкової школи, які не пройшли навчання в 2018 році.

Нині в області 587 закладів в яких є початкова школа.


Обладнання для першого класу нової української школи


В регіоні розроблено Стратегію створення нового освітнього простору загальної середньої освіти в Полтавській області до 2020 року в частині створення опорних шкіл.
 
 «Нині в області створено 50 опорних шкіл в яких навчається 19254 учнів. До 2020 року планується створити 86 опорних шкіл. Цього року створять  23 такі школи, а наступного ¬ – 17 закладів. Минулого року для оснащення опорних шкіл з профільним навчанням придбано 16 кабінетів», –– сказав Олег Пругло.

Під час засідання Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман закцентував увагу присутніх на тому, що в Україні потрібно створити якісну нову систему освіти.

«Завдяки реформі децентралізації обсяги місцевих бюджетів сягнуть 270 млрд грн. І цей інструмент децентралізації має стати у нагоді створення якісного середовища – в тому числі в освіті, – сказав Володимир Гройсман. – Ми маємо сотворити якісну нову систему в Україні – від дошкілля до вищої освіти», – наголосив Володимир Гройсман.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гребінківські школярі взяли участь у Всеукраїнському турнірі юних істориків

За словами Глави Уряду, «Нова українська школа», реформа профтехосвіти та вищої освіти: це не «косметичний ремонт», а капітальна перебудова, важливий інвестиційний проект.


Обладнання для першого класу нової української школи
 
«У деяких регіонах ще є черга до дитячих садочків. До 20120 року ці черги потрібно повністю ліквідувати. Ми кошти передаємо, ви маєте місцеві кошти, щоб це реалізувати на місцях і спільно маємо скоординувати роботу» – сказав Володимир Гройсман.

Також на засіданні обговорили розвиток професійно-технічної освіти.

Полтавська обласна державна адміністрація


Схожі матеріали:
👁 956
Категорія: Освіта
Теги: Полтавщина, нуш, Нова українська школа, початкова школа, вчителі




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Шість громад Полтавщини підписали меморандум про співпрац... Шість громад Полтавщини підписали меморандум про співпрац...
У Полтавській області 9 закладів надають медичну допомогу... У Полтавській області 9 закладів надають медичну допомогу...
На Полтавщині у водоймі знайшли тіло 50-річного чоловіка На Полтавщині у водоймі знайшли тіло 50-річного чоловіка
На Лубенщині жінці до воріт примотали ритуальний вінок і ... На Лубенщині жінці до воріт примотали ритуальний вінок і ...
Сексуальне насильство та зґвалтування 13-річної дівчинки ... Сексуальне насильство та зґвалтування 13-річної дівчинки ...
На Гребінківщині продавчиню оштрафували за продаж алкогол... На Гребінківщині продавчиню оштрафували за продаж алкогол...

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ