Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

19.06.2012

Полтавські лікарі розповіли про небезпеку від кондиціонерів



Полтавські лікарі розповіли про небезпеку від кондиціонерів

Кондиціонер приносить благо лише за умови додержання необхідних правил експлуатації

В Полтаві не на жарт розгулялася спека. Все більше людей намагаються врятуватися від температурних «плюсів» за допомогою кондиціонерів. Справді, що може бути краще ніж приміщення, добре охолоджене новітнім чудом техніки? Та неправильне використання кондиціонера може загрожувати вашому здоров’ю. Якщо за кондиціонерами не слідкувати і не змінювати фільтри, на них осідають віруси.

Як повідомила заступник головного лікаря ДЗ «Полтавська обласна СЕС» Наталія Горбенко, небезпечні бактерії та віруси, частіше за все знаходяться у фільтрах кондиціонерів. Тому не чистити цю частину пристрою — значить забезпечити собі захворювання. Проводити чистку фільтру потрібно не рідше ніж раз на два-три місяці, така інформація додається при покупці кондиціонера. Хоча зараз вже існують пристрої, в яких проводиться авточистка.

Побутує думка, що кондиціонери спричиняють хворобу легіонерів. Ця хвороба починається як звичайна застуда. Та з часом симптоми стають більш виразними і людина ризикує «підхопити» тяжку форму пневмонії. Такі проблеми може викликати мікроб «легіонела», що «полюбляє» низькі температури.

За словами Анатолія Верьовки, лікаря-пульмонолога обласної лікарні ім. Скліфосовського, без кондиціонерів під час спеки не обійтись. Та хворих на «хворобу легіонерів» не виявлено.

— Застудитися можна, якщо сидіти близько до працюючого кондиціонера та на протягах, — констатує Анатолій Семенович. — Внаслідок переохолодження активізується мікрофлора, виникає запалення. Та не тільки холод, а й спека може ослабити організм людини, даючи шлях бактеріям. Тому у всьому треба знати міру .

Так, якщо знаходитися під самим кондиціонером, існує ризик застудитися. Адже застуда виникає через переохолодження. Тому намагайтеся, щоб «вітер» з кондиціонера йшов у сторону від вас.

Ще одна рекомендація по використанню пристрою — не вмикайте кондиціонер на максимальний мінус, та запобігайте різкого перепаду температур.

Отже, при розумному користуванні кондиціонер може принести вам благо і врятувати від спеки.

«Полтавщина»


Схожі матеріали:
👁 1065
Категорія: Здоров'я
Теги: кондиціонер




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
У Лубнах водій збив велосипедистку та втік У Лубнах водій збив велосипедистку та втік
На Полтавщині хлопчик травмував трирічного брата сокирою На Полтавщині хлопчик травмував трирічного брата сокирою
На Полтавщині з вікна багатоповерхівки випала жінка На Полтавщині з вікна багатоповерхівки випала жінка
На Полтавщині затримали трьох чоловіків зі зброєю та зали... На Полтавщині затримали трьох чоловіків зі зброєю та зали...
ДТП на Полтавщині: водій збив пішохода (ФОТО) ДТП на Полтавщині: водій збив пішохода (ФОТО)
На Полтавщині у Сулі втопився 9-річний хлопчик На Полтавщині у Сулі втопився 9-річний хлопчик

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ