Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

24.05.2012

Працівники закладів культури Гребінківського району відзначили своє професійне свято



Працівники закладів культури Гребінківського району відзначили своє професійне свято

Згідно Указу Президента України від 30 грудня 2011 року N91209/2011 в третю неділю травня працівники культури відзначають своє професійне свято - Всеукраїнський день працівників культури та майстрів народного мистецтва.

На урочистостях, які відбулися в Гребінківському районному будинку культури 18 травня, начальник відділу культури і туризму Надія Бутенко відзначила у своєму виступі про те, що зроблено в галузі культури за попередній рік.

У 2011 році проведено II чергу реконструкції районного Будинку культури на загальну суму 280 0000 грн.

Для районного Будинку культури придбано новорічні костюми на загальну суму 8600 гривень, а для дитячої музичної школи придбано музичні інструменти на суму 5 000 гривень.

У 2011 році відділ культури і туризму Гребінківської райдержадміністрації забезпечив проведення 50 культурно - мистецьких заходів районного рівня. З них найбільш масовими були: відзначення 199 річниці від дня народження Є. П. Гребінки, молодіжний рок-фестиваль "Небеса", святкування Дня міста. В 11 населених пунктах проведено свято "День села".

Відділ культури і туризму забезпечив участь учасників художньої самодіяльності району у 2 Міжнародних, 7 Всеукраїнських, 10 обласних конкурсах та фестивалях. За активну участь вони відзначені Дипломами і Грамотами.

Серед дипломантів вихованці дитячої музичної школи, учасники самодіяльних хорових колективів "Берегиня", "Магістраль", учасники художньої самодіяльності Короваївського, Майорщинського сільських будинків культури.

З лютого 2011 року по квітень 2011 року в Гребінківському районі проходив огляд народної творчості "Україна моя, отча земле моя!", присвячений 20-й річниці Незалежності України. Активну участь в огляді взяли учасники художньої самодіяльності районного Будинку культури, локомотивного депо, дитячої музичної школи, Овсюківського, Тарасівського, Олексіївського, Короваївського, Слободо-Петрівського, Рудківського сільських будинків культури.

Активно проводилась робота по підготовці до відзначення 200 річчя віддня народження Є.П. Гребінки, урочистості відбулись 2 лютого 2012 року в реконструйованому залі районного Будинку культури.

До ювілею письменника проведено капітальний ремонт Мар'янівського сільського клубу на загальну суму 295 000 грн., проведено реконструкцію могили Є.П. Гребінки в с. Мар'янівка на загальну суму 295 000 грн. За рахунок коштів спонсорів перевидано книгу О. Цибаньової "Є. Гребінка. Біографічна повість", придбано сувенірну продукцію на загальну суму 7 000 грн. За кошти районної та міської ради видані книги.

Проведено реконструкцію кімнати-музею Є. Гребінки в м. Гребінка, літературного музею письменника в с. Мар'янівка. До ювілею були проведені конкурс читців творів Є.П. Гребінки та проведено районний літературний конкурс на здобуття премії імені Є.П. Гребінки.

На кошти спонсорів придбано нові театральні крісла для районного Будинку культури, вартістю 200 000 грн.

На виконання районної Програми розвитку туризму в 2011 році було виділено 10 тисяч гривень. 7 тисяч гривень були використані для проведення наукових досліджень природно - заповідного фонду в басейні річки Гнила Оржиця вченими Київського Національного університету ім. Т.Г. Шевченка.

Результати досліджень дадуть змогу розробити новий туристичний маршрут. 3 тисячі гривень використані для проведення конкурсу "Пам'ятки природи Гребінківського району".

Активну роботу по вивченню історії рідного краю проводить Гребінківський народний районний краєзнавчий музей. Музей організовує екскурсійні поїздки у музеї м. Києва, Канева, Переяслава, Лубен, Яготина, Пирятина.

Численних успіхів добилися вихованці дитячої музичної школи на конкурсах фестивалях: у Х Міжнародному молодіжному фестивалі "Мистецькі барви", Всеукраїнському конкурсі учнівської творчості "Об'єднаймося ж, брати мої!", обласних конкурсах "Срібний черевичок", "Юний віртуоз", "Душі пісенної криниця", регіональному конкурсі "Барви рідної землі", участь в яких відзначена нагородами. В 2011 році проведено державну атестацію дитячої музичної школи.

На урочистостях кращі працівники закладів культури були відзначені нагородами.

Грамотами управління культури облдержадміністрації нагороджені Тетяна Ігнатович, завідуюча Мар'янівським сільським клубом, Ніла Луценко, керівник народного самодіяльного хорового колективу "Берегиня" районного Будинку культури.

Почесними Грамотами Гребінківської районної державної адміністрації та Гребінківської районної ради нагороджені: Ільчук Олександр Володимирович, директор районного Будинку культури, Безвиненко Людмила Андріївна, завідуюча районним народним краєзнавчим музеєм, Гринь Наталія Олексіївна, директор дитячої музичної школи, Данько Любов Іванівна, директор централізованої бібліотечної системи.

Грамотами відділу культури і туризму райдержадміністрації відзначені працівники закладів культури району.

Від імені Гребінківської районної державної адміністрації та Гребінківської районної ради учасників святкової наради вітали: керівник апарату райдержадміністрації Людмила Чайка та заступник голови районної ради Валерій Волошин.

За матеріалами газ. «Гребінчин край»


Схожі матеріали:
👁 1153
Категорія: Новини Гребінки
Теги: Всеукраїнський день працівників кул, Будинок Культури, Мар'янівка




Всього коментарів: 1

0
1 vasyaru   (25.05.2012)
Правильно:самі себе понагороджували грамотами в Будинку культури,а те що в селах твориться в клубах:розруха та холод і голод їм пофіг....
Так тримати і далі:а в селах скоро клуби на паї роздавтимуть.

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
На Полтавщині водій мотоцикла здійснив наїзд на 74-річну ... На Полтавщині водій мотоцикла здійснив наїзд на 74-річну ...
На Полтавщині вилучили понад 400 метрів браконьєрських сі... На Полтавщині вилучили понад 400 метрів браконьєрських сі...
У Великосорочинській громаді Миргородського району Полтав... У Великосорочинській громаді Миргородського району Полтав...
У Полтаві малолітній хлопчик викрав електронну сигарету з... У Полтаві малолітній хлопчик викрав електронну сигарету з...
На Полтавщині у закладі освіти вибухнула страйкбольна гра... На Полтавщині у закладі освіти вибухнула страйкбольна гра...
На Полтавщині мешканець Решетилівського району знайшов гр... На Полтавщині мешканець Решетилівського району знайшов гр...

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ