Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

26.12.2011

Правове виховання у школах Гребінківщини



На Гребінківщині проходить правове виховання у школах

Якою повинна бути сучасна людина? Як виховати справжнього громадянина? Що найважливіше у процесі виховання?

Ці та інші болючі питання неодноразово постають перед кожним педагогом, якому небайдужа доля держави, який і живе й працює заради майбутнього.  

"У вихованні немає головного і другорядного, як немає головної пелюстки серед багатьох пелюсток, що творять красу квітки. У вихованні все головне: і урок, і розвиток різнобічних інтересів дітей поза уроком і взаємовідносини вихованців у колективі", - писав В.О. Сухомлинський.

Сучасному вихованню має бути повною мірою властива випереджувальна роль у суспільстві. Воно має стати засобом відродження національної культури, зупинення соціальної деградації, стимулом пробудження високих моральних якостей - совісті, патріотизму, людяності, почуття громадянської і власної гідності, творчої ініціативи тощо; засобом самореалізації, особистісної відповідальності дітей та молоді; запорукою громадянського миру і злагоди в суспільстві.

Зважаючи на визначальну роль виховної роботи у школі, зокрема, правової освіти та пропаганди серед сучасних дітей та молоді, у Майорщинській ЗОШ І-ІІІ ст., Гребінківської міської ради, Полтавської області, протягом листопада був проведений місячник правових знань, головним девізом якого були слова: закон про тебе і для тебе.

Усі класні і позакласні заходи були спрямовані на виховання законослухняних громадян, які знають свої права, виконують обов'язки і поважають закон.

Веселою і пізнавальною була зустріч учнів початкових класів з головним спеціалістом Центру соціальних служб сім'ї та молоді. Школярі, граючись, здійснили подорож у країну правових знань, дізналися багато цікавого і повчального.

Не менш захопила консультація директора Центру соціальних служб сім 'ї та молоді, учнів 5-7класу про права, обов'язки, адміністративну та кримінальну відповідальність неповнолітніх, а завідуюча сектором Служби у справах дітей, нагадала про права і обов'язки старшокласникам.

Казковим продовженням для учнів 1-7класів став калейдоскоп мультиплікаційних фільмів. Переглядаючи улюблені мультики, дітям пояснювали, які права і обов'язки мають казкові герої та хто їх порушує.

Вчитель історії та правознавства підготувала та провела разом із семикласниками відкриту виховну годину з елементами драми, провідним мотивом якої була думка проте, що праця і совість творять справжню людину, а лінь і байдужість підштовхують до злочину.

Старшокласники, які вивчили теоретичний і практичний курс шкільного правознавства, продемонстрували свої знання на правових брейн-рингах "Його величність - закон".

Школярі відповідали назапитання ведучих та вчителів, розв'язували ситуативні задачі, ставили запитання капітанам команд та допомагали один одному. І хоча у змаганнях перемогла дружба, найважливішим підсумком було те, що школярі зрозуміли: знати закони і дотримуватися їх у повсякденному житті - обов'язок кожного громадянина держави.

Невід'ємною частиною правової освіти є профорієнтаційна робота, адже правильний вибір професії - запорука успішного майбутнього кожної людини.

Учні дізналися про роботу Центру зайнятості, професії, яких потребує ринок праці, змогли себе протестувати, щоб правильно визначити близький їм вид діяльності.

А ще були виставки малюнків про права дітей і вікторини, бесіди і змагання. Зерно знань посіяно, залишилось сподіватись, що впало воно на родючий фунт дитячих сердець, які заквітують добром, любов'ю й справедливістю.

За матеріалами газ. «Гребінчин край»


Схожі матеріали:
👁 1935
Категорія: Новини Гребінки
Теги: почуття громадянської і власної гід, Патріотизм, Совість, школа, людяність, правове виховання, Майорщина, Гребінка




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
У Великосорочинській громаді Миргородського району Полтав... У Великосорочинській громаді Миргородського району Полтав...
У Полтаві малолітній хлопчик викрав електронну сигарету з... У Полтаві малолітній хлопчик викрав електронну сигарету з...
На Полтавщині у закладі освіти вибухнула страйкбольна гра... На Полтавщині у закладі освіти вибухнула страйкбольна гра...
На Полтавщині мешканець Решетилівського району знайшов гр... На Полтавщині мешканець Решетилівського району знайшов гр...
На Лохвиччині попрощалися із загиблим 21-річним військово... На Лохвиччині попрощалися із загиблим 21-річним військово...
Згоріли вщент: у Полтаві невідомі вночі підпалили два авт... Згоріли вщент: у Полтаві невідомі вночі підпалили два авт...

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ