Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

30.06.2016

Про результати проведення операції «Нерест-2016» на Гребінківщині


Вилучено 37 одиниць заборонених сіткових знарядь лову


Про результати проведення операції «Нерест-2016» на ГребінківщиніКількість риби у водоймах прямо залежить від того, наскільки бережливо до неї ставляться. В час нерестової кампанії діє заборона на рибалку, з метою недопущення знищення мільйонів ікринок разом з рибою.

Від умов, в яких відбувається нерест, будуть залежати улови декількох найближчих сезонів та рибні запаси. Тому весняно - літня заборона на вилов водних біоресурсів спрямована на захист риби.

Нерестова заборона в першу чергу орієнтована проти порушників рибоохоронних законів - браконьєрів, які ведуть вилов риби забороненим знаряддям лову – сітками, електроловильними засобами, отруйними та вибуховими речовинами, з використанням плавзасобів.

Контроль за дотриманням заборони на здійснення промислового, любительського та спортивного рибальства на період нересту риби і розмноження водних біоресурсів на рибогосподарських водних об’єктах Гребінківського району, яку було встановлено наказом начальника Полтаврибоохорони № 21 від 15 березня 2016 року на Дніпродзержинському та Кременчуцькому водосховищах в строки з 01 квітня по 09 червня 2016 року включно, було здійснено співробітниками Полтаврибоохорони в тісній взаємодії з органами правопорядку, місцевою владою та небайдужими громадянами – місцевими мешканцями.

Окремо слід виділити внесок до справи по боротьбі з браконьєрством громадської організації «Гребінківського розрахунково - мисливського рибальського господарства Полтавської обласної організації УТМР» та її керівника Дебелого Олексія Анатолійовича.

Отже, результати двомісячника охорони водних біоресурсів в період весняно-літньої заборони 2016 року на Кременчуцькому та Дніпродзержинському водосховищах наступні: проведено 48 спільних рейдів,було залучено 85 працівників поліції, загалом викрито 41 порушення, з них 32 факти-грубих порушень правил рибальства, вилучено риби загальною вагою 35 кг.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Гребінці обговорили зміни до Конституції України

Вилучено 37 одиниць заборонених сіткових знарядь лову. Окремо слід виділити виявлені правопорушення з ознаками злочину, передбаченого статтею 159 КК України - порушення правил торгівлі на ринках за цією статтею складено 3 протоколи та статтею 160 КК України – торгівля на території ринку без документів за цією статтею складено 1 протокол.

В кожному випадку на місці складання таких адміністративних матеріалів рибоохорона співпрацювала з органами поліції, які були задіяні в рамках Плану спільних заходів на 2016 рік по боротьбі з браконьєрством Полтаварибоохорони.

Усвідомлюючи відповідальність за збереження та подальше примноження рибних запасів на водоймах Гребінківсьного району, вдячні та сподіваємось на продовження тісної взаємодії в першу чергу з громадськістю Гребінківщини з метою попередження та виявлення фактів порушення рибоохоронного законодавства і надалі.

Гребінківська районна державна адміністрація


Схожі матеріали:
👁 1441
Категорія: Суспільство
Теги: 2016, сітка, риба, УТМР, Полтаварибохорона, нерест




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
На Полтавщині затримали чоловіка за підозрою в умисному в... На Полтавщині затримали чоловіка за підозрою в умисному в...
В Пирятині затримано наркоторгівця В Пирятині затримано наркоторгівця
В Пирятині чоловіка засуджено за хабар працівнику поліції В Пирятині чоловіка засуджено за хабар працівнику поліції
На Полтавщині під час відпочинку біля річки помер 13-річн... На Полтавщині під час відпочинку біля річки помер 13-річн...
Для дітей Лубенської громади поліцейські провели урок без... Для дітей Лубенської громади поліцейські провели урок без...
Поліція Полтавщини отримала сучасні криміналістичні прила... Поліція Полтавщини отримала сучасні криміналістичні прила...

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ