Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

24.11.2011

Програма життєдіяльності громад Гребінківського району



Програма життєдіяльності громад Гребінківського району

Серед програм життєдіяльності громад Гребінківського району слід виділити такі: "Про відзначення 200-річчя з дня народження Є. П. Гребінки", "Питна вода", програма газифікації району.

 - Великим проривом стало прийняття постанови Верховної Ради "Про відзначення ювілею Є. П. Гребінки"- повідомляє голова Гребінківської районної ради Валерій Зінченко, в своєму звіті про роботу районної ради з листопада 2010 р. по листопад 2011 р..

 - Я особисго працював з депутатами Верховної Ради з цього питання і вдячний їм за розуміння та підтримку. Після цього була створена робоча група по підготовці до відзначення ювілею, яку очолив Міністр культури України Кулиняк Михайло Андрійович, та за поданням ОДА нам були виділенні кошти з державного бюджету на реконструкцію районного Будинку культури в сумі 2 млн. 700тис. грн., майже 143 тис.грн. було виділено з районного бюджету.

На виконання районної програми по відзначенню видатних земляків з обласного бюджету надійшли кошти на реконструкцію могили Є. П. Гребінки в селі Мар"янівка (295 тис. грн.). Виділені також кошти з обласного бюджету на ремонт доріг в селі Мар'янівка та місті Гребінка - 566 тис. грн.

Великі проблеми у нас є по водозабезпеченню населення, в першу чергу в сільських населених пунктах. В цьому році районна рада спільно з Ульяновською сільською радою виграли обласний конкурс "Сприяння місцевому самоврядуванню", і сільська громада отримає додатково з обласного бюджету - 50 тис. грн. на забезпечення водопостачанням свого населення.

Це вже другий конкурс, в якому ми перемагаємо (фонд Пухтинського в 2009 році, який виграла Мар'янівська громада). Таким чином, ми повинні не тільки просити кошти, але і їх заробляти. Важливою проблемою, над якою ми працювали, є отримання спецдозволів сільськими радами на забезпечення населення водою. Наданий момент 6 сільських рад вже отримали ці дозволи. Велику роботу проведено по будівництву нових водогонів міською радою.

Почалися роботи по газифікації сіл Сербинівської сільської ради. Дані об'єкти внесені до обласної програми по газифікації населених пунктів Полтавської області та спільної програми ОДА та Нафтогаз України.

Замовником підвідного газопроводу виступило обласне управління капітального будівництва. Великі роботи зроблені по вуличному газопроводу, впевнений, щодо кінця цього року будуть виділені кошти і на підвідний газопровід, здача даного об'єкту планується в 2012 році.

Вирішується питання по поверненню коштів по збудованим газопроводам до сіл Короваї, Кулажинці, Жовтневе. Ми розпочинаємо підготовку проектної документації по підвідному газопроводу до сіл Григорівка та Стукалівка, отримавши попередню згоду Укртрансгазу на будівництво даного об'єкту.

Із звіту голови Гребінківської районної ради
Валерія Зінченка,
«Гребінчин край»


Схожі матеріали:
👁 1414
Категорія: Новини Гребінки
Теги: Мар'янівка, громада, реконструкція, бюджет, Звіт, Голова районної ради, підтримка




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
На Гребінківщині продавчиню оштрафували за продаж алкогол... На Гребінківщині продавчиню оштрафували за продаж алкогол...
53-х річний мешканець Хорольської громади вдарив ножем зн... 53-х річний мешканець Хорольської громади вдарив ножем зн...
На Полтавщині чоловік кинув гранату у поле біля свого дом... На Полтавщині чоловік кинув гранату у поле біля свого дом...
На Полтавщині безвісти зник під час риболовлі 13-річного ... На Полтавщині безвісти зник під час риболовлі 13-річного ...
У Лубнах водій збив велосипедистку та втік У Лубнах водій збив велосипедистку та втік
На Полтавщині хлопчик травмував трирічного брата сокирою На Полтавщині хлопчик травмував трирічного брата сокирою

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ