Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

24.11.2015

Рятувальники Полтавщини нагадують громадянам правила пожежної безпеки


З початку року на території Полтавської області виникло понад дві тисячі пожеж


Рятувальники Полтавщини нагадують громадянам правила пожежної безпекиЗ настанням холодів громадяни активніше використовують для обігріву різні прилади, які у свою чергу навантажують електромережу.

Несправність побутових приладів, перевантаження мережі можуть стати причинами пожежі, яка знищить нажите за багато років майно, люди втрачають здоров’я надихавшись димом, можуть знепритомніти та загинути.

Також, пічне та газове опалення у приватних житлових будинках потребує максимальної уваги з боку населення, адже порушення правил пожежної безпеки при експлуатації печі нерідко стає причиною масштабної пожежі, яка знищує все на своєму шляху.

З початку року на території Полтавської області виникло понад дві тисячі пожеж, унаслідок яких загинули 62 особи, знищено майна на мільйони гривень. У той же час при ліквідації надзвичайних подій вогнеборцями були врятовані 132 людини, з них 12 дітей. Бійцями ДСНС врятовано від знищення полум’ям майна на понад півмільярда гривень.

З метою запобігання виникнення надзвичайних подій та травмуванню і загибелі людей, фахівці Головного управління ДСНС України у Полтавській області щодня проводять профілактичні заходи.

Так, 23-24 листопада рятувальники провели профілактичні рейди по житловому сектору Пирятинського та Карлівського районів.

Під час бесід, рятувальники нагадали мешканцям районів правила пожежної безпеки у побуті та на вулиці, надали рекомендації з пожежної безпеки, розповіли про пожежі, які виникали у районах, їх причини та наслідки. Також, рятувальники навчали людей правилам поведінки під час пожежі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Працівники поліції вилучили наркотики у чоловіка на Полтавщині

«Негайно повідомте про пожежу рятувальників за номером 101. До приїзду вогнеборців необхідно відімкнути електропостачання до осередку горіння. Якщо в приміщенні, де виникла пожежа, є люди, вживайте заходів для їх порятунку, починайте гасіння за допомогою вогнегасників, пожежних гідрантів, води з водоводу, піску, землі тощо. Невеликі осередки пожежі можна накрити ковдрою, кошмою.

 

 

Якщо пожежа набула великих розмірів – залиште будинок. При виникненні загоряння у суміжних приміщеннях і відсутності можливості самостійно залишити небезпечну зону, усі щілини, через які може надходити дим, закрийте зволоженою тканиною, зачиніться у найбільш віддаленій від осередку загоряння кімнаті або на балконі», - зауважували рятувальники.

Аби громадяни пам’ятали та дотримувались елементарних правил пожежної безпеки фахівці Служби порятунку вручали тематичні листівки.
ГУ ДСНС України
у Полтавській області


Схожі матеріали:
👁 1067
Категорія: Полтавщина
Теги: правила безпеки, пожежі. полтавська




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
На Гребінківщині продавчиню оштрафували за продаж алкогол... На Гребінківщині продавчиню оштрафували за продаж алкогол...
53-х річний мешканець Хорольської громади вдарив ножем зн... 53-х річний мешканець Хорольської громади вдарив ножем зн...
На Полтавщині чоловік кинув гранату у поле біля свого дом... На Полтавщині чоловік кинув гранату у поле біля свого дом...
На Полтавщині безвісти зник під час риболовлі 13-річного ... На Полтавщині безвісти зник під час риболовлі 13-річного ...
У Лубнах водій збив велосипедистку та втік У Лубнах водій збив велосипедистку та втік
На Полтавщині хлопчик травмував трирічного брата сокирою На Полтавщині хлопчик травмував трирічного брата сокирою

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ