Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

22.05.2015

Рятувальники Полтавщини запобігають виникненню пожеж у екосистемах


19-22 травня рятувальники проводили профілактичні бесіди з мешканцями Гребінківського району


Рятувальники Полтавщини запобігають виникненню пожеж у екосистемахЗ початку тижня на території області спостерігається та за даними українського гідрометеорологічного центру на вихідних очікується спекотна погода без опадів.

Тож, з метою запобігання виникнення пожеж у екосистемах через людський фактор, рятувальники разом з працівниками лісових господарств проводять профілактичні рейди як по лісовим масивам краю, так і по житловому сектору аби донести до громадян важливість дотримання елементарних правил пожежної безпеки.

Через спалювання сухої рослинності, необережне поводження з вогнем, нехтування правил безпеки під час відпочину у лісі, екосистема області зазнає великих втрат, також вогонь може розповсюдитись на житлові будинки, приватні господарства. Унаслідок чого, громадяни зазнають не лише матеріальних збитків, але й можуть отримати і різні травми, опіки.

Так, 19-22 травня рятувальники провели профілактичні бесіди з мешканцями Решетилівського, Глобинського, Кобеляцького, Пирятинського, Гребінківського, Кременчуцького, Семенівського, Карлівського та Диканського районів.

Під час спілкування з громадянами фахівці Служби порятунку нагадували елементарні правила пожежної безпеки, роз’яснювали правила безпеки життєдіяльності у літній період, також розповідали про останні надзвичайні події, які виникали у районах, про їх причини та наслідки.

«Піклування про лісові багатства, їх поповнення та збереження – завдання самої людини. І вирішувати його потрібно повсякденно. Основною проблемою лісів були і залишаються лісові пожежі, винуватцем яких є людина. Пожежі, які виникають на території держлісгоспів вимагають зосередження усіх сил пожежно-рятувальних підрозділів, лісгоспу та місцевої влади.
 


У результаті пожежі ліс перестає функціонувати як екологічна система, знищується все живе. Негативні наслідки пожеж проявляються тривалий час. Дотримуватись правил пожежної безпеки в лісах. Бережіть ліс від пожеж!», - наголошували рятувальники.

Після проведених бесід, фахівці Головного управління вручали громадянам тематичні листівки з правилами безпеки життєдіяльності у літній період.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Полтавщині потягом смертельно травмовано чоловіка

Рятувальники закликають громадян бути свідомими щодо збереження «зелених легенів» нашої області. Будьте вкрай обережними у спекотну пору року під час відпочинку поблизу лісових масивів, ні в якому разі не розводьте та не залишайте без нагляду багаття, не забувайте нагадувати своїм дітям, про небезпеку пустощів з вогнем та наслідки від цього. Дотримуйтесь правил безпечної поведінки у екосистемах!
 
ГУ ДСНС України у Полтавській області


Схожі матеріали:
👁 1048
Категорія: Полтавщина
Теги: бесіда, Гребінківський, рятувальники




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
На Полтавщині у водоймі села Гаркушинці виявлено тіло 73-... На Полтавщині у водоймі села Гаркушинці виявлено тіло 73-...
Поліція Полтави затримала нелегального торгівця зброєю Поліція Полтави затримала нелегального торгівця зброєю
На Полтавщині двоє дев’ятирічних дівчат на електросамокат... На Полтавщині двоє дев’ятирічних дівчат на електросамокат...
Виконуючи бойове завдання загинув військовий з Полтавщині Виконуючи бойове завдання загинув військовий з Полтавщині
У Полтаві не змогли розминутись два автомобіля: троє осіб... У Полтаві не змогли розминутись два автомобіля: троє осіб...
На Полтавщині 59-річний чоловік на кладовищі підірвався н... На Полтавщині 59-річний чоловік на кладовищі підірвався н...

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ