Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

01.08.2023

СБУ затримала посадовця військкомату на Полтавщині


СБУ затримала посадовця військкомату на Полтавщині, який за хабарі допомагав «ухилянтам»


СБУ затримала посадовця військкомату на Полтавщині На Полтавщині затримали працівника Миргородського ТЦК та СП, якого підозрюють у створенні фіктивних довідок, що допомагали чоловікам виїжджати за кордон. Про це 1 серпня повідомила речниця СБУ Полтавщини Інна Усова.

За 6 тис. доларів США він виготовляв ухилянтам документи для перетину кордону. Чоловік був у змові з іншими співробітниками Миргородського та Лубенського ТЦК та СП. Із їхньою допомогою він підшукував клієнтів і готував документи.

Спочатку «клієнт» отримував заключення військово-лікарської комісії про непридатність до служби за фіктивним діагнозом, а потім - зняття з обліку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Китай розробляє дрон-камікадзе типу Shahed-136 тільки з реактивним двигуном

СБУ затримала посадовця «на гарячому» при передачі фіктивної довідки.

Під час обшуків слідчі в оселі чоловіка і на місці роботи знайшли фіктивні довідки та готівку. За інформацією речника поліції Полтавщини Юрія Сулаєва, це понад 35 тисяч доларів США готівки та більше 150 тисяч гривень.  

Кримінальне провадження розпочате за статтею «Незаконне переправлення осіб через державний кордон України». Санкція – від 7 до 9 років позбавлення волі.

Підозрюваному мають обрати запобіжний захід у Миргороді.

СБУ затримала посадовця військкомату на Полтавщині
 

Яка реакція обласного ТЦК та СП

На Facebook-сторінці Полтавського обласного ТЦК та СП повідомили, що цей випадок пов’язаний із відділом міста Лохвиця та Гребінка.

«Керівництво Полтавського обласного ТЦК та СП цілеспрямовано періодично працює над прозорістю питань призову за мобілізацією, проходження ВЛК, своєчасності та достовірності військового обліку, забезпечення соціального захисту ветеранів російсько-української війни та військових пенсіонерів. Системно працюємо в напрямку викорінення несправедливості та корупційної складової в своїх рядах.

Сумісно з правоохоронними органами області працюємо над недопущенням створення умов, за яких будь-хто може спровокувати, а нечестивий посадовець піддатися спокусі і піти на правопорушення. Тому останні випадки в Миргородському районному ТЦК та СП (відділ міста Лохвиця) та Лубенському районному ТЦК та СП (відділ міста Гребінка) є наслідком викорінення негативного елементу та приведення повсякденної діяльності ТЦК та СП Полтавської області до умов, які сприятимуть призову за мобілізацією, соціальному захисту ветеранів та членів їх сімей, що в цілому сприятиме посильному внеску ТЦК та СП Полтавської області у перемогу над російськими окупантами.

Начальник Полтавського обласного ТЦК та СП полковник Михайло Холодов», - йдеться у повідомленні.


СБУ затримала посадовця військкомату на Полтавщині


СБУ затримала посадовця військкомату на Полтавщині


СБУ затримала посадовця військкомату на Полтавщині


СБУ затримала посадовця військкомату на Полтавщині


СБУ затримала посадовця військкомату на Полтавщині


СБУ затримала посадовця військкомату на Полтавщині


СБУ затримала посадовця військкомату на Полтавщині


Схожі матеріали:
👁 2074
Категорія: Події
Теги: ухилянт, Полтавщина, СБУ, документи, військкомат, посадовець




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Виконуючи бойове завдання загинув військовий з Полтавщині Виконуючи бойове завдання загинув військовий з Полтавщині
У Полтаві не змогли розминутись два автомобіля: троє осіб... У Полтаві не змогли розминутись два автомобіля: троє осіб...
На Полтавщині 59-річний чоловік на кладовищі підірвався н... На Полтавщині 59-річний чоловік на кладовищі підірвався н...
На Полтавщині перед судом постане колишній керівник підпр... На Полтавщині перед судом постане колишній керівник підпр...
У Полтаві водій Chevrolet Aveo наїхав на 6-річну дівчинку У Полтаві водій Chevrolet Aveo наїхав на 6-річну дівчинку
Під час реанімаційних заходів в одній із квартир Кременчу... Під час реанімаційних заходів в одній із квартир Кременчу...

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ