Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

30.12.2011

Що можна очікувати від високосного 2012 ?



Що можна очікувати від високосного 2012 ?

Додатковий день у році викликає чимало упереджень, які чомусь частіше переважують в сторону негативу.

Чи під силу змінити календар, заданий обертанням Землі навколо Сонця? Ні. А ось переглянути власне ставлення до недалекого майбутнього - в наших руках. Тим більше що прийдешній рік за китайським календарем - рік Дракона, а дана фігура в Китаї завжди відкриває карнавал!

Історія високосного року

Першим ввів високосний рік в 45 році до н.е. Юлій Цезар. Основними відмінностями «нового» року були - кратність чотирьом і додатковий день у році. Вже через два роки після запровадження нововведень у календарі Цезар був убитий і другий високосний рік почався після його смерті. Жерці, очевидно посварилися з астрономами, і, не до кінця зрозумівши суть нововведення, наступні 36 років високосним призначали кожен третій рік.

Відновив порядок імператор Августин, який на час скасував прихід високосних років, щоб прибрати накопичений додатковий зсув, і впорядкував календар.

У нашому літочисленні високосний рік ввів римський папа Григорій ХIII. За його правління став явним назбираний зсув: за кілька століть день весняного рівнодення наставав на 10 днів раніше. Така неточність приводила до плутанини в церковному календарі: визначення дня Пасхи і інших свят. І в 1582 році папа знову ввів в календар рік з додатковим днем. На відміну від юліанського календаря в григоріанському рік з двома нулями вважався високосним, якщо був кратний 400. Так, наприклад, 1600 і 2000 - віскосні роки, а 1700 або 2100 не високосними.

Астрономічні події 2012
У середньому в році налічується по 2-3 місячних і 2-3 сонячних затемнення і кожне з них має певний вплив на людину. Наступний рік не стане винятком, а подарує нам ще й пару космічних сюрпризів:

20 травня кільцеподібне сонячне затемнення (тривалість 5 хв. 36 сек.)
4 червня часткове місячне затемнення

6 червня проходження Венери по диску Сонця. Це рідкісне передбачуване астрономічне явище. Попередні проходження відбулися в грудні 1874 року і 1882 року. А останній транзит Венери стався 8 червня 2004 і тривав 6 годин. Після 6 червня 2012 року проходження повторяться тільки в грудні 2117 і 2125 роках.
13 листопада напівтіньове сонячне затемнення (тривалість 4 хв. 2 сек.)

28 листопада кільцеподібне місячне затемнення
21 грудня парад планет - шикуються в одну лінію Земля, Марс, Юпітер і Сатурн. Відмінною особливістю даної події вважається те, що в одну лінію вишикуються не тільки планети Сонячної Системи, а й планети інших зоряних систем, утворюючи лінію від центру Галактики. Це можна порівняти з ефектом годинникових стрілок, коли обидві показують на дванадцять. Що потягне за собою ця подія? Нові відкриття у фізиці і астрономії, перехід в іншу систему вимірів? Дізнаємося в кінці 2012 року.

2012 - апокаліпсис за календарем Майя
За календарем Майя наша цивілізація є вже п'ятою спробою народження нової людини - ця спроба називається епохою «П'ятого Сонця» або «Сонця Руху». За розрахунками Майя даний цикл триває 5126 років і в кінці його (у 2012 році) відбудеться якийсь рух Землі, який і спричинить за собою знищення цивілізації.

Згідно з календарем Майя до нас існували інші епохи:

Цивілізація епохи «Першого Сонця» (тривалість 4008 років) була зруйнована землетрусами (стихія Земля). Епоха «Другого Сонця» (4010 років) закінчила своє існування через сильних ураганів (стихія Повітря). Епоха «Третього Сонця» (4081) була зруйнована вогненним дощем, який обрушився з кратерів вулканів (стихія Вогонь), а епоха «Четвертого Сонця» (5026 років) була знищена потопом (стихія Вода) - про що розповідають легенди старих світів нашої цивілізації.

Так чи інакше, будь-який процес має своє логічне завершення, а ось, що народиться в кінцевій точці, залежить вже від людини. Дитина не може вічно вчитися в школі і не вступати в інститут, а потім бути вічним студентом - адже в певний час починають приносити задоволення гроші, зароблені власною працею і розумом. Можливо, Майя хотіли показати, що 2012 рік стане роком підведення підсумків «старого життя», її переосмислення і початку нового цікавого життєвого шляху? І в кожного з нас буде свій особистий перехід у новий вимір.

Астрологія

Рік Дракона настане 23 січня 2012 і триватиме до 9 лютого 2013 року. Елемент Дракона цього року - вода і, щоб краще зрозуміти, що нас очікує, необхідно згадати характеристики водної стихії і Дракона. Вода народжує життя з повного хаосу і уособлює жіноче начало.

У природі вода любить певні рамки: гирла, каньйони, гірські пороги, але якщо їй поставити на шляху перешкоду, вона, назбиравши сили, знесе її і продовжить свій шлях. Рухи води мають свій певний закон, адже річки не можна повернути назад. Навіть, падаючи по краплі на камінь, вода здатна, через певний час, зробити в ньому глибоку вибоїну. Вода своїм постійним рухом здатна сточити навіть кам'яні кути. Вода любить рух, інакше застоюється і вмирає.

Дракон - це злиття двох протилежностей: неба і землі (так як його тіло подібне плазнам, а здатність ширяти в небі належить птаху), води і вогню (так як Дракон для житла віддає перевагу водоймищам, але дихає вогнем). У легендах і переказах Дракон ширяє в хмарах нарівні з богами, знає, де заховані великі багатства і скарби, і вірно охороняє їх, а також здатний допомогти простій людині досягти своєї мети, адже Дракон бачить істину і поважає сміливих.

На думку китайців Дракон - надійний покровитель, але жартувати і лукавити з ним не варто - спопелить вогненним диханням або приб'є до землі потужним хвостом. Тому й діяти в 2012 році варто чесно, відкрито, сміливо, але попередньо «сім раз відмірявши». Безумовно, рік Дракона буде наповнений величезною енергією, яка проявить суть усіх вчинків на корені: готуйтеся побачити в цьому році себе справжнього! Дракон покаже і себе у всій красі, так що тримайтеся, місця для нудьги не буде.

Що радять у рік Дракона?

Зустрічати Новий рік в блискучому (уособлення драконячої луски) і всю новорічну ніч блищати своїми кращими якостями: жартувати, танцювати і т.д. Це символізує примноження багатства, яким ви володієте. Задобрити Дракона можна придбавши статуетку цієї сильної казкової істоти. Можна, звичайно, завести і ящірку-варана - для того, щоб удача напевно супроводжувала вам цілий рік. Але що ж робити з Кроликом, якого ви завели на початку вже минаючого 2011, і невже доведеться купувати змію або удава на початку 2013?

Цікаві факти

Є повір'я, що в давнину рік високосний давав право дівчині самій вибирати собі нареченого, а той не міг відмовити її пропозиції (якщо не був зарученим до цього). У Шотландії та Ірландії це правило діє в день 29 лютого.

Так як річний цикл тварин кратний 12, то високосними можуть бути тільки роки свині, мавпи і дракона.

За матеріалами news.mail.ru


Схожі матеріали:
👁 1719
Категорія: Освіта
Теги: дракон, астрономія, високосний рік




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
На Гребінківщині продавчиню оштрафували за продаж алкогол... На Гребінківщині продавчиню оштрафували за продаж алкогол...
53-х річний мешканець Хорольської громади вдарив ножем зн... 53-х річний мешканець Хорольської громади вдарив ножем зн...
На Полтавщині чоловік кинув гранату у поле біля свого дом... На Полтавщині чоловік кинув гранату у поле біля свого дом...
На Полтавщині безвісти зник під час риболовлі 13-річного ... На Полтавщині безвісти зник під час риболовлі 13-річного ...
У Лубнах водій збив велосипедистку та втік У Лубнах водій збив велосипедистку та втік
На Полтавщині хлопчик травмував трирічного брата сокирою На Полтавщині хлопчик травмував трирічного брата сокирою

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ