Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

11.01.2013

Тарас КУТОВИЙ: «Власним прикладом я показав, що можна отримати перемогу у влади»


В останні дні грудня народного депутата від «УДАРу» по 151-му виборчому округу Тараса Кутового призначили першим заступником Голови Комітету


Тарас КУТОВИЙ: «Власним прикладом я показав, що можна отримати перемогу у влади»

В останні дні грудня народного депутата від «УДАРу» по 151-му виборчому округу Тараса Кутового призначили першим заступником Голови Комітету Верховної Ради України з питань аграрної політики та земельних відносин.

 Крім того, він увійшов до Спеціальної контрольної комісії Верховної Ради з питань приватизації. Ми попросили Тараса Вікторовича розповісти про перші зроблені кроки у парламенті та поділитися планами на найближче майбутнє.

 – УЖЕ СЬОГОДНІ ЛЮДИ ОЧІКУЮТЬ ОБІЦЯНИХ ЗМІН, ХОЧА ВСІ РОЗУМІЮТЬ, ЩО ВІДЧУТНИМИ ВОНИ БУДУТЬ НЕ ОДРАЗУ. АЛЕ ЧИ МОЖНА СКАЗАТИ, ЩО ЦЕЙ ПРОЦЕС УЖЕ ПОЧАВСЯ?

 – Безперечно. І першим кроком у цьому напрямку стане особисте голосування кожного народного обранця. Сьогодні йдеться про введення сенсорної кнопки, яка б реагувала на відбиток пальця. Як виявилося, система «Рада» вже оснащена кнопкою, яка реагує на дотик. Як варіант ми можемо домогтися зменшення часового проміжку, протягом якого депутат має на неї натиснути. Коли це буде 3-5 секунд, «кнопкодавство» буде фактично неможливим.

Звичайно, найбільше б хотілося, щоб кожен усвідомлював особисту відповідальність за ті рішення, що він приймає, а не голосував, сліпо ідучи чужій волі. Саме за помахом руки «регіонала» Чечетова було прийнято державний бюджет України на нинішній рік. Він більший за попередній. Я продовжую наголошувати на тому, що із року в рік він зростає, а не зменшується, отже, гроші в державі є.

Але витрати зросли передусім на утримання державного апарату та силових структур. Ми зробимо все від нас залежне, щоб переорієнтувати головний кошторис країни в бік людських інтересів та потреб.

 – А ЯК ЩОДО ЗАКОНОПРОЕКТІВ, ЯКІ ВЖЕ ПОДАНІ ВАМИ?


 – На сьогодні ми разом з депутатами Андрієм Шевченком (об'єднана опозиція) та Ігорем Мірошниченком («Свобода») подали на розгляд Верховної Ради Проект Закону «Про внесення змін до Закону України «Про систему Суспільного телебачення і радіомовлення України». Текст було підготовано ще у 2008 році, але депутати минулого скликання так його і не ухвалили. До його створення долучилися медіа-юристи та експерти – Дмитро Котляр та Роман Головенко з «Інституту масової інформації», Тарас Шевченко з «Інституту медіа права».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Різдвяний падограй в Гребінці

Вважаю, що перетворення у сфері ЗМІ зараз просто необхідні. У цьому можна було переконатися і під час нашої передвиборчої кампанії. Ті медіа, які мають у собі державну чи комунальну складову, заангажовані не стільки через редакційну політику, а через те, що в них немає достатньо повноважень, аби повноцінно приймати рішення. Так само під тиском у редакціях перебувають співробітники, і цей вплив заважає їм бути чесними та об'єктивними.

Тому нині йдеться про створення таких засобів масової інформації, які були б максимально відкритими і демократичними. Вони не повинні обслуговувати інтереси влади, а люди, які сплачують податки, потребують чесної та незаангажованої інформації, а не того, що нам хочуть нав'язати згори. Інший законопроект стосується скасування пільг для народних депутатів і поданий мною разом із однопартійцями.

Ми виступаємо за те, щоб із державного бюджету депутатам не купували дороговартісних квартир у столиці, а лише забезпечували житлом на час сесій. Також у документі йдеться про те, аби скасувати низку виплат народним обранцям, що, на нашу думку, абсолютно необґрунтовані.

 – НАПЕВНО, УЖЕ МАЄТЕ НИЗКУ НАПРАЦЬОВАНИХ ЗАКОНОПРОЕКТІВ, СЕРЕД ЯКИХ ТІ, ЩО СТОСУЮТЬСЯ АГРАРНОГО НАПРЯМКУ?

 – Питання, про які я говорив ще під час передвиборчої кампанії, а це і соціальне забезпечення, переоформлення паїв і спадщини на власність, ціна на газ, молоко, транспортне забезпечення, належать до тих, які можна вирішити передусім на законодавчому рівні. Думаю, ці проекти дійдуть до розгляду в сесійній залі, хоча насправді існує велика небезпека, що на попередніх обговореннях їх намагатимуться блокувати. Утім, якщо так насправді відбуватиметься, з трибуни я виноситиму це питання у публічну площину, щоб люди бачили, хто є хто у Верховній Раді і хто перешкоджає обстоювати їхні інтереси.

 – ТОЖ ЛЮДИ МАЮТЬ ПРОСТО ЧЕКАТИ НА ЦІ ЗМІНИ?

 – Систему треба міняти на всіх рівнях, тому нікому не можна зараз бути пасивним, і особливо молоді та зрілим людям. Не варто забувати про те, що велику кількість ганебних, антинародних законів приймають нині депутати місцевих рад. Щоб виправити цю ситуацію, треба шукати достойників поміж земляків, сусідів, односельців, чиї чесноти відповідають вашим очікуванням.

Через це я закликаю громадян бути більш активними, іти в сільські, селищні, міські ради, іти в політику і змінювати цю державу на своєму рівні. І будьте певні: не все в цьому світі можна продати чи купити, тим більше, людей уже не надуриш ані гречкою, ані пустопорожніми обіцянками! Я показав власним прикладом, що можна отримати перемогу у влади, можна відверто говорити з громадою – люди вміють чути, і вони ще не до кінця зневірені.

Слід розуміти, що один депутат Кутовий не може вирішити одразу всіх проблем на всіх рівнях, але зробити це буде значно легше, коли ми матимемо перемогу на місцях і зрештою на президентських виборах. Сьогодні кожному виборцю 151-го округу, за якого кандидата чи політичну силу він не голосував би, слід усвідомити те, що завжди можна спертися, так би мовити, на мої плечі як представника громади у Верховній Раді.

 Спілкувалася Олена ЗАДОРОЖНА,
«Події та коментарі»


Схожі матеріали:
👁 1355
Категорія: Суспільство
Теги: комісія, 151 округ, свобода, верховна рада, удар, Тарас Кутовий, влада




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
В Пирятині затримано наркоторгівця В Пирятині затримано наркоторгівця
В Пирятині чоловіка засуджено за хабар працівнику поліції В Пирятині чоловіка засуджено за хабар працівнику поліції
На Полтавщині під час відпочинку біля річки помер 13-річн... На Полтавщині під час відпочинку біля річки помер 13-річн...
Для дітей Лубенської громади поліцейські провели урок без... Для дітей Лубенської громади поліцейські провели урок без...
Поліція Полтавщини отримала сучасні криміналістичні прила... Поліція Полтавщини отримала сучасні криміналістичні прила...
Шість громад Полтавщини підписали меморандум про співпрац... Шість громад Полтавщини підписали меморандум про співпрац...

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ