Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

13.11.2017

У Гребінці по вулицях Магістральній і Героїв України викладають тротуарну плитку


Голови Гребінківської, Лохвицької та Сенчанської громад прокоментували свої наміри на нових посадах


вул. Магістральна, м. ГребінкаОголошені офіційні результати виборів 29 жовтня. Очільники Гребінки – Віталій Колісніченко, Лохвиці – Віктор Радько, і Сенчі – Віктор Лисий, залишаться фактично на попередніх посадах, де працювали після обрання 2015 року, розширивши сферу діяльності до новостворених об’єднаних громад.

"Події та коментарі" поцікавилися їхніми першими планами на майбутнє та можливими кадровими змінами у радах ОТГ.

Апарат Гребінківської міськради буде розширений

Віталій Колісніченко, набрав 79% голосів.

– Зараз у Гребінці проводимо заміну тепломережі, – Віталій Іванович ділиться лише тими планами, для втілення яких є можливості й усе підготовлено. – По вулицях Магістральній і Героїв України будемо укладати тротуарну плитку. По Квітковій, Горького, Патріотів, Куйбишева замінимо водогони, що обійдеться у 2 млн грн. Перекриватимемо чотири будинки, що знаходяться на балансі міста. Над плоским дахом буде настелене покриття з ПВХ. Будемо будувати спортивний майданчик зі штучним покриттям. Хоча вони є в більшості міст Полтавщини (подекуди й не по одному), у Гребінці досі не було жодного, а потреба – значна. Буквально днями почнеться перекриття даху Слободо-Петрівської школи, яка тепер увійшла до нашої громади. Дах і був шатровим, але шифер відслужив своє і його замінять на металочерепицю. Там же старі вікна замінимо на енергоощадні. У Мар’янівському Будинку культури будемо ремонтувати фасад.

Апарат Гребінківської міськради буде розширений у зв’язку з потребами ОТГ. Будуть створені нові відділи. Віталій Іванович відзначає, що команда міськради за 2 роки чудово спрацювалася і вважає, що кадрові зміни не потрібні.

«Думаю, що через тиждень роботи ми забудемо в раді, хто від якої партії»

Віктор Радько набрав майже 74% голосів, тобто 3620, тоді як найближчий суперник – 883.

– Я ж безпартійний і буду працювати з усіма депутатами, незалежно від того, яка партія їх висунула, – каже Віктор Іванович. Голова має бути безпартійним, аби потім не мати певних зобов’язань перед тією чи іншою партією. Є у нас добра підтримка від Тараса Кутового, саме він багато в чому посприяв, аби ми сьогодні в місті мали оновлену ділянку дороги Р-60. А ось від чинного нардепа конкретної допомоги ми поки що не отримали. Він говорить про вікна у лікарні, але я не можу про це судити, бо не володію інформацією, а обманювати людей не маю права.

Думаю, що через тиждень роботи ми забудемо в раді, хто від якої партії. Попередній склад ради мені вдалося так здружити, що пленарні засідання проходили на одному диханні. Важливих завдань, які треба виконати в Лохвиці, Васильках, Гаївщині та Христанівці, дуже багато.

Мене абсолютно не влаштовував реальний стан речей із коштами міської ради. Особливо гостро це питання ставало тоді, коли ти розумів, що не можеш виконати справедливі вимоги та прохання людей відносно ремонту дахів, доріг, тротуарів, водогонів, водовідведення тощо. За два останні роки нам вдалося зробити певні позитивні кроки у Лохвиці, але цього явно замало.

Тому люди й очікують змін на краще. Тепер ми матимемо фінансові можливості для їх реалізації, адже на території Лохвицької ОТГ знаходиться близько 27% нафтогазових свердловин району й до бюджету вже незабаром надходитиме відсоток рентних платежів. Крім того, маємо надію на кошти, що отримаємо із Фонду регіонального розвитку, інфраструктурної субсидії.

Віктор Іванович вважає, що з майбутнім бюджетом громада зможе достойно підтримувати медицину й освіту.
Найближчим часом на пленарному засіданні міськради має бути затверджений Генеральний план Лохвиці. Після цього можна буде вирішити одне з наболілих питань, про які сперечаються й говорять. Тобто виділення землі на місці собору в парку Перемоги, зруйнованого у 30-ті роки, для будівництва нового храму.

Собор зазначений у генплані, передбачена реконструкція всього парку. Буде збудований майдан, фонтан, а дві тротуарні доріжки мають виходити до культової споруди. За останні 2 роки жодна з церков офіційно не зверталася до міськради з проханням виділити землю. Тож якщо звернення надійде і його підтримають люди (для цього всі 26 депутатів мають провести опитування на своїх дільницях), ділянку виділять.

Віктор Радько спрацювався з командою міської ради, яка тепер збільшиться. Попередньо кадрових змін не планує, але депутати можуть на першому ж пленарному засіданні запропонувати неочікувані кандидатури заступників та секретаря міськради.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У жовтні двох мешканців Гребінки оштрафували за п'янку на роботі

«Будуть гроші – втілювати їх не проблема»

Віктор Лисий став головою Сенчанської громади, набравши приблизно на 20 голосів більше за найближчого конкурента.

– Щодо кадрових рішень говорити не поспішатиму, – відзначає Віктор Миколайович. – На першому засіданні 9 листопада депутати складуть присягу та оберуть секретаря ради (він же – секретар виконкому), але штат кардинально не зміниться. Також у раді громади чисельністю до 7 тисяч передбачені загальний відділ, юрист. Решта передбачених відділів у нас фактично вже є. Додасться ще двоє працівників: відділ власності та інфраструктури, гуманітарний відділ (освіта, культура та охорона здоров’я).

У Сенчі планую завершувати те, що почав. У Шеках і Хитцях потрібно першочергово провести воду, відремонтувати вкрай розбиту дорогу. Якщо нас не обдурять із відсотком рентної плати, який маємо почати отримувати з 1 січня 2018 року, можна буде дуже багато планувати. Будуть гроші – втілювати їх не проблема. Піднімати з колін комунальне господарство, забезпечувати його технікою, щоб працювало й заробляло на себе. Створювати інфраструктуру, вести будівництво й ремонти, зробити щось для молоді. У нашій амбулаторії потрібно робити ремонти, доукомплектовувати її обладнанням. Приміщення навчальних закладів також потребують ремонтів, адже багато років поспіль села (не лише наші, а й по всій Полтавщині) жили з бюджетами, яких здебільшого вистачало на «проїдання». Тож буквально «затикали дірочки», робили лише найневідкладніші ремонти.

У нас лише в останні два роки налагодилася ефективна співпраця з ГПУ «Полтавагазвидобування», протягом них вони нам виділили 6,2 млн грн. За них ми робили нові лінії водогону, освітлення вулиць. Але якщо нас не обдурять і будемо мати ПДФО, 17-18 млн грн. своїх, 65-70 млн грн. від рентної плати, залишатиметься не думати, а закочувати рукава й робити.

Будинок культури не опалювався повноцінно 7 років, але за попередню зиму ми капітально замінили всі комунікації опалення. Доки опалення не запрацює, робити будь-які ремонти безглуздо. Цієї зими плануємо його ввімкнути, але виникла тяганина з дозвільними документами на встановлення модульної котельні. Тому від нас не залежить, коли вдасться затопити. Тяганина також завадила вже з початку літа продовжити ремонт водогону – чекаємо дозволів.

Ще цього року ми подали до Державного фонду регіонального розвитку два проекти стосовно водогонів. Половину вартості сплатить держава, половина – кошти інвесторів. Із міським головою Лохвиці ми говорили про можливе співробітництво у зборі й утилізації твердих побутових відходів. Тож сподіваюся, після налагодження роботи рад у новому складі воно відбудеться, що сприятиме чистоті й економії коштів у обох громадах.

Спілкувався Олег ДОЛЕНКО


Схожі матеріали:
👁 1433
Категорія: Новини Гребінки
Теги: тепломережі, магістральна, Віталій Колісніченко, Гребінка




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
У мережі запустили фейк, орієнтований на мешканців Полтав... У мережі запустили фейк, орієнтований на мешканців Полтав...
В ДТП на Полтавщині травмувався 35-річний мотоцикліст В ДТП на Полтавщині травмувався 35-річний мотоцикліст
На Гребінківщині висадили алею молодих дерев На Гребінківщині висадили алею молодих дерев
В аварії на Полтавщині загинула велосипедистка В аварії на Полтавщині загинула велосипедистка
На Полтавщині громада разом з поліцейським посадили понад... На Полтавщині громада разом з поліцейським посадили понад...
На Полтавщині затримали чоловіка за підозрою в умисному в... На Полтавщині затримали чоловіка за підозрою в умисному в...

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ