Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

17.09.2018

У Гребінці побував відомий мандрівник, що пішки йде 800 кілометрів Східною Україною


До Канева волонтер планує дійти 24 вересня


У Гребінці побував відомий мандрівник, що пішки йде 800 кілометрів Східною Україною17 вересня в м. Гребінка біля пам’ятника Тарасу Шевченку відбулася зустріч з волонтером, громадським діячем, шевченкознавцем, співзасновником волонтерського проекту для допомоги бійцям АТО і сім’ям загиблих героїв „Меценати для солдата“ Русланом Теліпським, який здійснює пішу ходу з м. Слов’янська Донецької області до м. Канева Черкаської області на Чернечу гору, де похований Тарас Шевченко.

Про це Grebenka.com повідомили у Гребінківській міській раді.

На заході були присутні працівники культури, освіти, школярі, засоби масової інформації та громадськість.

Перед тим, як рушити в чергову дорогу до Канева, Руслан завітав у село Мар'янівка на могилу Євгена Гребінки, вшанувавши пам'ять видатного патріота, науковця, поета-байкаря.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Полтавщині відбудеться Міжрегіональний молодіжний форум “Молодь. Кар’єра. Успіх”

Довідково:

Сьогодні Руслан Теліпський вже зайшов у свою останню, сьому за ліком область – до Черкащини, і оприлюднив дату, місце та час сходження на Чернечу Гору: у п’ятницю, 21 вересня об 11:00 з-під Успенського (Юріївського) собору.

Саме тут у далекому 1861 році відбулась остання панахида, а прах Тараса Шевченка перед похованням знаходився у цьому храмі упродовж двох днів. Мандрівник запрошує усіх бажаючих долучитись і пройтись останнім шляхом Кобзаря спільно. А кому потрібен нічліг 20 вересня – просить заздалегідь повідомити, щоби усіх розмістити.

Даний маршрут у майже 800 кілометрів стартував у День Незалежності з прифронтового Слов’янська і пролягає східними і північно-східними землями через території 7 областей країни. Руслан постійно зустрічається з мешканцями лівобережної України, котрі теж небайдужі до долі Вітчизни. Заходи зазвичай відбуваються біля кобзаревих пам’ятників. Це і не дивно, адже за понад 15 років досліджень монументальної спадщини Кобзаря він відвідав та зазняв понад 1300 пам’ятників на 5-х континентах у 30 країнах. Також дуже часто Руслан спілкується і зі школярами, намагаючись прищемити любов до країни, розповісти про подвижницьку ідею ходи і запалити юному поколінню їхні серця до реалізації своїх мрій.

Руслан Теліпський бачить майбутнє країни в його духовній згуртованості, символом якої і є постать Т. Г. Шевченка, але окрім заклику відвідати бодай раз в житті могилу Кобзаря, мандрівник присвячує цю ходу подіям новітньої історії України: вшануванню полеглих Героїв Майдану та бійців Небесного Легіону, а також подяка за мирне небо для діючих захисників ООС та ветеранів АТО і заради духовного зміцнення кремлівських бранців, що боряться за свою волю, не припиняючи голодування.

За 24 дні вже пішки пройдені сотні сіл, а також Слов’янськ, Лиман, Кремінна, Красноріченське, Сватове, Куп'янськ, Шевченкове, Малинівка, Харків, Пересічне, Богодухів, Охтирка, Гадяч, Заводське, Лохвиця, Варва, Пирятин та Гребінка. Попереду ще Драбів, Гельмязів, та власне сам Канів, до котрого в четвер увечері Руслан і має намір дійти, а в п’ятницю у першій половині дня доземно вклонитись Кобзареві на його могилі.
.
Перший подібний проект був реалізований Русланом рівно 10 років тому, і пролягав цей шлях до Тарасової Гори від Луцька через території дев’ятьох областей України. Він тривав трішки довше – 34 дні поспіль і за цей період було подолано понад 1000 кілометрів:

Таким чином, два паломницькі шляхи сполучаться невдовзі у Каневі, з’єднавши між собою схід, захід і центр нашої країни!

 
Мандрівник і волонтер Руслан Теліпський
 
 
Мандрівник і волонтер Руслан Теліпський

 


 


Схожі матеріали:
👁 1185
Категорія: Суспільство
Теги: Uchiha Madara ✔, Руслан Теліпський, Мандрівник, Гребінка




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
На Гребінківщині продавчиню оштрафували за продаж алкогол... На Гребінківщині продавчиню оштрафували за продаж алкогол...
53-х річний мешканець Хорольської громади вдарив ножем зн... 53-х річний мешканець Хорольської громади вдарив ножем зн...
На Полтавщині чоловік кинув гранату у поле біля свого дом... На Полтавщині чоловік кинув гранату у поле біля свого дом...
На Полтавщині безвісти зник під час риболовлі 13-річного ... На Полтавщині безвісти зник під час риболовлі 13-річного ...
У Лубнах водій збив велосипедистку та втік У Лубнах водій збив велосипедистку та втік
На Полтавщині хлопчик травмував трирічного брата сокирою На Полтавщині хлопчик травмував трирічного брата сокирою

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ