Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

05.02.2016

У Гребінці закрили залізничну лікарню, 50 працівників залишилися без роботи


Лише 50 працівникам залізничної лікарні Гребінки, яку закривають, обіцяють надати місце роботи


У Гребінці закрили залізничну лікарню, 50 працівників залишилися без роботиТелерадіокомпанія «Лтава» зняла відеосюжет про відомчу лікарню Гребінки, яку закривають. У сюжеті показують територію медзакладу, палати, коментарі пацієнтів, персоналу та представників місцевої та обласної влади.

Нагадаємо, 3 лютого до лікарні їздили представники обласної влади

Міліціонер, військовий чи залізничник – усі в загальну чергу. Вже рік як в Україні відомчі лікарні передали на баланс місцевим радам. Та для самоврядування ця ноша непосильна, і два медзаклади на Полтавщині закривають.

У Ромодані Миргородського району та Гребінці. Зарадити намагались депутати Полтавської обласної ради. Та чи вдалось це їм?- дивіться далі.

Медсестра Людмила Шемет щойно встановила крапельницю хворій. Вона працює в хірургічному відділенні, свою роботу любить, але що буде далі  –  не знає.  Персонал залізничної лікарні скорочують.

Людмила Шемет:  Будемо йти до головного лікаря районної лікарні. Проситимемося.

Надія Самоїд пропрацювала 30 років медсестрою у цьому ж відділенні. У районну лікарню переводитися не хоче.

Надія Самоїд:  Люди говорять, яке там відношення, а в нас дуже хороше відношення.

Скоротять не лише персонал, а й стаціонар. Рік тому залізничну лікарню віддали  райраді. У 2015-му фінансували і з місцевого бюджету, і з державного. Не без проблем – і з обласного.

Валерій Зінченко: Питанням цим займались. Ну трошки десь затягнулось, але сімсот тисяч нам дали на погашення енергоносіїв.

Тепер вирішили об’єднати колишню залізничною лікарню зі звичайною. Але не всі гребінчани цим задоволені. Тільки що доньку цієї жінки привезли з районної лікарні сюди. Там апендицит не діагностували.

Відвідувачка:  Краще почувається, а так апендицит вже практично лопнув.

Медикам допомогти приїхали депутати. Зізнаються, повноважень не мають, лише порадити щось можуть. Із двохсот осіб персоналу залізничної лікарні залишилась половина. А працевлаштують лише 50. Навіть атошнику місця не знайшлось.

Тетяна Савенко: Учасник АТО, він пока в нас залишається. Він робітник.

Депутати практично усе засідання мовчать, питання майже не ставлять.

Голова комісії охорони здоров’я – спеціаліст із гончарства – просить медиків вирішувати питання.  Головні гребінківські медики доповідають по черзі. Лікарів усіх забрали, а медсестер і інший персонал взяти не можуть.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гребінчани просять президенкта не закривати залізничну лікарню

Віктор Кривошея:  Більш так напруги немає, все йде саме собою.

Стаціонар терапії та хірургії знищують. А поліклініку приєднують до районної лікарні. Чиновники говорять, що за нормативами більше не можна.

Віктор Лисак:  Зрозуміло погоджуюсь повністю з владою, що на таку кількість населення дві лікарні стаціонарні бути не може.

Сергій Головко:  Все идет к тому, что больницу уничтожат. Это можно назвать как угодно: реорганизацией, сокращением. Это уничтожение медицины. Причем в государственных масштабах.

Цю жінку від високого тиску лікував Сергій Головко, але на її ліжко вже поклали людину. Не так давно у відділенні терапії робили ремонт.

Ольга Візер:  Больные говорят, что у нас лучшие условия.

Лише третій поверх лікарні зайнятий відділеннями. Другий поверх порожній.  Там лабораторія та кабінет фізіотерапії. Перший поверх здають в оренду. Велика будівля практично без діла, гребінчани занепокоєні її долею.

Анна Корнєва:  Вони хотять роздере банити зданіє і все. Зробити тут центр сімейної медицини і все.
Голова медичної комісії  пропонує писати листи міністрам. Щоб у будівлі відкрили реабілітаційний центр учасникам АТО чи центр для паралімпійців.

У райраді не впевнені, що це допоможе влаштувати медиків.

Валерій Зінченко: Не хотілося б говорити про перспективу. Вона певна є. Але потрібно пропрацювати зміни в соцполітиці.

Ці питання просять лобіювати нардепів, але обласні депутати не запросили нікого з Верховної ради по цьому округу. Після Гребінки депутати поїхали вирішувати ромоданівську проблему. Про неї детально дивіть в «Телетижневику».

 


Схожі матеріали:
👁 2153
Категорія: Здоров'я
Теги: закриття, хворі, лікарня, фінансування, депутати




Всього коментарів: 1

0
1 мурзик   (06.02.2016)
жд больницу давно надо было закрыть - 2 больницы на один район - много. Врачей трудоустроить многих можно, а медсестер конечно не получится. Штаты в стране по многим отраслям раздуты. Тоже и со школами по району - автобусы для этого есть, а то 2 учителя на одного ученика. Пришло время считать каждую копейку - как газ в счетчике.

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
На Гребінківщині продавчиню оштрафували за продаж алкогол... На Гребінківщині продавчиню оштрафували за продаж алкогол...
53-х річний мешканець Хорольської громади вдарив ножем зн... 53-х річний мешканець Хорольської громади вдарив ножем зн...
На Полтавщині чоловік кинув гранату у поле біля свого дом... На Полтавщині чоловік кинув гранату у поле біля свого дом...
На Полтавщині безвісти зник під час риболовлі 13-річного ... На Полтавщині безвісти зник під час риболовлі 13-річного ...
У Лубнах водій збив велосипедистку та втік У Лубнах водій збив велосипедистку та втік
На Полтавщині хлопчик травмував трирічного брата сокирою На Полтавщині хлопчик травмував трирічного брата сокирою

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ