Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

13.02.2015

У Гребінківській районній лікарні проведуть День донора


Гребінківська Центральна районна лікарня 19 лютого 2015 року проводитиме День донора


У Гребінківській районній лікарні проведуть День донораГребінківська Центральна районна лікарня 19 лютого 2015 року проводитиме День донора.

Всі небайдужі дорослі мешканці та гості міста, що не мають протипоказань до донорства, запрошуються в приміщення швидкої допомоги районної лікарні з 9:00.

Оплату за здачу крові адміністрація гарантує. При собі обов'язково потрібно мати паспорт, ідентифікаційний код, результат флюрографічного обстеження.

Донорство крові — добровільне надання своєї крові чи її компонентів для подальшого переливання хворим, що цього потребують.

 За час існування донорського руху було доведено, що періодичні кровопускання, які дорівнюють одній донорській дозі абсолютно безпечні для здоров’я донора. Одна донорська доза має назву фізіологічної.
Завдяки здачі донорської крові відбувається активізація системи кровотворення. Внаслідок крововтрати після здачі донорської крові кістковий мозок посилює поповнення кров'яного русла новими еритроцитами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гребінківський райвідділ міліції звертається до власників мототранспортних засобів

В результаті цього покращується обмін речовин, що в свою чергу є фактором профілактики різноманітних захворювань і підвищує стійкість організму в екстремальних ситуаціях. Здаючи кров, донор вивільняє свій організм від зайвого баласту і надлишку крові.

 Донором може бути кожна здорова людина віком від 18 до 60 років. Протипоказанням до здачі крові є нездоровий стан, оскільки втрата невеликої кількості крові на фоні нездоров’я може різко погіршити загальний стан організму, викликати загострення або подовження терміну хворобливого стану.

Про цілющі властивості крові люди дізналися давно. Численні випадки смерті від масивних крововтрат стали приводом до того, що кров стали вважати вмістилищем душі і життєвої сили Кров тварин давали пити важкохворим в середньовіччі.

Для зупинки кровотечі до рани прикладали теплу коров'ячу кров, що згорнулася. Перша спроба перелити кров закінчилася невдачею. Успіхи сучасної гематології визначили нову трансфузійну тактику - обмеження показань до переливання цільної крові, диференційне використання окремих її компонентів, препаратів і кровозамінників.

Єдиним джерелом цих лікувальних засобів є донор. Завдяки лікуванню кров'ю і препаратами крові вдається зберегти і відновити життя.
Grebenka.com


Схожі матеріали:
👁 1368
Категорія: Новини Гребінки
Теги: црл, день донора, Гребінка




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
У Великосорочинській громаді Миргородського району Полтав... У Великосорочинській громаді Миргородського району Полтав...
У Полтаві малолітній хлопчик викрав електронну сигарету з... У Полтаві малолітній хлопчик викрав електронну сигарету з...
На Полтавщині у закладі освіти вибухнула страйкбольна гра... На Полтавщині у закладі освіти вибухнула страйкбольна гра...
На Полтавщині мешканець Решетилівського району знайшов гр... На Полтавщині мешканець Решетилівського району знайшов гр...
На Лохвиччині попрощалися із загиблим 21-річним військово... На Лохвиччині попрощалися із загиблим 21-річним військово...
Згоріли вщент: у Полтаві невідомі вночі підпалили два авт... Згоріли вщент: у Полтаві невідомі вночі підпалили два авт...

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ