Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

13.10.2019

У Гребінківському відділі поліції підбили підсумки роботи за вісім місяців


Одним із пріоритетних напрямів залишається протидія незаконному обігу наркотиків


У Гребінківському відділі поліції підбили підсумки роботи за вісім місяцівНачальник Гребінківського відділу поліції Максим Романенко, підбив підсумки діяльності підрозділу за 8 місяців 2019 року, відповів на запитання журналісту газети «Гребінчин край» та поділився планами на майбутнє.
 
- Максиме Володимировичу, охарактеризуйте, будь ласка, криміногенну ситуацію на Гребінківщині?

- Стан оперативної обстановки на території обслуговування залишається контрольованим і стабільним. Протягом 8 місяців зареєстровано 2540 звернень громадян. До Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено 183 правопорушення, з них 109 розкрито, тобто фігурантам повідомили про підозру.

Із вказаної кількості кримінальних правопорушень, скоєних на території району, 33 тяжких та особливо тяжких, 28 із них розкрито. Зокрема, цього року зареєстровано одне умисне вбивство, поєднане з пограбуванням, один розбійний напад на місцеву родину та одне зґвалтування неповнолітньої. Ці злочини розкриті.

Одним із пріоритетних напрямів залишається протидія незаконному обігу наркотиків. У цьому році ми викрили 26 наркозлочинів. У рамках 26 кримінальних проваджень фігурантам повідомлено про підозри.

Найбільшу частку у загальному масиві кримінальних правопорушень складають крадіжки. Від початку року ми зареєстровали 95 повідомлень про таємне викрадення майна. Понад 50 відсотків з них на сьогодні вже розкриті. Слід зазначити, що відсоток їх розкриття у порівнянні з аналогічним періодом минулого року зріс на 10,86%.
 
- Чи могли б детальніше розповісти про резонансні злочини, які відбулися на території міста та району, а саме: вбивство пенсіонера, розбійний напад та зґвалтування неповнолітньої?

За фактом умисного вбивства 66-річного пенсіонера наші слідчі вже завершили досудове розслідування та направили обвинувальний акт до суду. Не вдаючись у деталі розслідування, скажу, що смертельні травми загиблому спричинив знайомий під час спільного розпивання спиртних напоїв.

На даний час 30-річний обвинувачений перебуває під вартою. Йому інкримінують скоєння злочинів за двома статтями Кримінального кодексу України – ч. 1 ст. 115 (Умисне вбивство) та 186 (Грабіж). Тому що він привласнив речі, що за життя належали потерпілому. У кримінальному провадженні, відкритому за фактом розбійного нападу на родину з двома малолітніми дітьми, ще тривають слідчі дії.

Нагадаю, 26 травня, близько 3-ї ночі, чоловіки в масках та рукавичках пробралися до будинку. Погрожуючи електрошокером, вони забрали значну суму коштів та інші цінні речі родини. На той момент в будинку була 33-річна жінка і двоє малолітніх дітей. Про напад заявив голова родини – 36-річний чоловік. Сам він на момент нападу був у відрядженні.

Того ж дня за даним фактом відомості були внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ст. 187 (розбійний напад) Кримінального кодексу України. І вже 30 травня ми затримали підозрюваних.

Ними виявилися двоє місцевих мешканців 29-ти та 30-ти років. Раніше до кримінальної відповідальності вони не притягувалися. Під час обшуків у помешканнях фігурантів слідчі вилучили гроші, викрадені з помешкання потерпілих та інші докази їх причетності до розбійного нападу.

Чоловікам повідомили про підозру у скоєнні розбійного нападу, поєднаного з проникненням до житла (ч. 3 ст. 187 ККУ) та обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Тривають необхідні слідчі дії.
Зґвалтування неповнолітньої, що сталося 16 травня, ми розкрили «гарячим слідом» – буквально через кілька годин після звернення її батьків до поліції.

Тоді 30-річний чоловік напав на дівчину у лісосмузі, неподалік одного із сіл Гребінківського району коли та йшла від залізничної зупинки вздовж колії додому. Чоловікові повідомили про підозру у зґвалтуванні неповнолітньої (ч. 3 ст. 152 КК України). Суд обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Матеріали кримінального провадження скеровані до суду.

Хочу відзначити, що ефективність нашої робити у сфері протидії злочинності визначається оперативністю розкриття злочинів, а також якістю провадження досудового розслідування. А досягти позитивних результатів можливо лише за умови налагодження ефективної комунікації не тільки між різними підрозділами поліції, але й відповідними службами, органами місцевого самоврядування і громадськістю.

- Чи є у поліції план заходів, спрямованих на профілактику злочинності серед неповнолітніх?

Так, ми регулярно проводимо превентивні заходи з неповнолітніми, їх батьками і педколективами. Домовилася про тісну співпрацю з освітою. Узгодили графік відвідування шкіл інспектором ювенальної превенції.
Превентивна робота передбачає не тільки лекції і бесіди з підлітками та учнівською молоддю (починаючи зі шкідливого впливу тютюну, алкоголю і наркотичних речовин, завершуючи відповідальністю за «булінг», інші види правопорушень та злочини).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У центрі Гребінки триває ремонт найпроблемнішої ділянки дороги

Працівники превенції значну увагу приділяють закладам громадського харчування і дозвілля. Зокрема, перевіряють як працівники торгівлі дотримуються заборон щодо продажу алкоголю і тютюну неповнолітнім.
 
- На вашу думку, чи стали люди більше довіряти поліції?

Можу констатувати, що довіра населення до поліції відчутно зросла. Підстави так вважати дають власне позитивні відгуки громадян, які звертаються до нас по допомогу, а також зменшення кількості скарг на дії працівників поліції. Я особисто спілкуюсь з жителями різних населених пунктів під час виїзних прийомів, контролюю процес розгляду і прийняття рішень за зверненнями громадян, звертаю увагу на об’єктивність і повноту опрацьованої інформації. Наш пріоритет – надання людям максимальної допомоги в межах компетенції поліції.

Буває, звичайно, і критика. Як то кажуть, хто не працює, той не помиляється. Якщо ця критика має підстави, слід взяти її до уваги і ретельно попрацювати над своїми помилками. Адже недостатньо тільки отримати знання, їх треба збагачувати і застосовувати.

За матеріалами Гребінківського відділу поліції Полтавщини


Схожі матеріали:
👁 769
Категорія: Новини Гребінківської громади
Теги: розбійний напад, оперативна обстановка, поліція, Гребінка, підозра




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
На Гребінківщині продавчиню оштрафували за продаж алкогол... На Гребінківщині продавчиню оштрафували за продаж алкогол...
53-х річний мешканець Хорольської громади вдарив ножем зн... 53-х річний мешканець Хорольської громади вдарив ножем зн...
На Полтавщині чоловік кинув гранату у поле біля свого дом... На Полтавщині чоловік кинув гранату у поле біля свого дом...
На Полтавщині безвісти зник під час риболовлі 13-річного ... На Полтавщині безвісти зник під час риболовлі 13-річного ...
У Лубнах водій збив велосипедистку та втік У Лубнах водій збив велосипедистку та втік
На Полтавщині хлопчик травмував трирічного брата сокирою На Полтавщині хлопчик травмував трирічного брата сокирою

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ