Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

22.06.2022

У Лубнах вшанували воїнів та жертв Другої світової війни (ФОТО)


На площі Слави у Лубнах вшановували героїв минулої війни та сьогодення


У Лубнах вшанували воїнів та жертв Другої світової війни22 червня у центрі Лубен відбулося покладання квітів до Вічного вогню з нагоди Дня скорботи й вшанування пам'яті жертв війни в Україні. Участь у заході взяв Лубенський міський голова Олександр Грицаєнко, члени ради ветеранів, представники громадськості.

Про це повідомляє Лубенська міська рада на своїй сторінці у Facebook

Як і багато років до цього, 22 червня український народ вшановує пам’ять мільйонів краян, життя яких обірвала Друга світова війна.

Одна з найтрагічніших сторінок історії свідчить, що наша держава, не тільки серед колишніх радянських республік, а й з усіх країн світу, зазнала найбільших втрат за роки тієї війни.

За різними оцінками, в Україні загинуло від 8 до 10 мільйонів людей, з них цивільного населення - близько 5 млн, 2,2 мільйона було вивезено на примусові роботи до нацистської Німеччини, 10 мільйонів втратили притулок. На цілковиті руїни було перетворено понад 700 міст та селищ міського типу, майже 30 тисяч сіл.

Тож щороку у цей день ми згадуємо тих, хто загинув на полі бою, кого нацисти замучили в концентраційних таборах, фронтовиків, трудівників тилу, вдів і дітей війни, усіх тих, хто день за днем наближав Велику Перемогу.


У Лубнах вшанували воїнів та жертв Другої світової війни
 

На площі Слави у Лубнах вшановували героїв минулої війни та сьогодення. Зокрема Лубенський міський голова Олександр Грицаєнко біля Вічного вогню згадав не лише воїнів Другої світової війни, а й героїв сьогодення, які захищають державу від російського агресора. Зокрема він нагадав про тяжку втрату трьох наших земляків, які віддали життя за Україну та були поховані 21 червня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Пирятині в останню путь провели захисника України (ФОТО)

Мова йшла й про те, що на тлі російсько-української війни історична правда про Другу світову війну кремлівською владою грубо перекручується. Саме в 1960-70-х роках починається створення і закріплення міфу ВВВ не лише як елемента пропаганди, а й як сталого ідеологічного конструкта. Окрім того, щоб утвердити думку саме про «особливу роль росіян у Другій світовій», Путін неодноразово заявляв, що участь українців, білорусів та інших народів, які були в складі СРСР, є не суттєвою, і росіяни могли б перемогти у війні й без них.


У Лубнах вшанували воїнів та жертв Другої світової війни
 

Попри те, що сучасний кремлівський авторитарний режим будував свій імперський гранд-наратив, опираючись на ідеологічний конструкт про «Велику Вітчизняну війну», в реальний політичній практиці Путін та його поплічники діють методами своїх «історичних ворогів» – нацистів з Третього Райху.

Уже стала загально відомою паралель між тим, як нацисти напали на СРСР о 4 ранку, а перша російська танкова колона 24 лютого 2022 вдерлась в Україну о 3:40 ночі з боку Луганської області. Про оголошення так званої «спецоперації» Путін оголосив майже синхронно з першими ракетними обстрілами близько 5 ранку.


У Лубнах вшанували воїнів та жертв Другої світової війни
 

Тож ведучи про все це мову з присутніми, Олександр Грицаєнко принагідно сказав у своєму виступі, що у планах влади облаштувати на площі Слави цілий меморіальний комплекс на честь героїв Другої світової війни та сьогодення. Але ця ідея потребує ще вивчення думки ветеранських організацій та громадськості.

Також під час невеликого мітингу голова ветеранів 25-ої мотострілецької дивізії Петро Гузь вручив пам’ятні подяки активному члену організації Володимиру Павловському та журналісту Віктору Марущенку.


У Лубнах вшанували воїнів та жертв Другої світової війни
 

Присутні вшанували хвилиною мовчання полеглих під час Великої вітчизняної війни, тих, хто загинув, захищаючи Україну від російського агресора, до вічного покладено живі квіти.

 

У Лубнах вшанували воїнів та жертв Другої світової війни

 

У Лубнах вшанували воїнів та жертв Другої світової війни

 

У Лубнах вшанували воїнів та жертв Другої світової війни

 

У Лубнах вшанували воїнів та жертв Другої світової війни

 

У Лубнах вшанували воїнів та жертв Другої світової війни



Схожі матеріали:
👁 1094
Категорія: Полтавщина
Теги: вшанування воїнів, новини, Фото, Лубни




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
На Гребінківщині продавчиню оштрафували за продаж алкогол... На Гребінківщині продавчиню оштрафували за продаж алкогол...
53-х річний мешканець Хорольської громади вдарив ножем зн... 53-х річний мешканець Хорольської громади вдарив ножем зн...
На Полтавщині чоловік кинув гранату у поле біля свого дом... На Полтавщині чоловік кинув гранату у поле біля свого дом...
На Полтавщині безвісти зник під час риболовлі 13-річного ... На Полтавщині безвісти зник під час риболовлі 13-річного ...
У Лубнах водій збив велосипедистку та втік У Лубнах водій збив велосипедистку та втік
На Полтавщині хлопчик травмував трирічного брата сокирою На Полтавщині хлопчик травмував трирічного брата сокирою

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ