Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

06.02.2023

У Пирятинській лікарні розпочали виконувати лапароскопічні операції (ФОТО)


Першу операцію було проведено минулої суботи; стан пацієнтки стабільний, почувається жінка добре


У Пирятинській лікарні розпочали виконувати лапароскопічні операціїСтаном на сьогодні успішно виконано декілька таких оперативних втручань.

Лапароскопічну стійку було придбано у 2021 році за кошти субвенції з державного бюджету, які вдалося залучити за сприяння Народного депутата Максима Березіна. Загальна вартість обладнання становила 4 мільйони гривень.

Введення воєнного стану у 2022 році затримало процес запуску лапароскопічної стійки в роботу. Наразі фахівці Пирятинської лікарні пройшли навчання і надають послуги пацієнтам.  

Першу операцію було проведено минулої суботи; стан пацієнтки стабільний, почувається жінка добре.

"Я дуже рада, що мені зробили таку малотравматичну операцію, почуваюся дуже добре і щиро вдячна всім, хто долучився до процесу того, аби жителі нашої громади мали доступ до послуг", - говорить вона.  
 
"Це надзвичайно хороша справа для нашої громади, - відзначає директор КП "Пирятинська лікарня Пирятинської міської ради Олександр Гаркавенко. – Велика кількість жителів громади потребують подібних операцій і відтепер вони не муситимуть звертатися за допомогою до фахівців з інших міст, а отримуватимуть ці послуги в своєму місті."

У Пирятинській лікарні розпочали виконувати лапароскопічні операції
 

Наразі у закладі проводяться операції хірургічніого спрямування, в найближчій перспективі – розширення спектру послуг: додадуться операції травматологічного та гінекологічного профілю.

Міський голова Андрій Сімонов сьогодні побував у відділенні, де зустрівся з лікарями, які виконують операції, та пацієнткою, котра стала першою прооперованою з допомогою лапароскопічної стійки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Військова контррозвідка СБУ затримала зрадника, який «зливав» ворогу плани бойових операцій збройних сил

"Дуже добре, що нарешті запрацювало придбане обладнання і відтепер наші люди матимуть можливість, не виїжджаючи за межі громади, отримувати сучасні медичні послуги, – відзначив він. – Медична галузь і надалі залишатиметься в пріоритеті – будемо працювати над створенням гідних умов лікування у наших закладах охорони здоров'я!"

У Пирятинській лікарні розпочали виконувати лапароскопічні операції
 

Лапароскопією називають спеціальний метод діагностики та хірургічного лікування захворювань органів черевної області. Суть операції полягає в тому, що у невеликі розрізи (0,5-1,5 см), яких може бути кілька, вводять спеціальні інструменти, за допомогою яких проводять хірургічні маніпуляції. Цей спосіб є малотравматичним - травми шкірних покривів і внутрішніх органів зводяться до мінімуму, а отже процес відновлення пацієнта після втручання проходить швидше та легше.

У Пирятинській лікарні розпочали виконувати лапароскопічні операції


Схожі матеріали:
👁 639
Категорія:
Теги: лапароскопічні операції, лікарня, пирятин




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
В Пирятині затримано наркоторгівця В Пирятині затримано наркоторгівця
В Пирятині чоловіка засуджено за хабар працівнику поліції В Пирятині чоловіка засуджено за хабар працівнику поліції
На Полтавщині під час відпочинку біля річки помер 13-річн... На Полтавщині під час відпочинку біля річки помер 13-річн...
Для дітей Лубенської громади поліцейські провели урок без... Для дітей Лубенської громади поліцейські провели урок без...
Поліція Полтавщини отримала сучасні криміналістичні прила... Поліція Полтавщини отримала сучасні криміналістичні прила...
Шість громад Полтавщини підписали меморандум про співпрац... Шість громад Полтавщини підписали меморандум про співпрац...

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ