Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

21.11.2022

У Пирятинській лікарні встановили нову потужну кисневу станцію


З місцевого бюджету на неї виділено 742 тисячі гривень.


У Пирятинській лікарні встановили нову потужну кисневу станціюУ Пирятинській лікарні встановлено нову потужну кисневу станцію, яка критично необхідна закладу в період епідемії коронавірусу.  З місцевого бюджету на неї виділено 742 тисячі гривень.
 
«Минулого року, в період пікової ситуації із захворюванням на COVID-19, в нашому закладі одночасно перебувало на лікування близько 80 хворих, - розповідає директор КП «Пирятинська лікарня Пирятинської міської ради» Олександр Гаркавенко.

- Більшість хворих на коронавірус потребують кисневої підтримки. Тому ми щоденно мусили возити величезну кількість балонів кисню із обласного центру. Це надзвичайно дорого".

Держава контролює медичні процеси в закладах охорони  здоров’я. Зважаючи на кількісні та якісні показники надання медичних послуг населенню у Пирятинській лікарні, Міністерство охорони здоров’я внесло її в перелік тих, які потребують кисневих станцій.

МОЗ передало Пирятинській лікарні потужну кисневу станцію, яка здатна продукувати необхідні для роботи закладу об’єми медичного кисню. Окрім цього, з державного бюджету було виділено 765 тисяч гривень на виготовлення проєктно-кошторисної документації та встановлення станції. Та цих коштів виявилося недостатньо.
 
«Ми звернулися до міського голови Андрія Сімонова, який завжди відгукується на потреби медичних закладів, з проханням довиділити необхідні кошти з місцевого бюджету: потрібна була сума 742 тисячі гривень, - розповідає Олександр Гаркавенко. – Кошти, як і завжди, було виділено оперативно».

Наразі киснева станція встановлена на території лікарні з урахуванням всіх вимог МОЗу та під’єднана до мережі киснепроводів, які попередньо змонтовані у всіх відділеннях нашого лікувального закладу. Найближчим часом вона запрацює в повному обсязі – наразі завершується процедура оформлення відповідних документів та дозволів на роботу з постачальником електроенергії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Низка лікарень Полтави скорочують час роботи
 
«Дуже добре, що нам вдалося залучити у нашу лікарню це життєво необхідне обладнання, - відзначив під час відвідин об’єкта міський голова Андрій Сімонов.

– Медична галузь є і в подальшому буде пріоритетом в нашій роботі, адже якісне надання медичних послуг населенню – один із показників успішної громади!».


У Пирятинській лікарні встановили нову потужну кисневу станцію


У Пирятинській лікарні встановили нову потужну кисневу станцію


Схожі матеріали:
👁 704
Категорія: Здоров'я
Теги: пирятин, лікарня, киснева станція




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
В Пирятині затримано наркоторгівця В Пирятині затримано наркоторгівця
В Пирятині чоловіка засуджено за хабар працівнику поліції В Пирятині чоловіка засуджено за хабар працівнику поліції
На Полтавщині під час відпочинку біля річки помер 13-річн... На Полтавщині під час відпочинку біля річки помер 13-річн...
Для дітей Лубенської громади поліцейські провели урок без... Для дітей Лубенської громади поліцейські провели урок без...
Поліція Полтавщини отримала сучасні криміналістичні прила... Поліція Полтавщини отримала сучасні криміналістичні прила...
Шість громад Полтавщини підписали меморандум про співпрац... Шість громад Полтавщини підписали меморандум про співпрац...

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ