Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

27.05.2017

У Полтаві провели відбір учасниць на конкурс «Успішна жінка Полтавщини»


«Успішна жінка Полтавщини» — обласний конкурс, який з 2014 року проводиться вже вчетверте


У Полтаві провели відбір учасниць на конкурс «Успішна жінка Полтавщини»25 травня у приміщенні Полтавської ОДА пройшов конкурсний відбір серед найуспішніших жінок області за 14з 18 номінацій. Про це Grebenka.com повідомили в прес-службі Полтавської ОДА.

«Успішна жінка Полтавщини» — обласний конкурс, який з 2014 року проводиться вже вчетверте. Адміністрації та органи місцевого самоврядування протягом березня–квітня мають можливість відібрати та висунути від себе найкращу кандидатуру для представлення області у кожній номінації. Для участі у конкурсі до Управління у справах сім’ї, молоді та спорту Полтавської ОДА подають заявки разом із пакетами документів учасниць.

Метою заходу є підвищення суспільно-політичної активності жінок та їхнього соціального статусу, підтримка та відзначення жінок, які плідно працюють у різних сферах господарського, суспільно-політичного, духовного і громадського життя області.

З 24 членів конкурсної комісії прибули 15. Головуючий другий рік поспіль заступник голови - керівник апарату Полтавської ОДА Микола Білокінь повідомив, що на участь у конкурсі від структурних підрозділів державних адміністрацій та територіальних органів виконавчої влади надійшла 51 заявка.

Начальник відділу у справах сім’ї, молоді та спорту — заступник начальника Управління у справах сім’ї, молоді та спорту Наталія Шкоденко запитала присутніх про можливий конфлікт інтересів і попросила оцінювати об’єктивно.

З оголошених вісімнадцяти номінацій кандидатури представили у чотирнадцятьох:

· «Успішна жінка Полтавщини — представник органів виконавчої влади та місцевого самоврядування»

· «Успішна жінка Полтавщини — громадський діяч»

· «Успішна жінка Полтавщини — працівник агропромислового комплексу»

· «Успішна жінка Полтавщини — працівник освіти і науки»

· «Успішна жінка Полтавщини — працівник охорони здоров'я»

· «Успішна жінка Полтавщини — діяч культури та мистецтва»

· «Успішна жінка Полтавщини у галузі фізичної культури та спорту»

· «Успішна жінка Полтавщини у галузі архітектури та будівництва»

· «Успішна жінка Полтавщини — працівник засобів масової інформації»

· «Успішна жінка Полтавщини — працівник правоохоронних, судових органів, юстиції та адвокатури»

· «Успішна жінка Полтавщини — працівник сфери соціального захисту населення»

· «Успішна жінка Полтавщини — працівник комунальної сфери»

· «Успішна жінка Полтавщини — працівник сфери обслуговування населення»

· «Успішна жінка Полтавщини — берегиня роду»

У Полтаві провели відбір учасниць на конкурс «Успішна жінка Полтавщини
 

Оцінки виставляли за 10-бальною шкалою. Не представили жодної кандидатури в номінаціях «керівник підприємства», «працівник малого та середнього бізнесу», «працівник фінансових та банківських установ» і «військовослужбовець та працівник Збройних сил України».

— Не дивлячись на те, що у нас в адміністрації гендерна політика порушується, бо працює більшість жінок, такий конкурс потрібно проводити, — жартує Микола Білокінь. Кандидатки відповідають високому рівню. І, взагалі, з найкращих українок жінки Полтавщини — най-найкращі.

Як людина небайдужа до спорту, Микола Білокінь висловив жаль з приводу невеликої кількості претенденток-спортсменок. Оскільки є багато кандидатур, які займаються спортом і можуть подаватися і перемогти. Також зазначив, що склад комісії щороку суттєво змінюється, але кожна людина в ній досить фахова і кваліфікована.

— Хіба погано, коли щоразу жінка підкріплює свої досягнення? Жінці постійно повинна отримувати компліменти — так визначила природа, — зауважив Микола Білокінь.

Є номінації, у яких подалася лише одна кандидатура і одразу стала переможницею. Втім, результати конкурсу оголосять лише 7 червня. Нагородження відбудеться у палаці дозвілля «Листопад».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Полтавщині під час пожежі загинув чоловік

Вдруге бере участь у конкурсному оцінюванні директор Офісу реформ Ірина Балибіна:

— Ми відмічаємо високий рівень і велику зацікавленість у конкурсі. І номінанти почали подаватися більш вибрані, більш професійні. Адміністрації та райради подають тих претендентів, хто є окрасою Полтавщини, про кого знають вже далеко за її межами.

Ірина Балибіна висловила захоплення поданими кандидатурами. Відмітила, що ці жінки не лише займаються своїм основним видом діяльності, встигають виховувати дітей і бути берегинею родинного вогнища, а ще й займаються громадською діяльністю, яка зараз необхідна.

— Громадська діяльність — база для розквіту нашої держави. А жінка — рушійна сила прогресу. Де жінка, там мир, порядок, творчість і розвиток, — підсумувала Ірина Балибіна.

Схожі матеріали:
👁 1442
Категорія: Полтавщина
Теги: Конкурс, Полтавщина, Успішна жінка




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
На Полтавщині водій мотоцикла здійснив наїзд на 74-річну ... На Полтавщині водій мотоцикла здійснив наїзд на 74-річну ...
На Полтавщині вилучили понад 400 метрів браконьєрських сі... На Полтавщині вилучили понад 400 метрів браконьєрських сі...
У Великосорочинській громаді Миргородського району Полтав... У Великосорочинській громаді Миргородського району Полтав...
У Полтаві малолітній хлопчик викрав електронну сигарету з... У Полтаві малолітній хлопчик викрав електронну сигарету з...
На Полтавщині у закладі освіти вибухнула страйкбольна гра... На Полтавщині у закладі освіти вибухнула страйкбольна гра...
На Полтавщині мешканець Решетилівського району знайшов гр... На Полтавщині мешканець Решетилівського району знайшов гр...

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ