Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

25.08.2017

У Полтаві відкрили гуртожиток для медичних працівників області


Питання забезпечення житлом медиків зараз — першочергове


У Полтаві відкрили гуртожиток для медичних працівників областіУ День Державного Прапора України в Департаменті будівництва, містобудування і архітектури та житлово-комунального господарства Полтавської ОДА здали в експлуатацію реконструйовану будівлю з кімнатами та квартирами сімейного типу по вул. Шевченка, 96.

У гуртожитку житимуть працівники медичної галузі області. Про це Grebenka.com повідомили в прес-службі Полтавської ОДА.

Сьогодні, разом з медиками, святкову стрічку в гуртожитку перерізав голова Полтавської ОДА Валерій Головко. На подію також запросили голову облради Олександра Біленького, директора Департаменту охорони здоров'я ПОДА Віктора Лисака та головного лікаря Полтавської обласної клінічної лікарні імені Скліфосовського Григорія Оксака. Медпрацівники, яким виділять житло у відремонтованій будівлі, не стримували своєї радості:

—     Мій чоловік працює медичним братом в обласній лікарні. Запрошення на відкриття гуртожитку стало сюрпризом для нашої родини. Досі не віриться, що нам нададуть житло в цій будівлі. Ми не можемо дочекатися подробиць щодо поселення, це так хвилююче, — поділилася враженнями дружина медика Марина Таран.

У Полтавській області реалізується програма «Місцеві стимули для медичних працівників». Мета — підвищення рівня мотивації медиків до праці та поліпшення їхніх соціально-побутових умов.


У Полтаві відкрили гуртожиток для медичних працівників області
 

Роботи на об'єкті проводилися протягом двох років — з 2015 до серпня 2017. Рішення щодо реконструкції закинутого гуртожитку Полтавського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти імені М. В. Остроградського прийняли два роки тому. Замовником реконструкції гуртожитку виступив обласний Департамент будівництва.

У 2015 звідси вивезли велику кількість сміття, замінили вікна та мережі, утеплили приміщення. У січні нинішнього року в ОДА прийняли рішення віддати будівлю під гуртожиток для заселення медикам обласних лікарняних закладів, які не мають свого житла. На об’єкт, за загальним кошторисом, витратили майже 16,5 млн грн.

У Полтаві відкрили гуртожиток для медичних працівників області
 

—    Питання забезпечення житлом медиків зараз — першочергове. Ця будівля більше 10 років стояла в занедбаному стані. Два роки тому ми вирішили це змінити. А сьогодні представники медичної галузі отримують житло, якого вкрай потребують, — наголосив Валерій Головко.

Під час реконструкції будівельники повністю замінили комунікації, виконали внутрішнє опорядження приміщень. Відремонтували сходові клітини, облаштували стоянку для транспорту та прибудинкову територію. Під дитячі візки відвели спеціальну кімнату, закупили і змонтували меблі, замінили ліфт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Заклади охорони здоров’я Полтавщини готові до роботи взимку майже на 80%

— Наразі ми маємо восьмиповерховий будинок, до складу якого входять 47 звичайних та 4 кімнати для сімейного проживання. Ми заселимо до гуртожитку 86 чоловік. Будівля сучасна та оснащена всім необхідним. Вже не можу дочекатися, коли родини заїдуть у їхнє нове житло, — розповів директор Департаменту будівництва області Тимофій Голбан.

У Полтаві відкрили гуртожиток для медичних працівників області
 

У Полтавський облдержадміністрації шукатимуть шляхи вирішення питання оплати комунальних послуг. Один з варіантів — компенсація за рахунок бюджетів лікарень. Так плата стане більш помірною та доступнішою для медпрацівників.

У Полтаві відкрили гуртожиток для медичних працівників області
 
 


Схожі матеріали:
👁 1578
Категорія: Здоров'я
Теги: медики, гуртожиток, полтава




Всього коментарів: 1

0
1 Анюта   (25.08.2017)
Пане Лисак, а коли ж ви відкриєте гуртожиток для тих медиків що їдуть з усієї області на підвищення своєї кваліфікації? Вони ж бігають по всі Полтаві у пошуках житла на ті кошти що ви їм виділяєте, а саме - 30 грн. на добу. Де в Полтаві можна зупинитись за 30 грн. і тричі похарчуватись не підскажете? Ще ж їх працівники отримають через рік, якщо ще й отримають.

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
На Полтавщині водій мотоцикла здійснив наїзд на 74-річну ... На Полтавщині водій мотоцикла здійснив наїзд на 74-річну ...
На Полтавщині вилучили понад 400 метрів браконьєрських сі... На Полтавщині вилучили понад 400 метрів браконьєрських сі...
У Великосорочинській громаді Миргородського району Полтав... У Великосорочинській громаді Миргородського району Полтав...
У Полтаві малолітній хлопчик викрав електронну сигарету з... У Полтаві малолітній хлопчик викрав електронну сигарету з...
На Полтавщині у закладі освіти вибухнула страйкбольна гра... На Полтавщині у закладі освіти вибухнула страйкбольна гра...
На Полтавщині мешканець Решетилівського району знайшов гр... На Полтавщині мешканець Решетилівського району знайшов гр...

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ