Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

19.10.2016

Учасники АТО Гребінківщини повернулися додому після зборів оперативного резерву


В період з 24 вересня по 6 жовтня в Збройних Силах України проводились навчальні збори резервістів оперативного резерву


Учасники АТО Гребінківщини повернулися додому після зборів оперативного резервуВ період з 24 вересня по 6 жовтня в Збройних Силах України проводились навчальні збори резервістів оперативного резерву на базі механізованих та високомобільних бригад.

Згідно з завданням, яке було встановлено для району Полтавським обласним військовим комісаріатом, до участі в зборовій підготовці залучались і військовозобов'язані Гребінківського району.

Направленню на збори передували підготовчі заходи, під час яких відповідальними особами військового комісаріату було визначено коло осіб, які підлягали направленню на навчальні збори, здійснено їх оповіщення та запрошення в райвійськкомат.

З кандидатами проводились бесіди, уточнювались облікові відомості, стан здоров'я, проводився розподіл по підрозділах військових частин. В результаті проведеної роботи кандидатами для участі в навчальних зборах було відібрано 4 військовозобов'язаних: 2 особи для 72 ОМБР та 2 особи для 95 ОАЕМБР.

Починаючи з 24-го вересня декілька механізованих і високомобільних бригад Збройних Сил України було піднято по тривозі, доукомплектовано резервістами оперативного
резерву першої черги (тобто демобілізованими учасниками АТО, в тому числі з Гребінківщини), виведено на оперативний простір, проведено бойове злагодження та поставлено конкретні бойові завдання.

Ніяких умовностей та формальностей, обстановка максимально наближена до бойової, стрільби, десантування, відбиття нападу, штурмові дії, наведення понтонних переправ, форсування водних перешкод, дії в тилу противника, закриття ділянок прориву; перехід, після масованої артпідготовки, від оборони до контратаки - це далеко не повний перелік завдань які було відпрацьовано під час навчань.

Час зборів максимально використаний для підвищення рівня бойової підготовки, злагодженості дій підрозділів і екіпажів.
 

 

Навчальний процес для воїнів оперативного резерву був організований максимально насичено і був досить непростим не лише для них, але й для кадрового особового складу військових частин.

Незважаючи на те, що майже весь особовий склад задіяних до навчань бригад мав бойовий досвід, кожен з резервістів під час навчання взяв щось нове для себе.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Гребінці навчали переселенців захищати свої права

Гребінківці добре проявили себе під час навчальних зборів.

В ніч з 6 на 7 жовтня 2016 року військовий комісаріат зустрів учасників антитерористичної операції після 13-тиденних зборів резервістів оперативного резерву.

 

 

Зараз учасників АТО, які взяли участь у зборах, чекає повернення до цивільного життя. Хто працював, за тим зберігалося протягом зборів робоче місце та буде компенсована середня заробітна плата та виплачені добові.

Подібні збори чекають всіх демобілізованих учасників АТО, адже агресія північного сусіда не закінчена, армія повинна бути в готовності захистити державу та відновити контроль над кордоном та анексованими територіями.

 


Друзі, приєднуйтеся до наших груп "ВКонтакте" та у "Фейсбуці"
Гребінчин край


Схожі матеріали:
👁 1238
Категорія: Суспільство
Теги: навчання, АТО, військовозобов'язані




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
В Пирятині затримано наркоторгівця В Пирятині затримано наркоторгівця
В Пирятині чоловіка засуджено за хабар працівнику поліції В Пирятині чоловіка засуджено за хабар працівнику поліції
На Полтавщині під час відпочинку біля річки помер 13-річн... На Полтавщині під час відпочинку біля річки помер 13-річн...
Для дітей Лубенської громади поліцейські провели урок без... Для дітей Лубенської громади поліцейські провели урок без...
Поліція Полтавщини отримала сучасні криміналістичні прила... Поліція Полтавщини отримала сучасні криміналістичні прила...
Шість громад Полтавщини підписали меморандум про співпрац... Шість громад Полтавщини підписали меморандум про співпрац...

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ