Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

04.01.2017

В ДНЗ «Теремок» м. Гребінка створили міні-музей ялинкових прикрас


Експозиція ялинкових іграшок 70-х років хизується золоченими скляними шишками, бурульками, сніжинками


В ДНЗ «Теремок» м. Гребінка створили міні-музей ялинкових прикрасНовий рік - найчарівніше свято, на яке з неймовірним блиском в очах очікують і діти, і дорослі. Бажання опинитися в новорічній казці сповнений кожний - недарма до цього найрадіснішого свята року готуються заздалегідь.

Дошкільний заклад "Теремок" у м. Гребінка - не виняток, тут напередодні свята створили міні-музей ялинкових прикрас.

Ініціатором створення тематичного міні-музею стала вихователь В. А. Кучеріна. Батьки вихованців і працівники дитячого садка наповнили незвичну експозицію ялинковими прикрасами. У ній представлено іграшки, виготовлені, починаючи ще з 50-х років минулого століття і аж до сьогодення.

Експонати музею немов переносять його відвідувачів у часі. Спочатку ви потрапляєте в 50-ті роки XX століття, споглядаючи серію ялинкових іграшок у вигляді овочів і фруктів, Діда Мороза та Снігуроньки, білочок і зайчиків, ведмедів і лисичок.

Натомість опиняючись у 60-х роках, символічно здійснюється політ у космос. Адже саме в ці роки випускали ялинкові іграшки у вигляді космічних супутників, космонавтів у скафандрах, ракет.

А от експозиція ялинкових іграшок 70-х років хизується золоченими скляними шишками, бурульками, сніжинками; 80-х років-зеленими шишками із напиленням у вигляді снігу, що викликає асоціацію зі свіжою хвоєю; 90-х років - новорічними іграшками у вигляді тварин - символів року - Дракона, Мавпи, Півня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В ДНЗ «Веселка» м. Гребінка відбувся огляд-конкурс на кращий міні-музей

Не менш цікавою є й експозиція новорічних іграшок 2000 - х років. Тут можна побачити, зокрема, ялинкові прикраси у стилі "ретро", вінтажні ялинкові іграшки, іграшки з державною символікою, а також з елементами народної вишивки, сакральних образів різдвяної тематики тощо.

Коли споглядаєш усю цю дивовижну красу, блискучі, як дзеркало, ялинкові кульки, одразу ловиш себе на думці, що потрапив у дитинство. Тому й виникає нестримне бажання знову доторкнутися до чарівництва і опинитися в країні казкових новорічних мрій.

Гребінчин край


Схожі матеріали:
👁 1404
Категорія: Новини Гребінківської громади
Теги: новини Гребінківщини, теремок, ялинкові прикраси, міні-музей, Гребінка




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
У мережі запустили фейк, орієнтований на мешканців Полтав... У мережі запустили фейк, орієнтований на мешканців Полтав...
В ДТП на Полтавщині травмувався 35-річний мотоцикліст В ДТП на Полтавщині травмувався 35-річний мотоцикліст
На Гребінківщині висадили алею молодих дерев На Гребінківщині висадили алею молодих дерев
В аварії на Полтавщині загинула велосипедистка В аварії на Полтавщині загинула велосипедистка
На Полтавщині громада разом з поліцейським посадили понад... На Полтавщині громада разом з поліцейським посадили понад...
На Полтавщині затримали чоловіка за підозрою в умисному в... На Полтавщині затримали чоловіка за підозрою в умисному в...

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ