Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

08.12.2010

Відбувся круглий стіл «Потрібні волонтери - залучення молоді до активної громадської діяльності»



Відбувся круглий стіл «Потрібні волонтери - залучення молоді до активної громадської діяльності»

7 грудня 2010 року в приміщенні Гребінківської загальноосвітньої школи №4 відбувся круглий стіл на тему: «Потрібні волонтери - залучення молоді до активної громадської діяльності».

Круглий стіл проходив у рамках співпраці Полтавської обласної молодіжної громадської організації «Твій Світ», Гребінківського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді і відділу освіти Гребінківської РДА та відбувся за підтримки Фонду сприяння демократії Посольства США.

Основними робочими моментами круглого столу стали обмін досвідом та розробка спільних дій залучення молоді до соціально активної діяльності через реалізацію соціальних проектів на території Гребінківського району.

Програма круглого столу передбачала безпосередню участь найактивнішої молоді – представників навчальних закладів та волонтерських загонів.

Як наголосив голова Полтавської обласної молодіжної громадської організації «Твій Світ» Олександр Чепур, головна мета круглого столу – заохочувати молодь до активної громадської позиції у вирішенні соціально – важливих проблем сучасного суспільства.

Валентина Даценко – директор Гребінківського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді зробила наголос на необхідності удосконалення методичної бази, що сприятиме залученню молоді до активної діяльності.

Під час дискусії розглядались такі важливі сфери соціального служіння та громадської діяльності, як надання допомоги малозабезпеченим, побутова допомога людям похилого віку, профілактика негативних явищ в молодіжному середовищі, військово-патріотична робота. Саме в цих напрямах, на думку організаторів можуть працювати волонтери.

Як відомо, молодіжна громадська організація «Твій Світ» проводила дослідження, в результаті якого стає очевидно те, що сьогодні склалися гарні передумови для участі молоді у суспільному житті, собливо в волонтерській діяльності. За належно створених умов та стимулюванні 34,7% опитаних брали б активну участь у громадському житті, можливо брали б - 52,5%, не брали б участі у громадському житті - 12,8 %. За даними опитування більшості респондентів ніколи не пропонували бути волонтером це – 72, 1% , натомість і громадські організації і держава повинні бути зацікавлені у залученні молоді до волонтерської діяльності.

Раніше прес – служба ПОМГО «Твій Світ» повідомляла, що круглі столи в рамках проекту «Будуємо майбутнє разом» з залученням активної молоді відбулися в м. Лохвиця та Чорнухи Полтавської області.

Автор: Олександр Чепур









Схожі матеріали:
👁 989
Категорія: Новини Гребінки




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
На Гребінківщині продавчиню оштрафували за продаж алкогол... На Гребінківщині продавчиню оштрафували за продаж алкогол...
53-х річний мешканець Хорольської громади вдарив ножем зн... 53-х річний мешканець Хорольської громади вдарив ножем зн...
На Полтавщині чоловік кинув гранату у поле біля свого дом... На Полтавщині чоловік кинув гранату у поле біля свого дом...
На Полтавщині безвісти зник під час риболовлі 13-річного ... На Полтавщині безвісти зник під час риболовлі 13-річного ...
У Лубнах водій збив велосипедистку та втік У Лубнах водій збив велосипедистку та втік
На Полтавщині хлопчик травмував трирічного брата сокирою На Полтавщині хлопчик травмував трирічного брата сокирою

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ