Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

25.06.2013

Всеукраїнська акція «Нові стандарти – нова школа» на Полтавщині


Делегація Гребінківського району вsдвідала Шишацький район в рамках Акції "Нові стандарти - нова школа"


Всеукраїнська акція «Нові стандарти – нова школа» на Полтавщині

Делегація Гребінківського району вsдвідала Шишацький район в рамках Акції "Нові стандарти - нова школа"

18 червня 2013 року  делегація  Гребінківського району у складі  в.о. начальника відділу освіти , молоді та спорту Гребінківської РДА   Бігун Наталії Олексіївни ,  завідуючої  райметодкабінетом, директора  Кулажинської ЗОШ І – ІІІ  ступенів, директора Тарасівської ЗОШ І – ІІІ ступенів відвідали Шишацький район з метою вивчення  закладів до впровадження нового Державного стандарту  в 5-х  та 2-х класах.

Делегацію зустрічали: начальник відділу освіти, молоді та спорту Шишацької РДА, головний спеціаліст відділу освіти, молоді та спорту, завідуючий районним методичним кабінетом.

Було відвідано:  Куйбишевську ЗОШ І ст.,  Баранівську ЗОШІ – ІІ ст.,  Яреськівську ЗОШ І-ІІІ ст ім.,  Сагайдацьку ЗОШ І –ІІІст.

Освітяни Гребінківщини  відзначили належний санітарно – гігієнічний  стан відвідних навчальних закладів; високий рівень організації харчування  (здешевлення  харчування  сільських шкіл здійснюється  за рахунок спонсорської  допомоги  місцевих  КСП),  слід  відзначити  стан  харчування  дітей  у Баранівській  ЗОШ І – ІІ ст., де  вартість харчування  складає 15 копійок.

Навчальні заклади Шишацького району достатньо оснащені комп'ютерною технікою: забезпеченість шкіл НКК складає 78%.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мітинг-реквієм з нагоди Дня Скорботи відбувся у Гребінці

Заслуговує на увагу  рівень кадрового забезпечення  для організації навчально - виховного процесу у 2 та 5  класах, зокрема вчителями інформатики та іноземної мови .

Підсумовуючи  роботу  під час круглого столу  освітяни Шишацького та Гребінківського районів  дійшли  до  спільної думки в питанні  оцінювання учнів  5-х класів, починаючи з 1 вересня 2013 -2014 навчального року.

Освітяни Гребінківщини  дійшли до висновку:  навчальні заклади Шишацького району готові до впровадження Державного стандарту у 2-х та 5-х класах  в 2013 – 2014 навчальному році.  





20 червня 2013 року працівники освіти Чутівщини  в рамках  Всеукраїнської акції «Нові стандарти – нова школа» з метою вивчення  стану готовності  ЗНЗ району  до впровадження  нового Державного стандарту початкової, базової та повної загальної середньої освіти в 2-х та 5-х класах  відвідали загальноосвітні навчальні Гребінківського заклади  району.

Делегація  освітян  Чутівщини у складі: начальника  відділу освіти, молоді та спорту Чутівської РДА  Павленко  Мілани  Андріївни,  представника  ОІПППО Токаренко Надії Миколаївни, директора Чутівської  ЗОШ І – ІІІ ст. , директора Чапаєвської  ЗОШ  І-ІІ ст., відвідала Гребінківску гімназію,  Короваївську ЗОШ І – ІІІ ст., Тарасівську ЗОШ І – ІІІ ст. і відзначила  належний стан  підготовки  до впровадження  нового Державного стандарту: 
• достатню оснащеність закладів освіти комп'ютерною технікою ( відвідані  навчальні заклади 100% забезпечені  навчальними комп'ютерними комплексами); 
• забезпеченість  кваліфікованими педагогічними кадрами для здійснення  навчально – виховного процесу у 2- му та 5 – му класах, зокрема  вчителями інформатики та іноземної мови; 
• 100% доступ  до швидкісного інтернету, наявність сайтів; 
• організація гарячого харчування учнів;
• медичного обслуговування;
• створення належних санітарно – гігієнічних умов.
Освітяни Чутівщини  відзначили  наявність усіх можливостей для впровадження здоров'я збережувальних технологій у школах району.

Гості  відвідали спортивний комплекс, музей Євгена Павловича Гребінки та музей хліба в Тарасівській ЗОШ І – ІІІ ступенів.

Як підсумок було проведено круглий стіл з метою обміну досвідом  між учасниками  Акції  «Нові стандарти – нова школа»  з питань  підготовки  та роботи закладів освіти  в умовах  впровадження нових Державних стандартів початкової та базової середньої освіти.

Відділ освіти, молоді та спорту Гребінківської РДА


Схожі матеріали:
👁 1306
Категорія: Суспільство
Теги: Нові стандарти – нова школа, Шишаки, акція, освітяни, Гребінка, освіта. Бігун




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
На Полтавщині під час відпочинку біля річки помер 13-річн... На Полтавщині під час відпочинку біля річки помер 13-річн...
Для дітей Лубенської громади поліцейські провели урок без... Для дітей Лубенської громади поліцейські провели урок без...
Поліція Полтавщини отримала сучасні криміналістичні прила... Поліція Полтавщини отримала сучасні криміналістичні прила...
Шість громад Полтавщини підписали меморандум про співпрац... Шість громад Полтавщини підписали меморандум про співпрац...
У Полтавській області 9 закладів надають медичну допомогу... У Полтавській області 9 закладів надають медичну допомогу...
На Полтавщині у водоймі знайшли тіло 50-річного чоловіка На Полтавщині у водоймі знайшли тіло 50-річного чоловіка

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ